2 Aralık kar tatili olan iller! Yarın kar tatili var mı 2019?

2 Aralık kar tatili olan iller! Yurdun bazı yerlerinde kar yağışı etkisini göstermeye başladı. Meteoroloji'nin tahminlerine göre çarşamba günü yurdun birçok noktasında kar etkili olacak.Bugün olumsuz hava koşulları nedeniyle tatil edilen yerler oldu.İşte 2 Aralık kar tatili olan iller! Peki yarın kar tatili olacak mı? Detaylar haberimizde...

2 Aralık kar tatili olan iller! Kış aylarına girilmesiyle beraber kar yağışı yurdu etkisi altına alıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu ile ilgili uyarılarda bulunuyor. 2 Aralık'ta olumsuz hava koşulu nedeniyle eğitime ara verildi. Detaylar haberimizde...

2 ARALIK’TA OKULLAR TATİL Mİ?

Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, Refahiye ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle taşımalı eğitim yapılan okullarda bugün eğitime 1 gün ara verildiğini aktardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Samsun, Elazığ, Adıyaman ve Şanlıurfa çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz’in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Trabzon’un doğu ilçeleri, Rize çevreleri, Artvin’in kıyı kesimleri ile Diyarbakır, Bingöl ve Batman çevrelerinde kuvvetli yağmur, Muş ve Bitlis çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur, yükseklerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

Soğuk ve yağışlı geçecek haftada şartların en zorlayacağı gün olarak çarşamba dikkat çekiyor. Çarşamba günü kıyı ve güney bölgeler haricinde tüm yurtta yağış bekleniyor.

ERZİNCAN

Erzincan, Türkiye'nin Doğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan, tarihte Mengüceklilere başkent yapan şehirdir.

Tarih boyunca Urartular, Persler, Pontuslular, Roma, Harput, Türkler gibi büyük devletler Erzincan'da toprak sahibi olmuşlardır.

1455 yılında Akkoyunlu Uzun Hasan, Erzincan'ı aldı ve kaleyi onardı. Fakat bölge Fatih Sultan Mehmet ve Uzun Hasan ile çıkan Otlukbeli savaşı'na kadar Akkoyunlar'ın elinde kaldı. Savaşın ardından Osmanlı denetimine geçen Erzincan, I. Dünya Savaşı'nda 1916'da Ruslar tarafından ele geçirilmiş ve işgal edilmişti. Fırsatı değerlendiren Ermeniler silahlı birlikle oluşturarak şehre gelmişti.

2 Aralık kar tatili olan iller! Yarın kar tatili var mı 2019? ile ilgili etiketler kar tatil 2 aralık
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.