20 Nisan Hybrid Güneş Tutulması

Her son yeni bir başlangıçtır. Yarar sağlamayan ne varsa, ağırlık yapan omuzlarınızda ne varsa bırakma zamanı. Enerji değişiyor ...

 

20 NISAN HYBRID GÜNEŞ TUTULMASI

Her son yeni bir başlangıçtır. Yarar sağlamayan ne varsa, ağırlık yapan omuzlarınızda ne varsa bırakma zamanı. Enerji değişiyor ...

20 Nisan 2023 'te saat   07.12'de      Koç Burcunun 29 derecesinde, Hybrid bir Güneş tutulması gerçekleşecek. Bu tutulma çok da sık karşılaştığımız türden bir tutulma değil. Pinoidal dediğimiz, kuyruk sokumu tutulması olarak adlandırılan, belki bin yılıdır benzeri olmamış, son derece karmik etkileri bir anda getirip önümüze atabilecek türde bir tutulma. Koç burcunda anaretik dediğimiz krizli bir derecede Jüpiter kavuşumlu ve Plüton ile de kare atıyor gökyüzünde. Koç öncü ve başlatıcı bir enerji ama krizli başlangıçlar söz konusu olacak. Güneş tutulmaları geneli ilgilendiren olaylarla ilintilidir. Elbette bireysel hayatlarımızda da etki alacağız, ama ülkeler adına önemli süreçler getirecek. Kraliyet yıldızlarında da gezegen kavuşumları var. Atak, mücadeleci bir enerji; savaş, deprem getirebilecek bir süreç. Liderleri ülkeleri, yönetim sistemlerini çokca konuşacağız. Karmalar bir bir ülkelerin de önlerine gelecek. Haritalarda etki aldığımız ev konularında bizlere de dönüşümler, bitişler ve başlangıçlar yaşatacak.

20 Nisan Hybrid Güneş TutulmasıTutulmanın Hybrid  olarak nitelendirilmesinin anlamı bazı bölgelerden tam, bazılarından parçalı, bazı bölgelerden ise halkalı olarak gözüküyor olmasıdır. Son derece de ayarsız, nereden ne geleceği belli olmayan bir yapısı olan, tehlikeli tutulmalardır. Halkalı gözlenen ile, tam gözlenen ülkeler arasında çatışma enerjisi de verebilir. Ki burada Çin-Tayvan bölgesi öne çıkar gibi duruyor.  Zaten Güneş tutulmaları genelde toplumsal sosyal olaylara, geneli ilgilendiren durumlara sebebiyet verir. Etkisi ise bir sonraki hibrit tutulmaya kadar devam edecektir. O da 14 Kasım 2031 deki 22 derece Akrep burcundaki HybridGüneş tutulmasıdır. Yani 8.5 senelik bir etki söz konusu. Saros numarasına göre baktığımızda da 29 Mart 1987 8 derece Koç ve 8 Nisan 2005 19 derece Koç tutulmalarıyla karşılaşıyoruz. Bu 3 tutulma da 129 Saros numaralı Hybrid Güneş tutulmaları. ama pinoidal yapıda değiller.

20 Nisan Hybrid Güneş Tutulması - Resim : 2Güneş tutulmaları Güneş ve Ayın kavuşum halinde olduğu yeniay dönemlerinde gerçekleşir ve gökyüzünde bir çentik atarlar. Zaman döngüseldir. Felek plak gibi dönüp, iğne tekrar o çentiğe geldiğinde size benzer olaylarla gelebilir. Çünkü natal haritalarınızda etkiyi aldığınız ev konuları aynı olacaktır. Tabi tutulmanın genel etkisi başka başka vurgularla gelebilir kombinasyonlar faklı olacaktır gökteki, ama dediğim gibi o anda atılı çentik aynı noktadadır.

