2018 yılının resmi tatil günleri belli oldu! 2018 resmi tatil takvimi

Yaz bitti, senelik izinler de bitti. Çalışanlar 2018 yılının resmi tatil günlerinin neler olduğuna ilişkin sorgulamalara başladı. Okulların açılması ve kışın gelmesi bir çok kişi de daha çok çalışmayı çağrıştırıyor. Çalışanların özellikle takip ettiği 2018 yılının resmi tatil günleri belli oldu. Resmi tatiller hafta sonuna mı denk geliyor? Resmi tatil günleri ne zaman? Sorularının hepsini sizler için derledik. İşte, tatil günlerini hesaplayan çalışanları yakından ilgilendirecek 2018 yılının resmi tatil takvimi…

2018 yılının resmi tatil günleri takvimi belirlendi. Milyonlarca insanın merakla beklediği tatil takvimin açıklanması şimdiden tatil planları yaptırmaya bile başladı. 2018 yılında hafta sonu tatilleriyle bayram tatilleri birleştiğinde toplam tatil 104 gün olacak. Hafta sonuna denk gelmeyen bayram günleri de eklendiğinde 2018 yılında çalışanlar 116 gün tatil yapacak. Yani sadece resmi tatiller hesaplandığında 30 ekstra tatil günü çalışanları bekliyor. 2018 yılının en uzun tatili ise bu yıl olduğu gibi yine Kurban Bayramı tatili olacak. 2018 yılında Kurban Bayramı Arefesi Pazartesi gününe gelecek. Tatil 18 Ağustos'tan başlayacak ve 26 Ağustos'a kadar devam edecek. Resmi tatiller hafta sonuna mı denk geliyor? Resmi tatil günleri ne zaman? Sorularının hepsini sizler için derledik. İşte, tatil günlerini hesaplayan çalışanları yakından ilgilendirecek 2018 yılının resmi tatil takvimi…

ERWERWE

YENİ YIL (YILBAŞI) TATİLİ

2018'in ilk tatili Yılbaşı ile başlayacak. 1 Ocak Pazartesi gününe denk gelen yılbaşı, hafta sonu ile birleştirildiğinde çalışanlar 3 gün tatil yapmış olacak.

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI TATİLİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı da Pazartesi gününe denk geliyor. Hafta sonu eklendiğinde yine yapılacak tatil süresi 3 gün oluyor.

1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ TATİLİ

Salı gününe denk gelen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü tatiline Pazartesi gününü de ekleyebilen kişiler yine hafta sonuyla birlikte 4 gün tatil yapmış olacak.

TEWTE

19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI TATİLİ

Cumartesi günü kutlanacak olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda ise ekstra bir tatil yapılmayacak.

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ TATİLİ

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü pazar gününe denk geldiği için ekstra bir tatil durumu söz konusu olmayacak.

RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ

15 Haziran Cuma günü başlayan Ramazan Bayramı tatili hafta sonuna denk geliyor. Çalışanlar eğer Arefe Günü olan 14 Haziran Perşembe gününü tatil olarak ayarlayabilirse 4 gün tatil yapabilecekler.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ

2018 yılında Kurban Bayramı Arefesi Pazartesi gününe gelecek. Tatil 18 Ağustos'tan başlayacak ve 26 Ağustos'a kadar devam edecek.

2018'in en uzun tatili ise bu yıl olduğu gibi yine Kurban Bayramı olacak. Bayram öncesi ve sonrası hafta sonuna denk gelen Kurban Bayramı tatili 9 gün olarak yapılacak.

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI TATİLİ

30 Ağustos Zafer Bayramı Perşembe gününe denk geliyor. Yine Cuma gününü tatil olarak ayarlayabilenler 4 gün tatil yapabilecekler.

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI TATİLİ

Pazartesi günü kutlanacak olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı hafta sonu ile birleşince çalışanları yine 3 günlük tatil bekliyor.

ewrfw

İŞTE TATİL BOYUNCA YAPACAĞIN BİRBİRİNDEN EĞLENCELİ AKTİVİTELER.

1- Sosyal medyadaki renkli paylaşımlar yavaş yavaş başladığına göre yaz demenin, bol bol fotoğraf demek olduğunun çok iyi anladık sanırım. Hava güzel, günler uzun, arkadaşlarınla vakit geçirebileceğin bolca günler senin. Eh o zaman bu eğlenceli anlarını bol bol fotoğrafla taçlandırmak da senin ulvi görevlerinden bir tanesi.

