Dakar Rallisi'nde kaza geçiren Pierre Cherpin kurtarılamadı

Dakar Rallisi'nde 4. kez yarışan Fransız motosikletçi Pierre Cherpin, 7. etapta geçirdiği kaza sonra verdiği yaşam mücadelesini kaybetti. Cherpin, "Ben bir amatörüm, buradaki amacım şampiyon olmak değil. Başka türlü asla görme fırsatına sahip olamayacağım manzaraları keşfetmek istiyorum" demişti.

Suudi Arabistan'da düzenlenen 2021 Dakar Rallisi'nde kaza geçiren Fransız motosiklet sürücüsü Pierre Cherpin, hayatını kaybetti. Organizasyonun resmi sitesinden yapılan açıklamada, Hail ile Sekake kentleri arasındaki 7. etabın 178. kilometresinde yaptığı kaza sonrası olay yerinde bilinci kapalı şekilde bulunan Cherpin, 5 gündür verdiği hayat mücadelesini kaybetti.

Ambulans helikopterle götürüldüğü Sekake Hastanesi'nde kafa travması teşhisiyle beyninden ameliyat edilen 52 yaşındaki pilot, suni komaya sokuldu. Lille kentindeki bir hastaneye  nakledilmek üzere başkent Cidde'ye götürülen Cherpin, burada hayata gözlerini yumdu.

Yarışa bağımsız olarak katılan Fransız pilot, 4. kez Dakar Rallisi'nde mücadele ediyordu.

Cherpin, yarıştan önce verdiği bir demeçte, "Ben bir amatörüm, buradaki amacım şampiyon olmak değil. Başka türlü asla görme fırsatına sahip olamayacağım manzaraları keşfetmek istiyorum. Burada her şey heyecan verici: Bisiklete binmek, tutkunuzu yaşamak, kendinizi tanımak..." ifadelerini kullanmıştı.

KESİN ÖLÜM SAYISI BİLİNMİYOR

Cherpin, Dakar Rallisi'nde hayatını kaybeden 31. sporcu oldu. Otomobil, motosiklet, kamyon, 2009'dan itibaren ATV, 2017'den beri de UTV olmak üzere 5 farklı kategoride düzenlenen yarışta, şu ana kadar sporcular dışında 50'ye yakın kişi de hayata gözlerini yumdu.

Her ölüm, yetkililerce kayıt altına alınmadığı için kesin sayı bilinmiyor. Ölen kişiler arasında gazeteciler, organizasyon çalışanları ve izleyiciler de bulunuyor.

Uzun yıllar Afrika kıtasında yapılan, 2009'da terör tehdidi nedeniyle Güney Amerika'ya taşınan, geçen yılın ardından bu yıl da Asya kıtasında gerçekleştirilen Dakar Rallisi'nin kurucusu Thierry Sabine de 1986'daki yarış sırasında can verdi.

Motor sporları tutkunu olan Sabine ve yanındaki 4 kişi, bulundukları helikopterin, Mali'de aniden çıkan kum fırtınası nedeniyle bir kum tepesine çarpması sonucu hayatlarını kaybetmişti.

Dakar Rallisi'nde kaza geçiren Pierre Cherpin kurtarılamadı ile ilgili etiketler Motor Sporları dakar rallisi
GÜNÜN VİDEOSU

Slovakya Başbakanı Fico’ya silahlı saldırı!

Slovakya Başbakanı Robert Fico’ya yönelik silahlı saldırı anının görüntüleri ortaya çıkarken, saldırganın 71 yaşındaki Slovakyalı şair ve aktivist Juraj Cintula olduğu belirtildi. Fico’nun ameliyatında ise 3 saat geride kaldı.