Koç öncü bir burçtur, başlatandır. Başlangıçlar, cesaret, mücadele, hayatta kalma ile ilişkili bir enerji taşır. Tutulma 29 derece gibi anaretik bir derecede olunca, Plütonik etkiler taşıyacaktır ki bu da bize bazı süreçlerin sancılı ve krizli ilerleyeceğini, bizi zorlayacağını ifade eder. Son dereceler sonlanmalardaki krizli süreçleri de anlatır. Orada farklı bir koşula, duruma geçiş enerjisi çalışır.  Aynı zamanda Plüton Düğümlerle ve Tutulma ile de kare pozisyonda. Yani tutulmada Plütonik baskı ve zorlama, dönüştürme etkisi çok yoğun. Dİğer yandan bazı koşulları, durumları aşmak için tetikleyici, harekete geçirici etkiler de mevcut.  Plüton sert bir jenerasyon gezegenidir maalesef. Karmik bir yapıdır. Çürümüş, kokuşmuş, irinli yapıları keskin darbelerle dönüştürür. Ve önümüzdeki süreci şekillendirecektir  bu etkiler.  Plüton Ankanın yanıp küllerinden doğması gibi bir dönüşüm yaratır. Etkilediği alanda hicbirsey aynı kalmaz. Bu bir hybride tutulma olduğu için etki dediğim gibi diğer hybride tutulmaya kadar sürecektir. Seçimlere giden süreç ve sonrası da bu krizli etki altında olacak maalesef. Ve ciddi bir dönüşüm vurgusu var zamanın getirdiklerinde.

20 Nisan Hybrid Güneş Tutulması - Resim : 3Koç Burcu astrolojide, mücadele, savaş, rekabet seven aynı zamanda dürtüsel, spontane, enerjik, cesur, mert, cömert, özgüvenli, açık sözlü, aceleci, sabırsız bir yandan da saf ve çocuksu bir yapıyı gösterir. Gölge yönü ile de egosantrik, patavatsız, fanatik, kavgacı, hırçın olabilir.  Koç Burcu bu özellikleri itibariyle, askerleri, savaşları, enerjiyi, öncülük eden kişileri, liderleri, komutanları, yangınları, çatışmaları, kavgaları, grevleri, sporcuları sembolize eder. Vücudumuzda ise kafa bölgesi ve yüz ile ilintilidir. Yani karşımıza çıkacak konu ve kavramlar bunlarla yakın ilintili olacaktır.

Tutulma T.C.'ye göre çıkarılan an haritasında 12. evde gerçekleşiyor. 12. ev kontrolsüz bir alandır. Gizli kalmış konuları temsil eder ve bu evi aydınlatan bir tutulma bu konuların peşpeşe gündeme düşmesine sebep olacaktır ki etkisini görmeye başladık. Tutulma Kuzey Ay Düğümü yönünde gerçekleşiyor ki bu iyicil çalışacağına yorumlanır. Yine Jüpiter gibi büyük iyicil olarak nitelendirilen bir gezegenle kavuşumda olması da olumlu bir etki diyebiliriz. Daha doğrusu bir kısmımız için olumlu olabilecektir. Çünkü Jüpiter'in de neyi büyüteceği belli olmaz. Aynı zamanda Jüpiter Eris ile e kavuşumda olduğu için bazı şeyleri koparıp atabilir hayatlarınızdan. Ama bu büyük resimde yararınıza olacak kadersel bir etki olcaktır. Bazı gereksiz yapıları geride bırakarak geliştiğimiz bir süreç de diyebiliriz.

Tutulma anında Plüton MC ile kavuşumda bu da bize etkinin sonunda gelecek büyük değişimi bir kez daha vurguluyor. Pisliklerin de önümüze döküleceği bir süreci gösteriyor. Mafyatik olaylar da Plüton gezegeni ile ilintilidir. Bir takım Mafya ifşalarının başlaması da tutulmanın etkilerinden biri diğeri ...

