2017 KYK burs sonuçları açıklandı!

KYK burs sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair resmi bir açıklama olmadığı için meraklı bekleyiş sürüyor. Özellikle de eğitim hayatı boyunca ekonomik yardım alabilecek olan öğrenciler için yaşamını kolaylaştıran bir durum. KYK burs başvurularını tamamlayan ve KYK'dan burs ya da öğrenim kredisi almayı planlayan öğrenciler KYK'nın yapacağı resmi açıklamaya kilitlendi. Değerlendirmenin tam anlamıyla sona ermesiyle birlikte en erken tarihte erişime açılacak.KYK burs sonuçları, öğrenciler kadar veliler tarafından da merakla araştırılıyor. Peki sonuçlar ne zaman açıklanacak? Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre; lisans ve önlisans bölümünde okuyan üniversite öğrencileri 470 TL alacak. Peki, KYK burs sonuçları açıklandı mı? Ne zaman açıklanacak? Burs sonuç tarihi belli oldu mu? Detaylar haberimizde...

24 Ekim'de sona eren KYK burs ve kredi başvurularının ardından binlerce adayda heyecanlı bekleyiş başladı. ''KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak'' öğrenciler tarafından cevabı en çok merak edilen soruların başında yer alıyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama ise gelmedi. Değerlendirmenin tam anlamıyla sona ermesiyle birlikte en erken tarihte erişime açılacak olan KYK burs sonuçları, öğrenciler kadar veliler tarafından da merakla araştırılıyor. Ekim ayının son haftasında başvuru işlemlerini tamamlayan üniversite öğrencileri sonuçlarını bekliyor. Geçtiğimiz yılın açıklama süreci baz alınırsa, bu yıl 21 ila 24 Kasım tarihleri arasında öğrencilerin erişimine açılacağı öngörülüyor. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Haziran 2017 itibarıyla yurtiçi ve yurtdışında ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencisi 396 bin 231 kişiye burs, 1 milyon 223 bin 265 kişiye de öğrenim kredisi ödemesi yapıldığını bildirdi. Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre; lisans ve önlisans bölümünde okuyan üniversite öğrencileri 470 TL alacak. Peki, Son dakika 2017 KYK burs sonuçları açıklandı mı? Ne zaman açıklanacak? Burs sonuç tarihi belli oldu mu? Detaylar haberimizde...

black-gradient-background

KYK BURS SONUÇLARI AÇIKLADI!

Sonuç sayfası açıldığında, T.C. Kimlik Numarası, Cilt No, Aile Sıra No, Sıra No ve güvenlik no yazılarak sonuçları görülmektedir.

DİKKAT! TAAHHÜTNAME ONAYI UYARISI

Kurum e-devlet üzerinden taahhütname onayı yapmayan öğrencilere burs verilmeyeceğini açıkladı.

KYK BURS ÜCRETLERİ BU YIL NE KADAR?

Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre; lisans ve önlisans bölümünde okuyan üniversite öğrencileri KYK’dan 470 TL alacak. Yüksek lisans yapanlar 940 TL, Doktora yapanlar ise 1410 TL kurum tarafından alacaklar. Son beş yılda burs ücretleri: 2014 yılında 300 TL, 2015 yılında 330 TL, 2016 yılında 400, 2017 yılında 425 ve 2018 yılında 50 TL zam gelerek 475 TL oldu.

logo-site

8 MİLYARLIK DESTEK

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Haziran 2017 itibarıyla yurtiçi ve yurtdışında ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencisi 396 bin 231 kişiye burs, 1 milyon 223 bin 265 kişiye de öğrenim kredisi ödemesi yapıldığını bildirdi. Bak, yükseköğrenim gören öğrencilere dönem sonu itibarıyla verilen burs miktarının 2 milyar 35 milyon lira, öğrenim kredisi desteğinin de 5 milyar 774 milyon lira olduğunu söyledi.

Öğrenim kredisi ödemeleri konusunda öğrencilerin herhangi bir mağduriyetinin söz konusu olmadığını belirten Bak, öğrencinin aldığı kredi miktarında borçlandığını ifade etti. Bak, "Mezun olup işe yerleşemeyen öğrencilere kredi borçlarını erteleme imkânı verilmektedir" dedi.

kyk-logo

ÖNCELİK BELGELERİ NELER?

Şehit/Gazi çocuğu (Şehit bekar ise bekar kardeşi/gazi bekar ise kendisi) (İlgili Kurum ve Kuruluşlardan alınacak belge),

Sağlık kurulu raporu ile %40 ve üzerinde engelli olduğu belgelendirenler.(Tam teşekküllü Devlet Hastanesi)

Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı yetiştirme yurtlarında barınarak tamamlayanlar (Kurumumuz tarafından araştırılacaktır.)

