2018 Kadir Gecesi WhatsApp mesajları! Anlamlı ve güzel SMS'leri!

Ramazan ayının son günlerine yaklaşırken Kadir Gecesi karşılanacak.Bugün bin aydan daha hayırlı olduğu müjdelenen Kadir Gecesi tüm İslam alemi tarafından idrak ediliyor. Vatandaşlar ise önemli günü kutlaaka için anlamlı mesajlar araştırıyor. Yakınları yanında olmayanlar Whatsapp'tan kutlamak atılacak mesajları merak ediyor.İşte 2018 Kadir Gecesi WhatsApp mesajları! Anlamlı ve güzel sms! Detaylar haberimizde...

Kadir Gecesi'nin gelmesiyle birlikte müslüman alemi Kandil'i kutlamak için mesajlar araştırıyorlar. Vatandaşlar bu geceyi dualar ve ibadetle geçirmek istiyor. Ramazan ayının 27. gecesi olan Kadir Gecesini kutlamak için güzel sözlerde merak ediliyor. Aynı zamanda uzakta olan yakınlara mesaj atmak isteyenlerde Kadir Gecesi'nin kutlamak için WhatsApp mesajları araştırıyor.İşte 2018 Kadir Gecesi WhatsApp mesajları! Anlamlı ve güzel sms! Merak edilen detaylar haberimizde...

2018 Kadir Gecesi WhatsApp mesajları!  Anlamlı ve güzel SMS'leri!

KADİR GECESİ MESAJLARI


Ey Çaresizlerin çaresi ve ey her duada bulunana icabet eden ululuk tahtının Sultanı! İçinde bulunduğumuz bu Kadir Gecesi hürmetine bizleri affetyle Ya Rabbi! Hayırlı Kandiller.

Ya Rabbi! Hayatımızı Kur'an ve Sünnet çizgisinde Hak dostluğu, takva, azimet ve ihsan şuuru çerçevesinde yaşat. (Amin) Kadir Gecemiz Mübarek Olsun.

Allah'ım sen bizleri bir Hak aşığı ve Hak rızası sevdalısı eyle. Nerede ve hangi şartlar altında olursa olsun bütün hareketlerimizi senin hoşnutluğuna bağlayım. Hayırlı Kandiller.

Allahım! Bizleri kin, nefret, hırs, hased, bencillik ve şehvet gibi hastalıklarla mücadele azmiyle gerilmiş tevazu ve mahviyet abideleri eyle. Hayırlı Kandiller.

2018 Kadir Gecesi WhatsApp mesajları!  Anlamlı ve güzel SMS'leri! - Resim : 2

Baki sevgiler için nice dilekler; ölümü bile ayrılıktan saymayan gönüller vardır. Engeller çıksa mesafeler açılsa ne olur dualarda birleşen gönüller vardır. Hayırlı kandiller.

Bu gece kulun yalvarış ve yakarışlarını Yüce Mevla'ya sunacağı ve O'nun sonsuz affından, merhametinden, iyiliğinden bol bol yararlanacağı umut, huzur ve müjde gecesidir. Kadir Geceniz hayırlı olsun!

Bütün dualarınızın kabul olması dileğiyle hayırlı kandiller..

Bugün unuttuğum kişileri hatırladığım gün değil, çok sevdiğim kişileri dua ile andığım özel bir gündür. 'Ben beni seven ümmetimi almadan cennete gitmem' diyen bir Peygamberin (s.a.v) ümmeti olmanın hakkını verebilmek duası ile kandilimiz mübarek olsun.

Nefsimizi arındıracak, muhabbetimizi dualarla pekiştirecek, kardeşliğimizi devam ettirecek bir gece olması temennisiyle, Kadir Gecemiz mübarek olsun.

Allah'ım! Gecemizi bin aydan hayırlı kıldığın gibi; Ömrümüzüde bin ömürden hayırlı kıl. Bizi salihler zümresiyle haşreyle. (Amin) Kadir Geceniz Hayırlı Olsun!

Allah'ın aşkıyla yan Kadir gecesinde, Mevlana gibi dön bu mübarek gecede; secdeye varıp huzura erince, şu fakiri de an bu gece. Hayırlı kandiller.