20 Nisan Hybrid Güneş Tutulması - Resim : 4Uranüs, Merkür kavuşumu Mars ile uyumlu açıda. Bir takım inovatif, futuristik, marjinal fikir ve  projelerin yürürlüğe girmesi, teknolojik alanda, iletişim teknoljileri alanında bazı adımlar yenilikler getirilmesi mümkün gözüküyor diyebilirdik ama Merkür durağan pozisyona hazırlanırken bu olası aksaklıkların da müjdecisi gibi bir yerde. Uçaklar,  uçuşlarla ilgili pek çok teknolojik arızaya sebebiyet verebilir. Elektrik kesintileri :(, elektronik arızaları, bir şekilde iletişimi engelleyecek marjinal, alışık olmadığımız kısıt ve koşullar oluşpabilir önümüzdeki süreçte.

Tutulmada sabit yıldızlar da oldukça etkin. Tutulma anında Ay ve Güneş Alrisha isimli bir sabit yıldızda gerçekleşiyor. İrade, sosyalleşme, bol sohbet, arabuluculuk, hakemlik gibi enerjiler veren bir yıldız. Ay ile birlikte kazalara açık bir alan da yaratabiliryor. Özellikle kafa bölgesi yaralanmalarına dikkat etmek gerekiyor bu tutulma etkisi altında olduğumuz yoğunluklu 6 aylık süreç boyunca. Bir diğer özelliği ise parazitlerle ilintili bir yıldız. Bağırsak kurtları, solucanlar, kıvrımlı yapılarla ilişkili bir sabit. Tutulmanın iz düşümü bile kıvrımlı harita üzerinde baktığımızda :) Dolayısıyla parazit almamak adına dikkatli olmalıyız. Bilmediğimiz yerden gıda tüketmemek, çiğ tüketilen gıdaları doğru temizlik yöntemleri ile arındırmak, evcil hayvanlarımızın iç-dış parazit tedavilerini aksatmamak önemli. Hele bu tutulmayı sağlık evlerinden birinden alıyorsanız daha da önemli :)

20 Nisan Hybrid Güneş Tutulması - Resim : 5Tutulma anında diğer önemli sabit yıldız kavuşumları da Sirius, Aldebaran ve Fomalhaut ile gerçekleşiyor. Mars Sirius'ta, Venüs Aldebaran'da, Fomalhaut ise Satürn'de tutulma anında. Sirius alfalık - liderlik bağlantılı, diğer ikisi ise kraliyet yıldızları... Dürüstlük , doğruluk, etik olma, ilahi alan, ödül-bedel gibi kavramların yanı sıra doğrudan savaş yıldızları aslında kraliyetler. Bu anlamda yoğun bir mücadele, rekabet ve savaş enerjisi var gökte. Kendi araştırmalarım sonucunda gördüğüm bir diğer konu ise depremlerle de ilintili oldukları. Maalesef ülkemizde gerçekleşmiş pek çok deprem anı harirtasında gezgen ve kraliyet yıldızı kavuşumlarını gözlemledim.

Tutulmadan sert etkiyi alacak burçlar Koç, Terazi, Oğlak ve Yengeç burçları olurken (Özellikle son burcun son günlerinde doğanlar), Yay ve Aslanlar olumlu dünüşümler yaşayacaklar daha doğrusu süreç onları çok hırpalamadan ilerleyecek. İkizler ve Kovalar da nispeten bu anlamda şanslılar. Boğa ve Balıklar  tutulmanın kör noktasında kalsalarda elbette etkiyi aldıkları ev konularında bitiş ve başlangıçlara açıklar. Akrep ve Başaklar ise ani dündemlere açıksınız. Fazla farkındalığınız olmadan ilerler süreç sizde.

Tutulma ülkenin haritasında 11. eve denk geliyor. Meclis, parlemento, kanun yapıcı komisyonlar için olumsuz yorumlanan bir gösterge. Tatminsizlikler, partilerde anlaşmazlıklar, üyeler arasından ölümler, usulsüzlükler, popülerlik kaybı olarak da görülürmüş eski astrologlara göre. Müttefiklerle ilişkilerde sorunlar, popülerlik kaybı ...

Sadullah el-Ankaravi'ye göre, insanların emelleinin bozulması, ümitlerinin kesilmesi, korkularının çoğalmasına, geçimlerin darlaşmasına ve mutluluklarının azalmasına sebep olurmus bu konumdan alınan bir tutulma ...

