2 doz Pfizer aşısı olan Kongre üyesi koronaya yakalandı

ABD'de Pfizer ve BionTech şirketlerinin geliştirdiği koronavirüs aşısının ikinci dozunu da yaptıran Demokrat Partili Kongre üyesi Stephen Lynch koronavirüse yakalandı. Lynch'in sözcüsü, yaptığı açıklamada Kongre üyesinin evinde karantinada olduğunu belirtti.

ABD'li Kongre üyesi Stephen Lynch koronavirüse yakalandı. Demokrat Partili kongre üyesinin sözcüsü Molly Rose Tarpey, basın açıklaması yaparak durumu duyurdu.

Hafta başında ofisteki bir çalışanın koronavirüs testinin pozitif çıktığını aktaran Tarpey, bunun ardından Lynch'e de test yapıldığını kaydetti. 

TESTİ POZİTİF ÇIKTI ANCAK BELİRTİSİ YOK

Lynch'in testinin pozitif çıktığını ancak belirti göstermediğini belirten Tarpey, Kongre üyesinin evinde karantinada bulunduğunu ve çalışmalarını evinden sürdüreceğini aktardı.

 20 OCAK'TA YAPTIRDIĞI TEST NEGATİFTİ

Tarpey, Lynch'e Başkan Joe Biden'ın 20 Ocak'taki göreve başlama töreninden önce Pfizer/BionTech aşısının ikinci dozunun uygulandığının altını çizdi. Lynch'in Biden'in yemin töreninden sonraki testi negatif çıkmıştı.

KORUMA ORANI YÜZDE 95 OLARAK AÇIKLANMIŞTI

Batılı ülkelerde toplu aşılamada kullanılan BioNTech/Pfizer ve Moderna'nın iki dozlu aşılarının semptomatik koronavirüsü önleme oranları, yaklaşık yüzde 95 olarak açıklanmıştı.

Ancak bu açıklamaların yapıldığı dönemde, koronavirüsün Britanya ve Güney Afrika'daki mutasyon geçirmiş, daha bulaşıcı varyantları henüz ortaya çıkmamıştı.

'BioNTech-Pfizer aşısı ile aşılama sonrası ölümler arasında bağ bulunmuyor'

Öte yandan Avrupa İlaç Ajansı, BioNTech ve Pfizer tarafından üretilen "Comirnaty" adlı aşı hakkındaki ilk güvenlik güncellemesini geçen gün yayımladı.

EMA'dan güncellemeye ilişkin yapılan açıklamada, aşılama kampanyalarında Comirnaty hakkında toplanan güvenlik verilerinin, aşının bilinen güvenlik profili ile uyumlu olduğu ve yeni yan etki tespit edilmediği kaydedildi.

İleri yaştakiler dahil BioNTech-Pfizer aşısını olduktan sonra kaydedilen ölüm vakalarının incelendiği aktarılan açıklamada, hayatını kaybeden kişilerin tıbbi durumları ve yaş gruplarındaki ölüm oranları gibi verilerin dikkate alındığı aktarıldı.

Açıklamada, "EMA'nın güvenlik komitesi, verilerin Comirnaty aşısı ile ölüm vakaları arasında bir bağa işaret etmediği, ölüm vakalarının güvenlik endişesi yaratmayacağı sonucuna vardı." ifadesine yer verildi.

 

2 doz Pfizer aşısı olan Kongre üyesi koronaya yakalandı ile ilgili etiketler ABD aşı Pfizer BioNTech
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.