2023 Temmuz kira artış oranı ne kadar? Kira en fazla yüzde kaç zamlanır? Kiraya ara zam yapılabilecek mi?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç 2023 yılının ikinci yarısında kira artış oranının ne kadar olacağını açıkladı. Ev sahipleri bu açıklanan yüzdenin üzerinden kira ücretine zam yapabilecek. Peki 2023 Temmuz kira artış oranı ne kadar? Kira en fazla yüzde kaç zamlanır? Kiraya ara zam yapılabilecek mi? İşte merak edilen o ayrıntılar...

Kira artış oranlarıyla ilgili yapılan düzenleme hakkında Adalet Bakanı Yılmaz Tunç açıklamalarda bulundu. Bakan Tunç, kira artışında azami yüzde 25 oranının uygulanacağını ve bu düzenlemenin 2 Temmuz 2023 tarihinden itibaren bir yıl daha geçerli olacağını belirtti. 

2023 Temmuz kira artış oranı ne kadar? Kira en fazla yüzde kaç zamlanır? Kiraya ara zam yapılabilecek mi?

2023 Temmuz kira artış oranı ne kadar olacak?

Kira artış oranıyla ilgili yapılan düzenlemeye göre, yüzde 25 azami artırım oranı belirlenmiştir. Bu düzenleme Adalet Bakanı Yılmaz Tunç tarafından açıklanmıştır ve 2 Temmuz 2023 tarihinden itibaren bir yıl süreyle geçerli olacaktır. Kira artış oranı yüzde 25 olarak belirlenmiştir. Bu oran, kira bedelinin mevcut yıla göre en fazla yüzde 25 artırılabileceği anlamına gelir.

Kiraya ara zam yapılabilecek mi?

Kira artışı yılda bir kez ve sözleşme yenileme döneminde yapılabilir. Dolayısıyla ev sahipleri ara zam talebinde bulunamaz.

Zam oranını kabul etmeyen kiracı evden çıkabilecek mi?

Kiracılar, kira artış oranını beğenmedikleri durumlarda tahliye talebinde bulunamazlar. Ancak ev sahibi veya bakmakla yükümlü oldukları biri ihtiyaç nedeniyle tahliye isteyebilir. Bu durumda ev sahibi, evi üç yıl boyunca başkasına kiralayamaz ve kiralama yaparsa eski kiracısına tazminat ödemek zorundadır.

2023 Temmuz kira artış oranı ne kadar? Kira en fazla yüzde kaç zamlanır? Kiraya ara zam yapılabilecek mi? ile ilgili etiketler kiracı zam
GÜNÜN VİDEOSU

Fenerbahçeli futbolculardan Samandıra'da galibiyet üçlüsü!

Süper Lig'in 37. hafta maçında Fenerbahçe deplasmanda Galatasaray'a konuk oldu. Dev derbiyi Sarı-Lacivertliler 1-0 kazanarak şampiyonluk şansını son haftaya taşıdı. Fenerbahçe'de Mert Hakan Yandaş, Samandıra'ya gelen taraftarlara galibiyet üçlüsü çektirdi.