Özetle zihinmizin bariyerleriyle esir ettiğimiz, cesaret edemediğimiz, sonlandıramadığımız çürümüş, toksik ve fayda getirmeyen yapılar için bitiş ve yerine sağlıklılarını başlatmak için irade getirecek tutulma... Sakin kalmaya çalışın, akışa inanın... Krizli seçimler, zorlayan kararlar... Ama kaderin çizdiği bir yol var istesen de istemesen de ...

Sevdiklerinizle birlikte hoş vakit geçirdiğiniz, sofraların eksilmediği, hep kalabalıklaştığı, şeker tadında keyifli bayramlar diliyorum...

Çocuklarımızın dünyada emsali olmayan, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını" da yürekten kutluyorum. Gelecek onların elinde şekillenecekken, bu bayrama verilmiş olan ismin  bir kez daha derinden düşünülmesi gerekli sanırım :) En güzel günler onların olsun :)

Haftalık yazımda tek tek burçlara göre irdelediğim etkiler aşağıya tekrar ekliyorum

Gelen hayırla gelsin, olan hayrımıza olsun.

Sevgilerimle...

KOÇ VE YÜKSELEN KOÇLAR  :

Sevgili Koç Burçları; tutulma burcunuzda gerçekleşirke şüphesiz en çok şekillendirdiği  grupta yer alıyor olacaksınız. Özellikle burcun son günlerinde doğanlarınız ve ya koç burcunda son derecelerde kişiselleri olanlarınız en yoğun etkileri alacaksınız. Hayata bakış açınız, sağlığınız, kariyer planlarınız, fiziksel görünümünüz vb. gündemlerle gelecek. Bu alanlarda son derece dönüştürücü etkiler almanız, bazı konularda maalesef baskı ve manipülasyon altında kalmanız olası, özellikle de sosyal çevreniz ve kariyer alanınızdan gelebilir bu etki. Sizin de kibirinize ve egonuza hakim olmaya çalışmanız önemli. Ozdeğerinizi zedeleyen, adandığınız ama sizi yaralayan toksik durumlardan kopacaksınız. Süreç sancılı olsa da.  Bu hafta kafa bölgenizde fiziksel yaralanmalara da açıksınız. Jüpiter elbette fırsatlar da getirebilecektir. Başalttığnız konu ve kavramlara buyume ve bereket etkisi katacaktır. Ama Merkür de Boğa burcunda 21 Nisandan 16 Mayıs a kadar maddi kaynaklar evinizde gerilerken bu alanda önemli yeni adımlar tavsiye edilmez. Revize ve olanı sürdürmeye daha uygundur. Hesap kitap işlerini, anlaşmaları, finansal tum işlem ve kararları lütfen dikkatli yapın. Sorunlar yaşanabilecek bir dönemdir.

BOĞA VE YÜKSELEN BOĞALAR :

Sevgili Boğa  Burçları; tutulma sizlerin çok da kontrol edemediğiniz bir alanınızda gerçekleşiyor. Psikolojik bazı tetikler verebilir. Gizli düşmanlarınızla ilgili krizli gündemler, hastane gündemi, bilinçaltında kalmış bazı derin duygularla yüzleşme şeklinde çalışabilir. Ama şifalanma sürecini de getirecektir. Krizli bir açıda ve Pluton baskısında bir tutulma olduğu için sağlığa her anlamda dikkat etmek gerekecektir. Sizi ruhsal arayışlara iterken bunu krizli gündemlerle yapabilecektir. Bu tür süreçler kisiye sonrasında farkındalık getiren, güçlendiren, dönüştüren süreçlerdir. Merkür 21 Nisan-16 Mayıs arasında burcunuzda gerilerken, kendinizi ifadede güçlük hissedebilir, iletişimsel sorunlar yaşayabilirsiniz. Yeni başlangıçlardansa mevcutların revize edilmesi eksiklerin tamamlanması sürecidir. Evrak işlerinizde dikkali olmak tedbiren iyi olacaktır. Eletronik aletlerle ilgili sorunlar yasatabilir. Yeni elektronik alet alımı için de uygun değildir.

