2023 PMYO başvurusu nasıl yapılır, alım şartları neler?

2023 yılında Polis Meslek Yüksekokullarına (PMYO) 2500 öğrenci alınacağı açıklanmasının ardından başvuruların nasıl yapılacağı merak ediliyor. Bu çerçevede polis adayları '2023 PMYO başvurusu' veya 'PMYO sınav taban puanı kaç olması gerekiyor?' gibi bir çok başlık aratıyor. Peki, 2023 PMYO başvurusu nasıl yapılır, alım şartları neler, sınav taban puanı kaç olması gerekiyor, nereden başvurulur? İşte PMYO 2023 yılı başvuru ayrıntıları...

PMYO'ya 2500 yeni öğrenci alınacağı Resmi Gazete'de açıklanması üzerine başvurunun nasıl yapılacağı merak ediliyor. Polis olmak isteyen adaylar 'PMYO başvurusu nasıl yapılır?' veya 'PMYO başvuru şartları neler?' gibi detayları araştırıyor. Peki, Peki, 2023 PMYO başvurusu nasıl yapılır, alım şartları neler, sınav taban puanı kaç olması gerekiyor, nereden başvurulur? İşte PMYO 2023 yılı başvuru hakkında merak edilen ayrıntılar...

2023 PMYO başvurusu nasıl yapılır, alım şartları neler?

2023 Polis Meslek Yüksekokulları (PMYO) başvuruları ne zaman?

Polis Meslek Yüksekokullarına (PMYO) başvuruları 31 Temmuz tarihinde başlamış ve 9 Ağustos tarihinde sona erecektir. Bu yıl 2.000 erkek, 500 kadın olmak üzere toplam 2.500 öğrenci alımı gerçekleştirileceği duyurulmuştur. Başvuruların başlamasıyla birlikte PMYO polis alımı taban puanları ve şartları merak edilen konular arasında bulunuyor. İşte 2023 PMYO başvurusu nasıl yapılır ve polis alımı şartları:

 Polis Meslek Yüksekokulları (PMYO) başvurusu nasıl yapılır?

PMYO başvuruları, "http://www.pa.edu.tr" adresinden e-devlet şifresi ile yapılmaktadır. Adaylar, bu adrese giriş yaparak PMYO başvuru ekranına ulaşabilirler. Aday Belirleme Ön Başvuruları, sınav başvuru ücreti ödenmeden yapılacak olup, başvuru süreci 9 Ağustos tarihinde sona erecektir. PMYO Giriş Sınavı aşamalarına katılmak için on katı kontenjana giren adaylar belirlendikten sonra, sınav ücreti yatırılması için sınav ücret ve hesap bilgileri "www.pa.edu.tr" adresinden duyurulacaktır.

 Polis Meslek Yüksekokulları (PMYO) polis alımı şartları neler?

Adayların PMYO polis alımı için aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

Lise ve dengi okul mezunu olmak.

2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı TYT puan türünden en az (250.000) ham taban puan ve üzeri puan alanlar başvuru yapabilir. Şehit ve vazife malulü olanların eş ve çocuklarından ise en az (200.000) ham taban puan ve üzeri puan almış olmak.

1 Ekim 2023 tarihi itibarıyla 18 yaşını tamamlamış olmak ve 01 Ocak 2023 tarihine kadar 26 yaşından gün almamış olmak (01 Ocak 1998 – 01 Ekim 2005 tarihleri arasında doğanlar).

Kadın adaylar için 162 cm, erkek adaylar için 167 cm'den kısa boylu olmamak ve beden kitle indeksi, 18 ile 27 arasında olmak.

Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirlenen koşulları taşımak.

Genelev, birleşme yeri, randevuevi gibi yerlerde çalışmamış olmak, ahlaka aykırı mahiyette suçlardan hüküm giymemiş olmak.

Siyasi parti veya yan kuruluşlarına üye bulunmamak.

Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak.

Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak.

Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak.

Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.

PMYO POLİS ALIMI BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN

2023 PMYO başvurusu nasıl yapılır, alım şartları neler? ile ilgili etiketler polis PMYO
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.