Allah'ın rahmeti sizinle olsun, gönül güneşiniz hiç sönmesin, yüzünüz aydın olsun, kabriniz nurla dolsun, makamınız Firdevs, dualarınız kabul, Kadir Geceniz kutlu olsun.

Avuçların açıldığı, gözlerin yaşardığı, ilahilerin gönülleri okşadığı bu gecede dualarla birleşmek dileğiyle Kadir gecenizi kutlarım.

2018 Kadir Gecesi WhatsApp mesajları!  Anlamlı ve güzel SMS'leri! - Resim : 3

KADİR GECESİNİN ÖNEMİ

Kadir Gecesi, üç ayların sonuncusu olan ramazan ayının yirmi yedinci gecesine rastlamaktadır. Kur'an-ı Kerim'de Kadir Gecesinin Önemi şu şekilde dile getirilmiştir. Biz Onu (Kur'an-ı Kerim'i) Kadir Gecesinde indirdik. Kadir Gecesi'nin ne olduğunu sen bilirmisin? Kadir Gecesi, bin aydan daha hayırlıdır.O gecede,Rablerinin izniyle melekler ve Ruh (Cebrail a.s) her iş için iner dururlar. O gece esenlik,gün ağarıncaya kada sürer.'' (Kadir Süresi 1-5 Ayetler) Dinimizce kabul edilen gün ve geceler, dini hayatın canlanmasını ve inananların yeni bir güç kazanmalarını sağlar. Çünkü bu gün ve gecelerde Müslümanlar daha fazla ibadet ederler. Mübarek günlerin gündüzlerini oruç tutarak, gecelerini ise namaz kılarak, Ku'an okuyarak ve dua ederek geçirirler.

Cenab-ı Hak, Kadir Gecesi'nde kullarını akıl almaz ihsan ve ikramlara mazhar ediyor. Cennetteki köşk ve sarayları sanki 30 binde bir fiyatına satmaktadır bu gece. Bir köşkün fiyatı 60 bin rekât namaz kılmaksa eğer, bu geceye mahsus o bedel iki rekâta düşüyor. Bin aydan daha hayırlı olan bu gece, tövbe ve istiğfar edilerek, farz namazların yanı sıra nafile namazlar kılınarak, Kur'an ve salâvatlar okunarak değerlendirilebilir. Rahmeti sonsuz olan Rabb'imiz, belirli gün ve gecelerde tükenmez hazinesinin kapılarını ardına kadar açıyor. Bilhassa Ramazan'da, özellikle de Kadir Gecesi'nde kullarını akıl almaz ihsan ve ikramlara mazhar ediyor.

Ne yazık ki, insanların bir kısmı o geceyi uykuyla geçiriyor. Bir kısmı birkaç saat ibadet edip uykuya yenik düşüyor. Bir kısmı belki de sabahlıyor, ama zamanını cami ve türbeleri gezerek, televizyondan mevlid ve film izleyerek geçiriyor. Pek azı ise iftardan sabaha kadar istiğfar, dua, Kur'an, salâvat ve namazla meşgul oluyor. Biz mü'minler, ne yazık ki, Kadir Gecesi'nin kadrini bilmiyoruz. Bu gece öylesine kutlu bir gece ki, adına özel bir sûre indirilmiş. Bu sûrenin sadece şu ayeti bile değerini anlatmaya yeter:

"Kadir Gecesi, bin aydan daha hayırlıdır."

Aman ya Rabbi! Bu ne muhteşem bir müjde, ne müthiş bir fırsat, ne harika bir ikram!

Bunu hakkıyla anlamaktan aklımız, ruhumuz, kalbimiz acizdir.

Bazı hesaplar yapalım isterseniz. Bakın bu ayet ne derin manalar ihtiva ediyor:

Bin ayı 12'ye böldüğümüzde 83 rakamı çıkar. Demek ki, bir gece 83 yıldan daha hayırlı, daha faziletlidir.

2018 Kadir Gecesi WhatsApp mesajları! Anlamlı ve güzel SMS'leri! ile ilgili etiketler Kadir Gecesi WhatsApp SMS mesajları anlamlı güzel
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.