İKİZLER VE YÜKSELEN İKİZLER :

Sevgili İkizler  Burçları; tutulma sosyal çevrenizi, yakın arkadaşlarınızı ilgilendiren bir alanda gerçekleşiyor. Arkadaşlarınızla iligili krizli gündemler getirebilecektir. Üzerinizde yoğun bir baskı hissi oluşturabilir, manipulasyona maruz kalabilirsiniz. Bu tutulmanın getireceği krizli etki sosyal çevrenizi değiştirmenize, bir topluluk ya da grubu terk etmenize sebep olabilir. Ama bilinki bırakacaklarınız toksik ve zaten bırakmanız gereken yapılar olacaktır. Yaşam dair istek ve arzularınızı yeniden şekillendireceğiniz bir süreci başlatabilir. Bu anlamda yeni bir topluluğa dahil olmanız, politik bir takım girişimlerde bulunmanız var ise hedeflerinizde bu alanlarda önünüz açılabilir.

21 Nisan-16 Mayıs arası gerçekleşen Merkür'ün Boğa burcundaki retrosu 12. ev gibi kapalı bir evinizde gerçekleşeceği için psikolojik anlamda etki alacak olabilirsiniz. Kendinizi ifade etmekte içe dönük bir enerji çalıştıracak, zihin ise daha geçmişe dönük çalışacaktır. Bunlar da kişide depresif etkiler yaratabilir. Enerjiyi bazı rahatlatıcı çalışmalarla sağaltmak anlamlı oluır bu dönemlerde. Uranüs ile kavuşum halinde başlayan ilk günler derin farkındalık da getirebilir kişiye. Bu dönem duyduklarınızın daha sonra yanlış olduğunu görebilirsiniz. İletişimde verecektir. Önemli kararlar almak, adımlar atmak için uygun bir dönem değildir. Özellikle finansal anlamda dikkat edilmelidir.

YENGEÇ VE YÜKSELEN YENGEÇLER :

Sevgili  Yengeç Burçları; tutulma kariyer evinizde gerçekleşirken size bir takım krizli gündemler getirebilecek. Mobing vb. baskılarla iş değiştirmeniz söz konusu olabilir. Bu güne kadar direndiğiniz olumsuzlukları artık çekmek istemeyebilirsiniz. Yani gelen krizle gelse de toksik ve irinli yapıyı koparıp atacak ve sizi nihayetinde rahata kavuturacak gibi gözüküyor. Dürüst ve etik kalanın mükafatını alacağı bir süreç bu. Sizin göze alamadığınız sonlanmaları daha iyilerine fırsat verecek şekilde gerçekleştiriyor olacak. Bir kısmınızda evlilikle statu değişimi olarak da çalışabilir. 21 Nisan - 16 Mayıs arası gerçekleşecek olan Merkür'ün Boğa burcundaki Retrosu ise yakın arkadaşlarınızla ilgili bir evde gerçekleşiyor olacak. Eski arkadaşlarınızla karşılaşabilir, vakit geçirebilirsiniz. Tabi arkadaşlarla aranızda iletişim sorunu da verebilir, elektronik aletlerde arızalarla da ugraştırabilir. Sosyal ortamlar, topluluklar, gruplar ile ilgili başlangıçlar için uygun bir süreç değildir.

ASLAN VE YÜKSELEN ASLANLAR :

Sevgili Aslan Burçları; tutulma 9. evinizde gerçekleşirken, sizlere yurt dışı bağlantılı, yabancılarla ilgili gündemler getirebilir. Eğitim, akademik kariyer, ticari ve hukuksal konular, inançlar, farkındalık vb. alanlarda krizli gündemlerle gelen değişimler yaşayabilirsiniz. Zorlayıcı etkilere sahip bir tutulma ama işe yaramayan yapılardan da arındırıcı bir etki barındırıyor olacak. Karar veremediğiniz bir alanda sizi karar almaya zorlayacak. Bir anda yurt dışına taşınma, iş ve ya eğitim için ülke değiştirme, ani bir yurtdışı baglantılı ticari gelişim söz konusu olabilir. Doğru ve etik alanda kalanların mükafatı olacaktır. Bir şekilde krizle gelen fırsatlar söz konusu anlayacağınız.

