Memur ve emekli zammı ne kadar, kaç TL oldu?

Memur ve emekli zam oranlarının 2021 yılında ne kadar olduğuna dair vatandaşlar araştırmalarına devam etmekte. Aralık ayı enflasyon oranlarının açıklanmasının akabinde emekli ve memurlara yapılacak olan zamlarda kesinlik kazandı.

Memur ve emekli zammı ile ilgili bir son dakika gelişmesi herkesi heyecanlandırdı. Memur ve emekli maaşlarına yapılacak olan zam oranı Aralık ayı enflasyon rakamlarının ortaya çıkması sonrasında kesinlik kazandı. Enflasyon, Aralık 2020'de yüzde 1,25 artarken, yıllık bazda yüzde ise 14,60 oldu. Enflasyona göre memurların maaşına yüzde 7.36 oranında zam yapılacak. Emekliler, Ocak-Haziran döneminde maaşlarını yüzde 8.36 zamlı alacak. Zamla birlikte ek ödeme de artacak.

2021 MEMUR VE EMEKLİ ZAMMI NE KADAR OLDU?

Enflasyona göre memurların maaşına yüzde 7.36 oranında zam yapılacak. Yeni zamla birlikte en düşük memur maaşı aile yardım ödeneği hariç 4459 TL’ye çıkacak. Emekliler, Ocak-Haziran döneminde maaşlarını yüzde 8.36 zamlı alacak. Zamla birlikte ek ödeme de artacak.

Toplu sözleşmeden kaynaklı olarak geçen yılın ikinci yarısında yüzde 4 zam alan devlet memurları, aralık ayında TÜFE'nin sabit kalması veya aylık enflasyonun yüzde 3,03'ten fazla düşmemesi halinde enflasyon farkı alacak. Memurlara toplu sözleşme gereği bu yılın ocak ayında yüzde 3 zam da verilecek.

Memur ve emekli zammı ne kadar, kaç TL oldu?

Memur ve emekli zammı ne kadar, kaç TL oldu? - Resim : 2

Toplu sözleşme gereğince enflasyon farkı 6 aylık dilimler halinde hesaplanıyor. 2020'nin ilk 6 ayında enflasyon yüzde 5,75 olmuş, bu nedenle söz konusu dönem için belirlenen yüzde 4 toplu sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkı memur maaşlarına yansıtılmıştı.

Öte yandan, SSK ve Bağ-Kur emeklileri de maaşlarını geçen yılın son 6 aylık enflasyonu oranında zamlı alacak.

MEMURLARA ZAMLI MAAŞ ÖDEMELERİ 15 OCAK'TA

Devlet memurları, sözleşmeliler, geçici personel ve memur emeklileri, zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Ocak'ta alacak.

ZAMLI EMEKLİ MAAŞLARI

 Memur ve emekli zammı ne kadar, kaç TL oldu? - Resim : 3

Memur ve emekli zammı ne kadar, kaç TL oldu? - Resim : 4

Memur ve emekli zammı ne kadar, kaç TL oldu? - Resim : 5

Memur ve emekli zammı ne kadar, kaç TL oldu? - Resim : 6

Memur ve emekli zammı ne kadar, kaç TL oldu? - Resim : 7

Memur ve emekli zammı ne kadar, kaç TL oldu? ile ilgili etiketler memur emekli zam
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.