2- Arkadaşlarına o kafe senin bu sahil benim gez, bol bol kahkaha atmayı da ihmal etme!

3- Unutma, sürekli kafeleri gezmekle olmaz! Yaz boyunca birbirinden keyifli konserlere gitmeyi ihmal etme, eğlencenin tadını olay yerinde çıkar.

4- Ne, biri yaz aşkı mı dedi? Yazın tadı onlarsız olmaz, eğlenceli vakit geçireceğin bir yaz aşkın olsa fena olmaz mı? ( Bakarsın yazla kalmaz kışa da devam eder ne dersin?)

5- Sınavlar yüzünden izleyemediğin filmler, sezon dizileri seni eksik bırakmasın. Kızlarla film geceleri de hiç fena fikir gibi durmuyor, sence?

Tatilde ne yapmalı İşte tatilde yapılabilecek en güzel şeyler...

6- Deniz yoksa havuz var! Eğer tatile gidemiyorsan, ailenle ya da arkadaşlarında havuza gidip yazın keyfini doya doya çıkarabilirsin.

7- Yazın klasik önerisi; bir enstrüman çalmayı öğren! Ama bu sefer gerçekten öğren. Okullar açıldığında nasıl bir havan olacak sen düşün.

8- Bir dil bir insan… O zaman ufak ufak İngilizce pratiklerini yapmaya başla. Zaten onu çözdüm diyorsan ee o zaman alternatif başka bir dil seç her zaman gezecek değilsin değil mi?

9- Sevgilinle kültür gezisi yapmak sence de hoş olmaz mı? Müzeler, sahaflar… Tarih ve kültür dolu bir gün ikinize de iyi gelecek.

10- Piknik olmadan yaz olmaz! Topla arkadaşlarını, nefis bir piknik organize et ve güzel havanın tadını çıkar.

Tatilde ne yapmalı İşte tatilde yapılabilecek en güzel şeyler...

11- Uyu, uyu, uyu! Okul boyunca hep erken kalmak zorunda kaldıysan işte o güzel zaman geldi. Alarmsız sabahların keyfini çıkar ve bol bol uyu.

12- Bisikleti kim sevmez? Arkadaşlarınla ne yapsak diye düşünmeye başladığın her an atlayın bisikletlerinize ve başlayın eğlenceye…

13- Hep yiyerek nereye kadar? Biraz da mutfakta yemek yapmayı öğrensen şahane olur. Kendine özgü, eğlenceli tariflerle harikalar yaratacağına eminim.

14- Tatile gidemiyorsan, bulunduğun şehri keşfetmeye başla. Eminim gitmediğin pek çok yeri vardır, eeh artık bir yerden başlamak lazım…

15- Çimenlerin tadını bol bol çıkar! Kulağında müzik, elinde en sevdiğin dergi ya da kitap… Bundan daha keyifli bir gün olabilir mi?

Tatilde ne yapmalı İşte tatilde yapılabilecek en güzel şeyler...

16- Annen bu maddeye çok kızacak ama bence mümkün olduğunca eve girme. Bahçede otur, sahilde turla, arkadaşlarına görüş ama mümkün olduğunca evde oturma.

17- Biraz da kasların çalışması lazım değil mi? O zaman voleybol, basketbol seni bekler…

18- Saklambaç oynamayı kim sevmez? Peki akşam hiç oynadın mı? Yaşın ne olursa olsun, eğer henüz oynamadıysan o zaman yaz oyunların arasında akşam saklambaç oynamayı da eklemeyi unutma. (Bizi de çağırırsan hayır demeyiz hani)

19- Sokaktaki minik dostlarımızı unutma! Havalar giderek sıcaklaşırken onlar için her sabah bir kap su koymayı kendine görev haline getir.

20- Oyuna doy! Kışın dersler yüzünden oynayamadığın oyunlara bolca vakit ayır.

21- Sakın depresyona girme! Yaz yenilenmek, tazelenmek için nefis bir fırsat. Canını sıkan ne varsa hepsini geride bırak ve yeni planlar yap.

22- Dev parçalı puzzle ile yazını renkledir! Zaman zaman bitiremediğin için sinir krizleri geçirebilirsin belki ama yine de çok keyif alacağın garanti.

23- Karpuz, peynirsiz bir yaz aktivitesi düşünülebilir mi? Ben şuan düşünemedim. Bence sen de benimle aynı fikirdesin…

24- Baktın hiçbiri olmuyor, karpuz kabuğundan gemiler yap.

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.