21 Nisan - 16 Mayıs arasında gerçekleşen Merkür'ün Boğa burcundaki retrosu ise kariyer alanında eksiklerinizi gözden geçirmek, eksik eğitimlerinizi tamamlamak, başlamış projelerinizi devam ettirmek için uygun bir süreç olacak. Eski iş arkadaşlarınızla bağlantıya girdiğiniz destek aldığınız bir etki de verebilir.

BAŞAK VE YÜKSELEN BAŞAKLAR :

Sevgili  Başak Burçları; tutulmayı finansal konularla ilgili bir evinizden alırken, sinir uçlarınıza dokunucu etkiler de verebilecek. Krediler, ödemeler, miras, ortak gelirler, eşin parası, vergi, nafaka vb. tüm finansal konularda krizli gündemler yaratabilecek. Ama bu krizlerden doğan fırsatlar da sunabilecek sizlere. Bazı fayda sağlamayan yapıları, gereksiz korkularınızı geride bırakmak adına terapi vb. den faydalanmak üçün de uygun bir süreç diyebiliriz. Dingin geçirmek, tartışmalardan, şiddetten kaçınmak yerinde olacaktır.  Dikkatli adım atmakta fayda var. Sağlıkla iligli çalışan da bir ev olduğu için bu hafta Mars Chiron karesi de bu evden aktif olacağı için kafa ve yüz bölgesi yaralanmaları, operasyonel gereksinimler getirebilir. 21 Nisan  - 16 Mayıs arası gerçekeleşecek olan Merkür'ün Boğa burcundaki retrosu yurt dışı, eğitim, yabancılar, hukuk, akademik kariyer vb. bağlantılı konularda, başvurularda, evraklarda, sınavlarda aksilikler verebilir. Lojistik sıkıntılar oluşturabilir. Yeni başlangıçlar için uygun değildir. Eksik ve yarım kalan konuları tamamlama dönemidir bu dönem.

TERAZİ VE YÜKSELEN TERAZİLER :

Sevgili Terazi Burçları; tutulmayı evlilik, ortaklıklar, açık düşmanlar, açık rekabet halinde olduklarımız, danısmanlıklar ile ilgili 7. evden alıyorsunuz. Krizli bir derece ve Plüton baskısı da alan bir  tutulma olduğu için, sizlerde bitirmeniz gereken ama bir şekilde bitiremediğiniz toksik yapılardan arınıcı bir etki verebilir. Baskı altında hissedebilirsiniz kendinizi bu süreçte. Ama tüm olan biten yeni fırsatlar da getirecektir. Yürümeyen bir ortaklık sonlanır, sağlıklı bir yenisine imza atarsınız örneğin. Bu tutulma bir kısmınıza evlilik de getirebilir. Doğru ve dürüst olan destek görür bu tutulmada özellikle ikili ilişkiler, ortaklıklar ve finansal konularda aksine bedel ödetir. 21 Nisan - 16 Mayıs arasında gerçekleşen Merkürün Boğa burcundaki retrosu ise, krediler, ödemeler, miras, nafaka , bankacılık işlemleri gibi bazı finansal konularda yanlışlık, terslik ve geçikmeler verebilir. İşlemlerinizi konmtrollü yapmanız fayda sağalayacaktır. Özellikle internet üzerinden yaptığınız alım satım işlemlerine ekstra dikkat etmelisiniz. Yeni finansal anlaşmalar da tavsiye edilmez. Zihniniz bir takım korkularınızı kurcalayabilir bu donem. Bilinçaltı rahatlatma çalışmaları uygun olacaktır.

