200 askerin öldüğü çatışma İran'ı küplere bindirdi: Bölgede sınır değişikliğine müsamaha göstermeyeceğiz!

İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri, Azerbaycan ile Ermenistan arasında çatışmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakıri, iki ülke arasındaki sorunların diyalog yolu çözülmesi gerektiğinin altını çizerek bölgede herhangi bir sınır değişikliğine müsamaha göstermeyeceklerini ifade etti.

İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri, başkent Tahran'da düzenlenen bir törende önemli açıklamalarda bulundu.

"SORUNLARIN DİYALOG İLE ÇÖZÜLMESİ GEREKİYOR"

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki sorunların barışçıl diyalog ile çözülmesi gerektiğini kaydeden Bakıri, bölgede herhangi bir sınır değişikliğine müsamaha göstermeyeceklerini söyledi; "Tekrar tekrar ilan ettiğimiz gibi, bölgedeki sınırlarda herhangi bir değişikliğe müsamaha göstermeyeceğiz. Azerbaycan ve Ermenistan'a, sorunlarını barışçıl yollarla çözmelerini tavsiye ediyoruz."

 

 

"SİYONİSTLERİN BÖLGEDEKİ VARLIĞI BİR TEHDİTTİR"

Körfez ülkelerine de ABD ve İsrail üzerinden mesaj veren Bakıri, "Siyonistlerin bölgedeki varlığı bir tehdittir. Eğer doğrudan tehdit hissedersek Siyonist rejim ve destekçileri ile karşı karşıya geliriz" dedi. Bölge ülkeleri ile yakın ilişkiler kurmak istediklerini söyleyen ancak ABD ile İsrail'in bölgede tehdit oluşturduğunu kaydeden Bakıri, "Bu tehditler ortadan kalktığı zaman bölgesel ittifak oluşur" diye konuştu.

 

200 askerin öldüğü çatışma İran'ı küplere bindirdi: Bölgede sınır değişikliğine müsamaha göstermeyeceğiz! ile ilgili etiketler İran Azerbaycan Ermenistan Tehdit Savaş muhammed bakıri sınır
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.