2021 Mart ayı esnafa gelir kaybı desteği ne zaman yatacak?

2021 Mart ayı gelir kaybı desteği ne zaman yatacak sorusunun cevabını merak eden esnaf, kira destek ödemeleri konusunda son gelişmeleri de yakından takip ediyor. 31 Mart tarihine kadar uzatılan esnafa destek yardımı için daha önceden başvuru yapan vatandaşlar son ödemeler konusunda beklemeye başladı.

Koronavirüs salgınında yardıma muhtaç vatandaşlar adına sağlanan ödenekler ile beraber kira yardımı ve hibe desteği ödemeleri devam ediyor. İlk aşma olarak taksi, dolmuş, servis işletmecisi, terzi, oto tamircisi, lokantacı, pastaneci, kadın ve erkek kuaförü gibi meslek gruplarına ilk ödemeler başladı. Peki, esnafa gelir kaybı desteği ne zaman yatacak?

Gelir Kaybı Desteği Ne Zaman Yatacak?

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan bu konuda yapmış olduğu ilk açıklamasında esnaf ve sanatkarlarla gerçek kişi tacirlere yönelik Şubat ayı gelir kaybı ve kira desteği ödemelerini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Pekcan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında "Esnaf ve sanatkarlarımız ile gerçek kişi tacirlerimize yönelik şubat ayı gelir kaybı ve kira desteği ödemelerine başladık. Hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerine yer verdi.

2021 Mart ayı esnafa gelir kaybı desteği ne zaman yatacak?

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından etkilenen esnaf, sanatkar ve gerçek kişi tacirlere yönelik gelir kaybı desteği ödemelerinin ilk taksiti 20 Ocak'ta, kira desteği ise 27 Ocak'ta ödenmeye başlanmıştı.

Gelen talepler üzerine desteklerden yararlanma şartlarını taşıyan ancak müracaatta bulunmayanlara yönelik e-Devlet üzerinden son başvuru tarihi 31 Mart 2021'e uzatılmıştı.

Gelir kaybı desteği 3 ay süreyle 1000 lira, kira desteği ise büyükşehirlerde 750, diğer şehirlerde de 500 lira olarak veriliyor.

2021 Mart ayı esnafa gelir kaybı desteği ne zaman yatacak? ile ilgili etiketler esnaf gelir kaybı desteği
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.