AKREP VE YÜKSELEN AKREPLER :

Sevgili Akrep  Burçları; tutulmayı önemli bir evinizde karşılıyorsunuz. Sağlığınız, günlük rutinleriniz, iş ortamınız, evcil hayvanlarınızla ilgili konuları aydınlatacak. Bunlarla ilgili sorunlar yaşayabilirsiniz de ama bilinki sistem toksik, irinli, çürümüş, çözümsüz kalmış yapıları temizliyor olacak. Krizli bir derece ve Plüton karesi varken, özellikle sağlıkla ilgili gündemlerinizi lütfen ötelemeyin. Plüton mutasyonlarla ilintili de bir yapıdır eğer ki daha önce geçirdiğiniz kanser vb. bir sıkıntınız varsa tetkiklerinizi yenilemenizi tavsiye edebilirim. Mars Chiron karesini de bu evden alırken kafa bölgesi yaralanmalarına da dikkatli olmalısınız. Hayvanlarınızın parazit tedavilerini aksatmayın. Tutulma Alrisihia sabitinde ve bu bagırsak kurtları ile de ilintili bir yapı. Siz de nerede ne yediğinize bu dönemde dikkat edin. Yine günlük rutinlerinizi, iş ortamınızı değiştirecek krizli gündemler verebilecektir. Ama sonunda daha huzrulu bir otamda çalışmanıza da vesile olacaktır. Beklediğiniz maaş veya kazanç  artışı, işlerinizin bereketlenmesi söz konusu olabilecektir. 21Nisan - 16 Mayıs arasında Merkürün Boğa burcunda gerçekleştireceği retro hareketi eşler, ortaklıklar, anlaşmalar, danısmanlıklar alanında iletişim sıkıntılarına, aksamalara sebep olabilir. Yeni bir ortaklık ya da ilişki başlangıcı için uygun zamanlar değildir. 7-21 Nisan arasında yaşadığınız konular yeniden gündeminize gelebilir.

YAY VE YÜKSELEN YAYLAR :

Sevgili  Yay Burçları; tutulma 5. evinizde gerçekleşirken, aşk ilişkileriniz, partneriniz, çocuklarınız, hobileriniz, borsadaki yatırımlarınız gibi konularda krizli bir takım etkiler verebilecektir. Öncelikle toksik ve çürümüş ilişkileri, yarar sağlamayan yatırımları ya hayatınızdan çıkarır ya da dönüştürür. Bir şekilde krizle gelen fırsatlar da gündem olacaktır. Bir hobinizi işe dönüştürmek, yarıtımlarınızı genişletmek, yeni ve bir ilişki de getirebilecek bir kısmınıza. Yine bazılarınızda çocuk sahibi olmak şeklinde ya da çocuk sahibi olmaktan vazgeçme şeklinde de çalışabilir. İlişikiler ve finansal konularda dogru ve etik davranmanız bu süreçte çok önemli olacaktır. Yay burçları yaşadıkları krizi fırsata cevirirken daha olumlu etkiler alıyor olacaklar. 21 Nisan - 16 Mayıs arasında Merkür'ün Boğa burcunda gerçekleştireceği retro hareketi, iş ortamında çalışanlarınızla olan iletişiminizde yanlış anlaşılmalara sebep olabilecek. Eski çalışanlarınızla karşılaşmanız, yeniden çalışmaya başlamanız da olası. Devam eden projeleri tamamlamak adına uygun. Yeni başlangıçlar tavsiye edilmez. İş yerindeki teknolojik aletlerde de aksaklıklar görülebilir. Rutinler aksayabilir.

OĞLAK VE YÜKSELEN OĞLAKLAR :

