2018 yılı Hac kuraları çekildi! Diyanetin sitesi kilitlendi...

Kutsal topraklara gitmek için 2 milyonu aşkın hacı adayı bugünü bekliyordu. Diyanet İşleri Başkanlığı'nda saat 11.00 'da kura çekimi başladı. Kura sonuçları Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hac.diyanet.gov.tr adresinden yayınlanacak. Kesin kayıt başvuruları ise 5 Şubat'ta başlayacak...

Bugün saat 11:00'de başlayan ve TRT Diyanet'ten canlı olarak takip edilen hac kura çekilişi için heyecan doruktaydı.

Yaklaşık 2 milyon adayı ilgilendiren Hac kura çekiliş sonuçları açıklanması ile birlikte hac.diyanet.gov.tr adresinden yayınlanacak.

Şu sıralarda Diyanet İşleri Başkanlığı sitesinde yoğunluk yaşanıyor.

Hac kura sonuçlarını görmek için tıklayınız...

HAC KAYIT TARİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Kurada 'Kesin Kayıt Hakkı' elde edenler, 05-16 Şubat 2018 tarihleri arasında "Kesin Kayıt Yaptırabilir" belgesini internet ortamından veya müftülüklerden alarak kayıtlarını yaptırabilecekler.

Belirlenen süre içerisinde kesin kayıt yaptırmayanların yerine, hac konaklama türlerine göre kura sırası gözetilerek 22 Şubat - 02 Mart 2018 tarihleri arasında dağıtılan kontenjanlar çerçevesinde kayıtlar alınacak.

HACCA GİTMEK İÇİN KAÇ KİŞİ BAŞVURU YAPTI?

2018 yılında hacca gitmek için 316 bin 857 kişi ilk defa kayıt yaptırdı. Daha önce hac kaydı olup, Başkanlık tarafından kayıtları yenilenen 1 milyon 804 bin 110 kişi ile birlikte kuraya toplam 2 milyon 120 bin 967 kişi katılacak.

Ayrıca, Diyanet İşleri Başkanlığı, hacı adaylarının yolculuk öncesi manen ve ruhen hazırlanması için eğitim ve seminerler düzenleyecek

HAC İBADETİ

İslam dininin temel ibadetlerinden birisi olan ve sözlükte "gitmek, yönelmek, ziyaret etmek" manalarına gelen hac, imkanı olan her müslümanın, belirli bir zaman içinde Kabe'yi, Arafat ve Mina'yı ziyaret ederek belli bazı dînî görevleri yerine getirmek suretiyle yaptığı ibadeti ifade eder. Hac ibadetini yaparken çeşitli zaman ve mekanlarda icra edilen uygulamalara "menâsik" (tekili, mensek) denir.

Kutsal mekan kavramı ve bu yerleri ziyaret, insanlık tarihi boyunca bütün din ve inanç sistemlerinde görülmüştür.2 İslâmî bazı kaynaklara göre Hac ibadeti Hz.Âdem'e kadar uzatılsa da, Kur'ân-ı Kerim'in bildirdiğine göre3, daha önce tahrip olmuş Kabe'nin eski temelleri Hz.İbrahim ve oğlu Hz.İsmail tarafından bulunarak Kutsal Mabed yeniden inşa edilmiş, Hac suresinin 27-29. ayetlerine göre de insanları hac yapmak üzere Mekke'ye ilk davet eden peygamber Hz.İbrahim olmuştur. Bu tarihten itibaren diğer peygamberler ve inananlar da Kabe'yi ziyaret etmişlerdir.

İslam'ın doğuşu sırasında Kabe'yi tavaf, Umre, Arafat ve Müzdelife'de vakfe ve kurban kesme gibi adetler devam ettirilmekte, ancak hac, putperest geleneklerine uygun olarak sürdürülmekteydi. Hicretin 9. yılında nazil olan;

" Şüphesiz, insanlar için kurulan ilk ibadet evi, Mekke'de alemlere rahmet ve hidayet kaynağı olarak kurulan Kabe'dir. Onda apaçık deliller, Makâm-ı İbrahim vardır. Oraya kim girerse güven içinde olur. Yolculuğuna gücü yetenlerin haccetmesi, Allah'ın insanlar üzerinde bir hakkıdır. Kim inkar ederse şüphesiz Allah bütün alemlerden müstağnîdir" ( Âl-i İmran, 96-97) ayetleriyle Müslümanlar üzerine farz kılınan Hac, Hz. Peygamber tarafından putperest âdetlerinden arındırılarak İslâmî usullere uygun hale getirilmiştir.

Hacı adayları için ‘Hac Kura Töreni’ yapılıyor. https://t.co/0Il4eRdB7w

— TRT Haber Canlı (@trthabercanli) 1 Şubat 2018

2018 yılı Hac kuraları çekildi! Diyanetin sitesi kilitlendi... ile ilgili etiketler Hac kura 2018
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.