2021 LGS sınav sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanır? 30 Haziran LGS sonuçları gece açıklanır mı?

2021 LGS sınav sonuçları açıklandı mı sorusu için heyecanlı bekleyiş başladı. MEB tarafından daha önceden yapılan bildiride LGS sınav sonuçlarının Haziran ayının sonunda açıklanacağı belirtildi. Öğrenciler ise LGS sonuçları gece açıklanır mı sorusuna yanıt aradı.

2021 LGS sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş başladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından daha önceden yapılan açıklamada LGS sınav sonuçlarının Haziran ayının sonunda açıklanacağı kaydedildi. Öğrenciler ise LGS sınav sonuçlarının 30 Haziran gecesinde açıklanıp açıklanmayacağını merak eder oldular.

LGS SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 2021 LGS sınav sonuçlarının 30 Haziran tarihinde kamuoyu ile paylaşılacağı belirtildi. LGS sonuçlarının saat kaçta açıklanacağı konusunda ise henüz bir bildirim yapılmadı.

Adaylar LGS sonuçlarına Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesi olan meb.gov.tr'den erişebilecek. Adaylara ayrıca bir sınav sonuç belgesi gönderilmeyecek. Sonuç ekranına erişebilmek için Milli Eğitim Bakanlığı sistemine kayıtlı bilgilerle sisteme giriş yapılacak.

LGS sınav sonuçlarının 30 Haziran gece saatlerinde açıklanabileceği iddiaları sosyal medyada yayılmaya başlandı.

2021 LGS sınav sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanır? 30 Haziran LGS sonuçları gece açıklanır mı?

LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

30 Haziran'da sınav sonuçlarının açıklanmasının hemen ardından MEB tarafından tercih kılavuzu yayımlanacak. Liselere Geçiş Sistemi kapsamında okul tercihleri alınacak. Öğrenciler; Merkezi Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 grupta tercih yapacak.

Öğrencilerin bu üç alanda toplan 20 okul tercih etme hakkı bulunacak. Öğrenciler yerel tercih listesini de mutlaka hazırlamak zorunda olacak. Yerel tercih yapmayanlar için LGS puanıyla alan okulların ekranı açılmayacak. İlk üç okul, yeşil renkle gösterilen kendi kayıt alanınızdan, iki okul, mavi renkle gösterilen komşu kayıt alanından veya kırmızı renkle gösterilen diğer kayıt alanlarından seçilecek. Ayrıca aynı okul türünden en fazla üç okul tercihi yapılacak. Örneğin; en fazla üç Anadolu Lisesi veya Mesleki Teknik Lise ya da İmam Hatip Lisesi)

2021 LGS sınav sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanır? 30 Haziran LGS sonuçları gece açıklanır mı? ile ilgili etiketler LGS LGS sınav sonuçları
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.