Sevgili  Oğlak Burçları; tutulma aile evinizde gerçekleşirken, aile bireyleriniz, yuvanız, eviniz gibi kavramlarda krizli gündemler verebilecek. Bazılarınıza taşınma ve yeni bir ev gündemi verebilir. Aileye yeni bir bireyin katılması söz konusu olabilir.Yeni bir ev, arsa alabilir evinizdeki sorunlu alanları yaptırabilir dekore edebilirsiniz. Ego çatışmaları yaşatabilir. Baskı ve manipülasyon hissedebilirsiniz. Aile içindeki çürmüş yapıları teminzleyici olaylar verebilir bireyler arasında ve ilişkilerde sorun da getirebilir dolayısıyla. 21 Nisan - 16  Mayıs arasında gerçekleşen Merkürün Boğa burcundaki retrosunda aşk ilişkilerinizde ve çocuklarınızla olan iletişiminizde iletişim sorunlarına, yanlıs anlaşılmalara sebebiyet verebilecektir. Eski sevgililerinizden haber alabilir karşılaşabilirsiniz. Spekülatif para piyasalarında yatırımları olanlar işlemlerinde dikkatli olmalıdır. Bu dönem hatalara açıktır.

KOVA VE YÜKSELEN KOVALAR :

Sevgili  Kova Burçları; tutulmayı 3. evinizden alıyor olacaksınız. Tutulmanın etkisi sizlere yakın çevreniz, kardeşleriniz, kuzenleriniz, komşularınız, eğitim hayatınız, iletişim alanlarınız, reklam, ticaret, seyahatler, fikirleriniz gibi geniş bir alandan geliyor olacak. Tabi bireysel haritalarda daha belirgindir çalışma prensibi ama genel hatlarıyla bu alanlarda krizli dönüştürücü başlangıçlar gündem olabilecek. Size yararı olmayan tokik bir düşünce yapısını yenisiyle değiştirebilir, yeni bir seyahat,eğitime katılabilirsiniz. Bu dönem yakın çevrenizle olan tartışmalara dikakt edin koparıcı olabilecek. Yani yakınım dedikleriniz bir anda uzaklaşabilecek. Doğru ve etik olmak önemli bu sireçte. Ticari hayatınız da bu anlamda bereketlenebilir. 21 Nisan-16 Mayıs arasında gerçkeleşen Boğa burcundaki Merkür retrosu bu dönem sizi aile içi ilişkilerde zorlayabilir. Yanlış anlaşılmalara, iletişimin aksamasına sebep olabilir. Ev ve aile ile ilgili önemli kararların alınması için uygun bir dönem değildir. Ev alma, arsa alma, taşınma, evrak-imzanın dahil olduğu her işlem için sıkıntılıdır. Ev için teknolojik alet alımı dahil. Olanlarda da arızalar oluşabilir. Annem bizzat yaşıyor hatta çünkü gölgeli günlerdeyiz ve etki başladı :)

BALIK VE YÜKSELEN BALIKLAR :

Sevgili  Balık Burçları; tutulmayı maddi değerler, öz değer ve üretim alanınızı ilgilendiren bir evden alıyor olacaksınız. Bu alanda bazı krizler yaşayabilirsiniz. Maddi kaynaklarınızla ilgili sorun yaşatabileceği gibi yeni bir iş ve ondan gelecek bereket imkanını da sembolize edebilecektir. Kendinizi değersiz hissettiren toksik yapılardan da sizi koparıcı etkisi olacaktır ve bu da krizli gündemlerle gelebilecektir. Belki de mobinge uğradığınız ama bırakamadığınız bir iş yerinden ayrılıp daha huzurlu bereketli bir iş alanı verecektir. Maddi kazancınızı arttırabilir. Olan biten akışta gerçekleşirken sizi bazı adımlara kararlara zorlayacak kısacası. 21 Nisan  - 16 Mayıs arasında gerçekleşecek olan Merkür'ün Boğa burcundaki gerilemesi yakın çevreniz, akrabalarınızla olan iletişiminizde sorunlara, anlaşmazlıklara sebep olabilir. Karar alma mekanizmanız sağlıklı çalışmayacaktır. Önemli kararlar almanın zamanı değildir bu dönem. Seyahtleriniz ertelenebilir. Elektronik aletleriniz bozulabilir. Online işlermlerde sıkıntı olabilir. Eski ve eksik eğitimler devam ederken yeni eğitime başlamak için uygun zamanlar değildir bunlar. Uzun süredir görmediğiniz akrabalarınızdan haber alabilirsiniz.

Diğer Yazıları