'2023 sadece seçim değil, büyük bir hesaplaşma günü!'

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir, SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sorularını yanıtladı…

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir’in SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sıcak gündeme ilişkin sorularını cevapladığı ‘Metehan Demir ile Gündem’in yeni bölümünde, 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri için Millet İttifakı adayının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğu ve Ekrem İmamoğlu ile arasındaki gerginlik iddiaları masaya yatırıldı.

"KILIÇDAROĞLU YA ÖNDEN DURUMA BAKACAK, YA DA BEKLENTİLERİ AZALTACAK AÇIKLAMALAR YAPACAK"

Metehan Demir, "Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olabileceğine ihtimal vermiyordum. Genel denkleme bakıldığında Kılıçdaroğlu olmayacaktı. Ancak son bir haftadır gelişmeleri hayretle izliyorum. Sonuçta cumhurbaşkanlığı adaylığını kazanma yarışı var. Cumhur İttifakı'nın karşısında Millet İttifakı olarak CHP ana ortağından biri de İYİ Parti Başkanı Meral Akşener. Saadet Partisini de göz ardı edemeyiz. 1 oyun bile çok önemi olduğu için her katılımcının görüşü önemli. CHP'de fenomen isimler var. İBB Başkanı İmamoğlu, Ankara Belediye Başkanı Yavaş. Bakıldığı zaman 'Bu isimler varken CHP içinde neden Kılıçdaroğlu oldu?' diye tartışmalar yaşanıyor. Öte yandan Muharrem İnce var. En başından beri CHP dışından adaylar düşünülüyor diye Kılıçdaroğlu'nun en sert eleştirdiği isimlerden biriydi. Şimdi Kılıçdaroğlu ona da cevap veriyor. Bu işlerde adını öne atmak o kadar kolay değil. Bazen aslanlar seni yem ederler. Bazıları gaza getirir aday olsun, başarısız olsun derler kurtulmak için. Kılıçdaroğlu şimdi bunu ayırt etmeye çalışıyor. Kılıçdaroğlu ya önden topçu atışlarıyla duruma bakacak, ya da beklentileri azaltacak açıklamalar yapacak. Aday olup olmayacağı ile ilgili de kesin tablo koymaz. çünkü siyasiler taktik yapar, önce bir tartıştırır. Meral Akşener'in de istekli olduğunu biliyoruz. Ancak iş dönüp dolaşıp HDP'nin ne karar vereceğine geliyor. Partinin kapatma davasından bağımsız olarak HDP bir aday çıkartacak mı? Yoksa aday çıkartmayıp Millet İttifakı'nın adayına mı işaret edecek? O zaman dengeler çok değişir. Bir parti doğrudan ya da dolaylı destek verdiğinde, şüphesiz ki stratejik olarak bir beklentisi olacaktır. HDP'ye bu beklentiler anlamında neler verilebilir? Bu İYİ Parti, CHP, Saadet Partisi içinde tartışmalara neden olabilir.

'2023 sadece seçim değil, büyük bir hesaplaşma günü!'

"İYİ PARTİ'NİN MÜSAADE ETMESİNE RAĞMEN KILIÇDAROĞLU KAYBEDERSE BU MEVCUT İTTİFAKA CİDDİ DARBE VURUR"

Bu bir seçim değil. 2023 Büyük bir hesaplaşma zamanı günü. Parti içindeki dengelerde farklı isimler de var. Bir ara Ali Babacan'ın adı da geçiyordu. Kılıçdaroğlu'nun aday olması deli saçmalı geliyordu bana. Mesele 'Tayyip Erdoğan ismine en doğru aday kim çıkacak? Yoksa kaybedilebilir' mantığında. Amaç Erdoğan ismini yenmek. Birinci turda biterse biter. Ancak 'İkinci turda öyle bir isim kalsın ki millet Erdoğan'a karşı bu ismin altında birleşsin' deniyor. İkinci turda belirlenecek aday kritik. Esas denklem orada kitliyor. Parlementoda sandalye dağılımı da seçimden sonra önemli. İncecik bir koalisyon dengesi üzerine kurulur. Meclisteki çoğunluğu arkasına alamayan bir cumhurbaşkanı sıkıntılı bir sürece girebilir. İYİ Parti'nin oylarının arttığına dair bir söylenti var. Meral Akşener'in önceki adaylığı ve isteği ortada. Bu konu büyük kavga çıkaracak. İYİ Parti içinde ve CHP'de kıyamet kopuyor. Büyük kavga çıkacak.İYİ Parti'nin  müsaade etmesine rağmen Kılıçdaroğlu kaybederse bu mevcut ittifaka ciddi darbe vurur. Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener, Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu var. Millet İttifakı hayatının en zor kararını cumhurbaşkanlığı adayı konusunda verecek. Bu tartışmalar ittifakı çatlatabilir.

"2022'de ERKEN SEÇİM GÖRÜYORUM. YA HAZİRAN YA DA KASIM AYINDA OLABİLİR"

Türkiye beklenen ve beklenmeyen olaylarla seçime gider. Belirleyici faktörlerden biri Erdoğan ise diğeri de Bahçeli. Gözler o yüzden zaman zaman Bahçeli'ye çevriliyor. Bahçeli daha önceki açıklamalarla erken seçimi getirdiği için yine o açıklamaları yapar mı diyenler var. Bahçeli bunu elinin tersiyle itiyor, reddediyor. Ben de 2022'de bir erken seçim görüyorum. Ya Haziran ya da Kasım ayında olabilir. Bu sene seçim olmaz. Ciddi bir siyasi tansiyon yükseldi." ifadelerini kullandı.

Metehan Demir’in açıklamalarının tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

'2023 sadece seçim değil, büyük bir hesaplaşma günü!' ile ilgili etiketler Metehan Demir Kemal Kılıçdaroğlu metehan demir ile gündem 2023 seçimleri

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.