2023 Kurban Bayramı ne zaman? Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak?

Kurban Bayramı’nın hangi tarihe denk geldiği pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Bunun yanı sıra Kurban Bayramı’nda kaç gün tatil olacağı da en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. İşte detaylar…

2023 yılında Ramazan Bayramı’nın geçmesinin ardından bir diğer dini bayram olan Kurban Bayramı’nın gelişi dört gözle bekleniyor. Kurban Bayramı, dört gün kutlanıyor. Bayramın ilk üç günü birçok kişi kurban ibadetini yerine getirmekle meşgul oluyor. Bunun yanı sıra akraba ziyaretleri yapılıyor.

Kurban Bayramı’nı tatil yaparak geçiren kişi sayısı da her geçen gün artıyor. Özellikle yılın diğer zamanlarında işlerinden izin alma fırsatı bulamayan kişiler, Kurban Bayramı’nı tatile çıkmak için bir fırsat olarak görüyor.

Kurban Bayramı’nda ekstradan tatil de veriliyor. 4 gün olan bayram tatiline haftanın geri kalan günleri de eklenerek en az günlük bir tatil fırsatı elde ediliyor. Bu sene Kurban Bayramı için ekstra bir tatil olup olmayacağı da merak ediliyor.

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

2023 Kurban Bayramı ne zaman? Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak?

Ramazan Bayramı bu sene 21-23 Nisan tarihine denk geldi. Birçok kişi Kurban Bayramı’nın hangi tarihte olacağını araştırıyor. Kurban Bayramı Hicri takvime göre Zilhicce ayının 10, 11 ve 12. Günlerine denk geliyor. Kurban Bayramı geçen yıl 15 Temmuz’a denk geldiği için bayram tatili 9 gün olmuştu.

Bu sene Kurban Bayramı arifesi 27 Haziran tarihine denk geliyor. Kurban Bayramı’nın birinci günü 28 Haziran tarihinde kutlanacak. Bayram 1 Temmuz Cumartesi günü sona erecek. Kurban Bayramı tam hafta ortasına yani çarşambaya denk geldiği için Salı günü de arefe olduğu için pazartesi gününün de tatil olması bekleniyor.

KURBAN BAYRAMI’NDA TATİL OLACAK MI?

Kurban Bayramı bu sene 28 Haziran Çarşamba günü başlıyor. Tam hafta ortasına denk gelen bayram nedeniyle tüm hafta için resmi tatil ilan edilmesi bekleniyor. Resmi tatillerde kamu kurumlarında çalışan memurlar izinli sayılıyor.

Özel sektör işverenleri de kendi inisiyatiflerini kullanarak tatil ilan edebiliyor. Kurban Bayramı’nın yaz ayına denk gelmesi, pek çok kişinin bayramı tatil yaparak geçireceğini düşündürüyor.

2023 Kurban Bayramı ne zaman? Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? ile ilgili etiketler Kurban Bayramı bayram
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.