20 milyon tarihi eser kül oldu!

Amerika kıtasındaki en büyük müzelerden biri olan Rio’daki Brezilya Ulusal Müzesi, pazar akşamı alevlere teslim oldu. Nedeni henüz belirlenemeyen yangında, birçok nadide tarihi eser yok oldu.

İnsanlık tarihine dair sayısız tarihi esere ev sahipliği yapan Brezilya Ulusal Müzesi, tüm dünyanın gözleri önünde kül oldu. Müzede, ülkenin en eski insan fosili "Luzia", antik Mısır koleksiyonları ve 1784 yılında keşfedilen 5,5 milyon tonluk bir göktaşı da dahil olmak üzere 20 milyondan fazla paha biçilemez nitelikte tarihi eser bulunuyordu.

20 milyon tarihi eser kül oldu!

Ülkeyi şok eden yangının çıkış nedeni henüz belirlenemezken, olayda herhangi bir yaralanma veya can kaybı yaşanmadı. Yetkililer, yangının müzenin ziyaretçilere kapatılmasının ardından başladığını bildirdi.

Brezilyalı tarih uzmanı Marina Amaral, Twitter’dan yaptığı açıklamada, müzenin 200 yıllık arşivinin yangında tamamen yok olduğunu söyledi. Guardian gazetesi ise, tarihi arşivlerin bir kısmının başka bir binada depolanmış olabileceğini aktardı.

1818'de Portekiz Kralı John VI tarafından kurulan müze, 19. yüzyıl boyunca Portekiz kraliyet ailesine ve Brezilya imparatorluk ailesine ev sahipliği yaptı. 1892'de ise müze olarak kullanılmaya başlandı.

Brezilya Cumhurbaşkanı Micheal Temer, trajik olayla ilgili olarak, “Tüm Brezilyalılar için üzücü bir gün” dedi. Müzenin müdür yardımcısı Luiz Duarte ise verdiği demeçte, “Büyük bir öfke ve üzüntü duyuyorum.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Brezilya merkezli Global TV kanalı, itfaiyecilerin su ihtiyaçlarını karşılamaları ve yangına hızlı müdahale edebilmeleri için tasarlanan yerüstü yangın hidrantlarındaki kapasitenin yetersiz olması sebebiyle yangına hızlı bir şekilde müdahale edilemediğini bildirdi.

20 milyon tarihi eser kül oldu! ile ilgili etiketler Brezilya Müze Yangın Rio de Janeiro
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.