2. asgari ücret toplantısı ne zaman? 2021 yılı asgari ücret toplantı tarihleri

2021 yılına ait asgari ücreti belirlemek adına ilk toplantı geçtiğimiz hafta sonunda başlamıştı. Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen 2021 asgari ücreti belirlemek adına toplantının ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. 2. asgari ücret toplantısı ne zaman yapılacak? 2021 asgari ücret toplantı tarihleri haberimizde.

Yaklaşık 7 milyon çalışanı yakından ilgilendiren 2021 yılı asgari ücret rakamını belirlemek adına her yıl Aralık ayında gerçekleştirilen toplantılar başladı. 4 Aralık tarihinde düzenlenen ilk asgari ücret toplantısının hemen ardından yeni yılda geçerli olacak rakamlar biraz daha gün yüzüne çıkacak.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı doğrultusunda oluşturulacak asgari ücret komisyonu ara ara toplantılar gerçekleştirerek işçi ve işveren temsilcileri ile 2021 yılı asgari ücretini belirleyebilmek adına bir araya gelecek. Peki, 2021 yılı asgari ücret toplantı tarihleri ne zaman gerçekleştirilecek?

Asgari ücret, halen bekar bir işçi için aylık brüt 2 bin 943 lira, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 2 bin 324 lira 71 kuruş olarak uygulanmakta. Yeni yıla az bir zaman kala, 2021 yılında uygulanacak asgari ücret tarifesi için heyecanlı bekleyiş devam ederken rakamlarında yavaş yavaş ortaya çıkması ilk ipuçlarını verdi.

2021 ASGARİ ÜCRET TOPLANTI TARİHLERİ

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2021'de geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında ikinci toplantı 15 Aralık tarihinde gerçekleştirilecek. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı asgari ücret toplantı tarihleri konusunda da bazı net bilgiler sundu.

Buna göre, yeni asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında komisyon, ikinci toplantısını Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonunun (TİSK) ev sahipliğinde 15 Aralık, üçüncü toplantısını ise Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonunun (Türk-İş) ev sahipliğinde 22 Aralık'ta gerçekleştirileceği belirtildi.

2. asgari ücret toplantısı ne zaman? 2021 yılı asgari ücret toplantı tarihleri ile ilgili etiketler asgari ücret toplantı tarihleri
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.