Hızır Orucunda su içilir mi? 9-10-11 Şubat Hızır Orucu tutun, evleneceğiniz kişiyi rüyanızda görün!

Hızır Orucu, 3 gün boyunca oruç tutup, meşrubat içebildiğiniz bir oruçtur. Alevi ve Şia inancına sahip vatandaşların bazı yerlerde 9-10-11 bazı yerlerde ise 13-14 ve 15 Şubat tarihlerinde tuttuğu Hızır Orucunda su içilir mi? Her yıl tutulan ve toplamda 3 gün süren Hızır orucu ibadetini kimseye söylememeniz durumunda kabul olunacağına inanılır.

Her yıl 3 gün süren Hızır Orucu, Alevi ve Şia inancına sahip vatandaşların bu yıl da Şubat ayı içerisinde tutacağı bir oruçtur. 3 gün boyunca yemeyeceğiniz Hızır Orucunda 3. günün sonunda su içmeden yatarken niyet edip yatıldığında rüyanızda size bir kişi su verecektir. Size su veren kişi evleneceğiniz kişidir.

HIZIR ORUCUNDA SU İÇİLİR Mİ?

1 Şubat tarihinden itibaren girilen Hızır ayında tutulan, başta Alevi vatandaşların tuttuğu ve Hızır Peygambere adanan Hızır Orucu nasıl tutulur? Su içilir mi?

Hızır Orucu” günleri hakkında 2 farklı görüş var. Bazı yörelere 9, 10 ve 11 Şubat, bazı yörelerde de 13, 14, 15 Şubat tarihlerinde üçer gün tutulan Hızır Orucu, bazı yörelerde ise yedi gün tutulur.

HIZIR ORUCU NEDİR?

Nuh Peygamber’in gemisi fırtınaya tutulmuş, halk feryat edip Yetiş ya Hızır, Bizi Kurtar diyerek dua etmişler. Allah tarafından duaları kabul olunur ve fırtına diner. İşte o zaman yüce Allah’a şükür orucu olarak 3 gün oruç adanmışlar. Bu oruç o günden, bu güne kadar önemini hiç kaybetmeden tutula gelmiştir ki, yüce Allah insanların dar günlerinde yardımcısı ve gözcüsü olsun. Hızır orucu eski (Rumi) takvime göre 31 Ocak-2 Şubat arası 3 gün tutulurdu.

Hızır Orucunda su içilir mi? 9-10-11 Şubat Hızır Orucu tutun, evleneceğiniz kişiyi rüyanızda görün!

HIZIR ORUCU RÜYASI NEDİR NASIL GÖRÜLÜR?

3 gün boyunca normal oruç tutulur, ancak hiç bir zaman su içilmez. Meşrubatı aşırıya kaçırmadan içilebilir. Kimseye söylenmemesi durumunda daha iyi olduğu söyleniyor. 3. günün sonunda su içmeden yatarken niyet edilip yatılırsa rüyada size biri su verecek. İşte o su veren kişi sizin evleneceğiniz kişidir.

HIZIR ORUCU DUASI?

Oruca başlarken niyet, sonlandırırken ise açma gülbangı okunur:

"Bismişah... Allah Allah

Yaradan Allah, Nübüvvet-i Muhammed, Velayet-i Ali aşkında, dertlerimize derman, hastalarımıza şifa, dilden dileklerimiz, gönülden muratlarımız için, dara, zora yetişen Hızır için, Hızır orucu tutmaya niyet ettim.

Gerçeğe Hû! Eyvallah, Allah Allah..."

Hızır Orucunda su içilir mi? 9-10-11 Şubat Hızır Orucu tutun, evleneceğiniz kişiyi rüyanızda görün! ile ilgili etiketler Alevi hızır orucu
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.