2023 TÜBİTAK iş başvurusu nasıl yapılır? TÜBİTAK personel alımı şartları!

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 2023 yılı Temmuz ayı personel alımı için ilanlar yayımlandı. Bu alımlar, KPSS puanı şartı olmadan gerçekleştirilecek ve toplamda 214 personel alımı yapılacak. Peki 2023 TÜBİTAK iş başvurusu nasıl yapılır? İşte TÜBİTAK personel alımı şartları!

TÜBİTAK'ın personel alımları ile bilimsel ve teknolojik araştırmalarda görev almak isteyen adaylara yeni kariyer ve iş imkanları sunacak. İlgili adayların başvurularını zamanında yapmaları ve ilanlardaki şartları dikkatlice incelemeleri önemlidir. TÜBİTAK'ın gelecek dönemdeki çalışmalarına katkı sağlamak isteyen adaylar, bu alımlardan yararlanarak kariyerlerine yeni bir adım atabilirler. Peki 2023 TÜBİTAK iş başvurusu nasıl yapılır? İşte TÜBİTAK personel alımı şartları...

2023 TÜBİTAK iş başvurusu nasıl yapılır? TÜBİTAK personel alımı şartları!

TÜBİTAK PERSONEL ALIMI ŞARTLARI

Başvuru yapacak adayların aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir:

a) Türk vatandaşı olmak.

b) Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

c) Türk Ceza Kanunu'nun 53. maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile ağır suçlardan mahkum olmamak, devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak.

d) Erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış, ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak.

e) Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel engeli bulunmamak.

2023 TÜBİTAK İŞ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Başvurular TÜBİTAK iş başvuru sistemi olan kariyer.tubitak.gov.tr adresi üzerinden alınacak. Aday araştırmacı kadrosuna yapılacak alımın başvuru bilgileri ve özel şartları için adayların ilgili internet adresini ziyaret etmeleri gerekmektedir.

 

2023 TÜBİTAK iş başvurusu nasıl yapılır? TÜBİTAK personel alımı şartları! ile ilgili etiketler TÜBİTAK
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.