2010 lular için LGS kalktı mı?

2010 lular için LGS sınavı kalktı mı sorusu gündemde. Her sene milyonlarca öğrencinin giriş yaptığı Liseye Geçiş Sınavı olan LGS ile ilgili son gelişmeler yakından takip edilmekte. LGS sınavına katılan öğrencilerin yanı sıra sınava giriş yapmayan öğrencilerde 2010 lular için LGS kalktı mı sorusuna yanıt aramakta.

2010 lular için LGS sınavı kaldırıldı mı sorusu bir kez daha gündeme gelmiştir. Her sene milyonlarca öğrencinin giriş yaptığı Liseye Geçiş Sınavı olan LGS ile ilgili son gelişmeler sık sık gündemde yer alırken sınava giriş yapmayan öğrencilerde son dakika haberlerini incelemektedir.

LGS SINAVI KALKTI MI?

Liseye geçiş sistemine göre, tüm öğrencilerin Liseye Geçiş Sınavı’na LGS’ye girme mecburiyeti kalkmıştır. Bu sınavla beraber PISA TIMSS soruları esas alınarak öğrencinin beceri temelli mantık muhakeme yeteneğinin ölçülmesi hedef alınmıştır.

LGS’den alınan puan ile birlikte Fen Liseleri, Anadolu Liseleri, Sosyal Bilimler Lisesi, Anadolu İmam Hatip Liseleri, Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerine yerleştirilebilirler.

Puanları yetmeyen öğrencilerin yüzde 90'ı mahallesinde, kendisinin tercihine sunulacak 5 okulu seçebilecek. Hiçbir öğrenci istemediği okul türüne yerleşmeyecek. Yerel yerleştirmede dikkate alınacak şeyler öğrencinin ikametgah adresi, okulun kayıt alanı, okulun kontenjanı, başarı puanı, devamsızlık gibi kriterleridir.

 

2010 lular için LGS kalktı mı? ile ilgili etiketler LGS Sınav
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.