2021 Ramazan ayında 21 günlük tam kapanma olacak mı?

2021 Ramazan ayında tam kapanma iddiaları yeniden gündeme başladı. Artan koronavirüs vakaları sonrasında geçen sene olduğu gibi bu yılda Ramazan ayında sokağa çıkma yasağı gelmesi beklenmekte. Peki, Ramazan ayında tam kapanma olacak mı?

Koronavirüs vakalarında yaşanan artış hız kesmeden devam ederken son 24 saat içerisinde 30 bine yakın kişinin testleri pozitif çıktı. 157 vatandaşımızın hayatını kaybederken uzmanlar Ramazan ayında tam kapanma uyarısını bir kez daha yineledi. Ramazan’da ülke genelinde tam kapanma olacağı iddiaları gündemde geniş bir yer buldu.

Türkiye’de koronavirüs vakalarında artış yaşanmaya devam ediyor. 21 günlük tam kapanma iddiaları Ramazan ayında yeniden gündeme gelirken Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Uzun da mutant virüsün belirtilerinin baş dönmesi, bilinç durumunda bozukluk ve baş ağrısı olduğunu yineledi.

2021 Ramazan ayında 21 günlük tam kapanma olacak mı?

Ramazan’da 21 günlük tam kapanma olacak mı?

Prof. Dr. Oğuz Uzun, Türkiye genelinde artan koronavirüs vakaları sonrasında Ramazan ayında tam kapanma yapılmasının yaz ayı için olumlu sonuçlar getireceğini yineledi. Corona virüste 'kademeli normalleşme' sonrası günlük vaka sayısının 30 bine yaklaşması vatandaşları tedirginliğe sevk ederken Prof. Dr. Osman Müftüoğlu da Ramazan ayında 21 günlük tam kapanmanın herkes için hayırlı olacağını yineledi.

Türk Toraks Derneği, Halk Sağlığı Uzmanları Derneği, Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği, Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti, Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Derneği, Türk Radyasyon Onkolojisi Derneği, TTB UDEK Koronavirüs Çalışma Grubu imzasıyla sürdürülebilir kapanma çağrısı yapıldı.

2021 Ramazan ayında 21 günlük tam kapanma olacak mı? ile ilgili etiketler tam kapanma sokağa çıkma yasağı
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.