1999 Marmara Depremi'nde ailesini kaybetmişti... Ece Dizdar'dan yürek burkan paylaşım

1999 Marmara Depremi'nde anne ve babasını kaybeden oyuncu Ece Dizdar, depremin 23. yıl dönümünde Instagram hesabından yaptığı paylaşımla anne ve babasını andı. Ailesini depremde kaybettiği sırada 17 yaşında olan Ece Dizdar, ''23 yıl önce bugün ailemi depremde kaybettim. Hayat bir daha hiç aynı olmadı'' ifadelerini kullandı.

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nde anne ve babasını kaybeden ünlü oyuncu Ece Dizdar sosyal medya hesabından herkesi duygulandıran bir paylaşımda bulundu. Depremin 23'üncü yılında Instagram hesabından anne ve babasını paylaşan Ece Dizdar, gönderisine düştüğü notla yürekleri dağladı.

 DEPREMİN 23'ÜNCÜ YILINDA DUYGULANDIRAN PAYLAŞIM

Anne ve babasını tam 23 yıl önce depremde kaybeden Ece Dizdar, paylaşımına şu notu düştü:


''17 rakamını sevmem. Ağustos kelimesini de. Böyle gün olmaz bence mesela. Kalbim her sene bir vuruş aksar.
Ailenin kaybının bir doğal afet dolayısıyla oluşu, bu günün toplumun belleğinin bir parçası oluşu ilginç bir şey.
Her sene bu paylaşımı yapmak önce anlamsızlaşır, dersin ki ben kime anlatıyorum bunu, neden anlatıyorum…Sonra da dersin ki bu gizli bir klüp, depremde bir parçasını kaybedenlerin kabul edildiği bir klüp. Bir ses et sen yine de.
Yüzüm güler benim bilirsiniz, sadece bu gün söylerim. Yavaş yavaş yaşıtlarımın ebeveynleri hastalanıyor, ölümler başlıyor, beni yeni anlamaya başlayanlar oldu bu yıllarda.
23 yıl önce bugün ailemi depremde kaybettim. Hayat bir daha hiç aynı olmadı. Ama bu bazen eskisinden daha güzel olduğu gerçeğini de değiştirmez.
Klübün bütün üyelerine tek tek sarılırım.
#17ağustos1999
#anne #baba''

 ece-dizdar-1999-marmara-depremi

17 yaşındayken ailesini deprem nedeniyle kaybeden oyuncu Ece Dizdar o yıllarda yaşandıklarını anlatmıştı: “Babam denizaltı subayıydı. Anne ve babamı Gölcük denizaltı filosunda donanmanın içindeki orduevi binasında kaybettim. Salı günü olan depremden sonra cuma günü İsrail’den desteğe gelen bir ekip yardımıyla cansız bedenlerini çıkardık.”

 ece-dizdar-marmara-depremi

ECE DİZDAR'IN ROL ALDIĞI YAPIMLAR


40 yaşındaki oyuncu Ece Dizdar, 2002 yılında rol aldığı En Son Babalar Duyar dizisi ile kariyerinde büyük bir çıkış yakalamıştı. İstanbul'da Esir Şehrin İnsanları, Karakol, Al Yazmalım, Şubat, Güneşi Beklerken gibi birçok yapımda rol alan Ece Dizdar, "Beş Kardeş" dizisinde "Taverna şarkıcısı Şevval" karakterini canlandırmıştı. Ece Dizdar, Yasak Elma dizisinde oynadığı Feyza Üstündağ karakteriyle ve FOX TV'nin Gizli Saklı dizisindeki Nehir karakteriyle dikkatleri üzerine çekti. DOT Tiyatrosunda birçok tiyatro oyununda rol alan Ece Dizdar,  İngiltere'de ve de Türkiye'de kariyerini sürdürüyor.

 

 

 

1999 Marmara Depremi'nde ailesini kaybetmişti... Ece Dizdar'dan yürek burkan paylaşım ile ilgili etiketler deprem 17 Ağustos Depremi 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi marmara depremi 99 depremi ece dizdar gölcük depremi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.