Darüşşafaka Lisesinden mezun olanlar, (Kurumumuz tarafından araştırılacaktır.)

Milli futbolcular Futbol Federasyonundan alınacak belge (diğer branşlarda milli olmuş amatör sporcular Kurumumuz tarafından T.C Gençlik ve Spor Bakanlığından Milli Sporcu Belgesi.)

Anne ve babası vefat edenler,(Kurumumuz tarafından Mernis'den alınmaktadır.)

Öğrencilerin; yukarıdaki söz konusu belgeleri ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından alarak, belirlenen süre içerisinde Kurumun "Söğütözü Mahallesi 2176 Sokak No:25 Çankaya /ANKARA " adresindeki Kredi Dairesi Başkanlığına posta ile göndermeleri veya elden teslim etmeleri gerekmektedir.

Belgeleri ile beyanları arasında farklılık bulunan öğrencilerin burs/ kredi tahsis işlemleri vermiş oldukları belgeleri esas alınarak yapılacaktır. Tahsis yapılamayan öğrencilere ayrıca bilgi verilmeyecektir.

logo-yunus-son

KYK BURSLARI NASIL KESİLİR?

Bir öğrencinin disiplin suçu işlemesi ve bunu tekrarlaması sonrasında okul ile ilişiği kesildiği durumlarda KYK bursu da kesilmektedir.

Bir öğrencinin okulu bırakması sonucu KYK bursu kesilmektedir. Örneğin 2 dönem üst üste ders kaydı yaptırmayan öğrencinin 2. Dönem itibariyle Kredi Yurtlar Kurumu ( KYK ) bursu kesilmektedir.

2 yıl okuduktan sonra başka bir bölüme geçen ve 2 yıl da orada okuyun öğrencinin mezuniyetine 1 yıl kalsa dahi 4. Yılını doldurduğu için öğrenim kredisi ve KYK bursu kesilecektir.

En önemlisi KYK bursunda başarı şartı söz konusudur. Bir öğrencinin 4 ve daha fazla başarısız dersi olduğu durumlarda KYK bursu kalan ders sayısı 3' e düşene kadar kesilmektedir. Yine her üniversitenin kendi belirlemiş olduğu not ortalamasının altına düşmeniz halinde de bursunuz kesilir. (Örneğin 1.80 veya 2.00 ortalama altı gibi)

KREDİ VE BURS TUTARI NE KADAR?

Fırat Üniversitesi 2017-2018 Akademik Yılı açılışında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, 2018 yılının burs ve kredi rakamını da açıkladı.

Öğrenci sayısının 7 milyonu aştığını belirten Başbakan Binali Yıldırım şunları söyledi:

"Okullara her türlü alt yapıyı yapmışız. Sadece yol yapmamışız, akıl yolu yapmışız. Doğuda ne varsa, batıda o var. İletişimde sayısal uçurumu ortadan kaldırdık. Şuanda okullarımızda etkileşimli tahtalar var, internet bağlantısı var, merkezi sistemler hocalarımız imtihan yapabiliyor. 190 yurdumuz vardı, 562 yeni yurt buna ilave ettik 752'ye çıkarttık. Hizmet standartlarını yükselttik, şimdi otel odaları gibi 3 öğrencinin bir odada kalacağı yurtlarımız var. Öğrencilerimiz burs ve kredi ile desteklendi. 2003'te öğrenci başına 45 lira burs veya kredi veriyorduk, 2017'de 425 oldu, 2018'de bu rakam 470 olacak. Bunlar önemli gelişmeler yeterlimi yetmez. Bunu da ilk defa Elazığ'da açıklıyorum."

57f370626ce436524083fd07

KYK BURSUNDAN KİMLER YARARLANABİLİR?

Ön lisans ve lisans öğrencileri

İki yıllık üniversite mezunu olup, dört yıllık üniversitenin üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden geçiş yapan öğrenciler (Hazırlık sınıfında olanlara burs verilmez)

Yüksek lisans öğrencileri (Hazırlık sınıfında olanlara burs verilmez)

Amatör Milli Sporcu belgesine sahip olanlar

ÖSYM sınav sonuçlarına göre herhangi bir puan türünde ilk 100'e girmiş olanlar

KYK BURSUNDAN YARARLANAMAYACAK OLANLAR

Kurumdan daha önce burs ya da kredi almış olanlar

Yüksek lisans hazırlık sınıfında olan öğrenciler

Öğretim kurumu kayıt tarihi itibariyle, bir yıl kaybı olanlar

Gerçeğe aykırı beyanda bulunanlar

Açık öğretim, uzaktan eğitim öğrencileri

Yabancı uyruklu öğrenciler

2017 KYK burs sonuçları açıklandı! ile ilgili etiketler 2017 kyk burs sonuçları açıklandı mı? ne zaman açıklanacak
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.