2017 YGS sınavı için ÖSYM'den adaylara çipli kimlik kartı uyarısı

2017 YGS sınavı için tarih yakınlaşırken ÖSYM'den çipli kartlarla ilgili açıklama geldi. ÖSYM, Çipli kimlik kartın 2017 Ocak ayından itibaren aktif olduğu dönemde öğrenciler 2017 YGS sınavına eski kimlik kartıyla mı girecek yoksa yeni kimlik kartıyla mı sorusuna cevap verdi. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), çipli kimlik kartı zorunluluğunun olmadığını www.osym.gov.tr' den açıkladı.

Yeni çipli kimlik kartı olmadan 2017 YGS sınavına girilemeyeceği iddia ediliyordu. Tartışmalara ÖSYM yaptığı açıklamayla son noktayı koydu. 2017 YGS sınavı ve çipli kimlik kartlarıyla ilgili açıklama yapan ÖSYM, 2017 YGS sınavına girebilmek için çipli kimlik kartı zorunluluğunun olmadığınını bildirdi.

osym

İşte ÖSYM'nin 2017 YGS sınavı için yaptığı açıklama;
İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından doğum, kayıp, mevcut kimlik kartının geçerlilik süresinin sona ermesi veya tahrifat sebebiyle kullanılmayacak durumda olan kimlik kartlarının yenilenmesi başvurularında, yeni kimlik kartı düzenleninceye kadar 15 gün geçerli "geçici kimlik belgesi" düzenleneceği düşünülerek, kimlik değişikliği talebi olan adayların yeni kimlik kartı edinme işlemlerini sınav günlerine bırakmamaları gerekiyor.

SINAV TARİHİ VE BAŞLAMA SAATİ NE ZAMAN?

18 Ocak 2017 tarihinde başvurular bitti. Sınav tarihi 12 Mart 2017. Sınav saati 10:00. Sınav süresi 160 dakika. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Kurumu öğrencilere 09:45’ten önce okul içinde olmaları gerektiğini söyledi. Zira, saat 09:45’ten sonra okul kapıları kapanacak ve öğrenci alınmayacak.

SINAV GİRİŞ YERLERİ NE ZAMAN BELLİ OLUYOR?

Kurumun bu durumda standart belirleme tarihleri vardır. AİS sayfasında sınav giriş yerleri gözükmektedir. Sınavdan 10 gün veya bir hafta önce açıklanmaktadır. Öğrenci sınava yurt dışında girebilir mi?Kurumun soru cevap sayfasında bu soruya cevap verilmiştir. Bu tarz bir uygulamanın olmadığı yazılmaktadır. Öğrenci sınav günü kurumun belirleyeceği okulda sınava girmelidir.


NÜFUS CÜZDANI KAYBOLURSA ÖĞRENCİ SINAVA GİREBİLECEK Mİ?

Kurum “güvenlik tedbirleri” doğrultusunda hareket ettiğinden ötürü, öğrenci sınava giremeyecektir.

2017 YGS sınavı için ÖSYM'den adaylara çipli kimlik kartı uyarısı ile ilgili etiketler ÖSYM 2017 ygs sınavı çipli kimlik kartı çipli kimlik kartları
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.