1974 Barış Harekatı'nın efsane komutanı Adnan Doğu vefat etti

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Kıbrıs Türklerini, Rum esaretinden kurtarmak adına yapılan 1974 Barış Harekatı'nda görevli son gazi general Adnan Doğu, yaşama veda etti.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kıbrıs Türklerini, Rum zulmü ve esaretinden kurtarmak için yaptığı 1974 Barış Harekatı’nın hayatta kalan son gazi generali Adnan Doğu’nun yaşamını yitirdiği öğrenildi.

TÜRK KOMANDO TEŞKİLATI’NIN KURUCUSU VE HOCALARIN HOCASIYDI!

SuperHaber’in elde ettiği bilgilere göre, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin efsane komutanlarından ve Türk Komando Teşkilatı kurucularından olan “Hocaların Hocası” olarak anılan, Kıbrıs Barış Harekatı gazilerinden, 30’uncu Jandarma Genel Komutanı Emekli Orgeneral M. Adnan Doğu'nun, dün sabah vefat ettiği ailesi tarafından duyuruldu.

GAZİ DOĞU PAŞA’YA “ÖVÜNÇ MADALYASI” VERİLMİŞTİ!

Kıbrıs Barış Harekatı'nın general rütbesiyle hayatta kalan son gazisi, 94 yaşındaki Adnan Doğu Paşa'ya, 8 Mart 2020’de, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başkonsolosu Seniha Birand Çınar tarafından, “Devlet Övünç Madalyası” verilmişti.

Emekli Orgeneral Doğu, törene eşi Nur Doğu, oğlu Olgun Doğu ve torunu Kaan Doğu ile gelerek madalyasını almıştı.

1974 Barış Harekatı'nın efsane komutanı Adnan Doğu vefat etti

1974 KIBRIS BARIŞ HAREKATI’NDA YARALANARAK GAZİ OLDU!

Kıbrıs Barış Harekatı’nda, Kayseri Hava İndirme Paraşütçü Komanda Tugayı Komutanı olan, Orgeneral Doğu Paşa, savaşta yaralanarak gazi olmuştu.

Er rütbesinden, albay ve general rütbesine kadar, Mehmetçik ile her alanda savaştığı bilinen Adnan Doğu Paşa’nın, Kıbrıs Barış Harekatı’nda, çok sayıda kahramanlıklarının bulunduğu biliniyor.

JİTEM’İ ARİF DOĞAN’A KURDURDU!

Adnan Doğu Paşa’nın Jandarma Genel Komutanı olduğu yıllarda, kısa adı JİTEM olan Jandarma İstihbarat Teşkilatı’nı kurduğu da biliniyor.

Geçtiğimiz yıllarda yaşamını yitiren ve JİTEM ile ilgili açıklamaları ile bilinen Arif Doğan, anılarında bu durumu şöyle açıklamıştı:

“Adnan Doğu Paşa, Jandarma Genel Komutanı olduğu dönemde, beni makama çağırdı ve 'Jandarma Genel Komutanlığı genel karargahıyla alt birimlerin ihtiyacını karşılayacak Jandarma İstihbarat Teşkilatını sen kuracaksın' diyerek emir verdi ve her türlü desteğin sağlanacağını da söyledi.”

BAŞSAĞLIĞI MESAJI YAĞDI

Öte yandan Adnan Doğu Paşa için başta KKTC Başbakanı Ersin Tatar olmak üzere birçok isimden başsağlığı mesajı geldi.

Tatar paylaşımında, ''Kıbrıs Barış Harekatı’nın efsanevi Hava Komutanı, Türk Silahlı Kuvvetleri eski Jandarma Genel Komutanı, Orgeneral Adnan Doğu’nun vefatını derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Allah’tan rahmet, yaslı ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ve milletimize başsağlığı dilerim.'' ifadelerini kullandı.

1974 Barış Harekatı'nın efsane komutanı Adnan Doğu vefat etti - Resim : 2

 

1974 Barış Harekatı'nın efsane komutanı Adnan Doğu vefat etti ile ilgili etiketler Jandarma Jandarma Genel Komutanlığı Türk Silahlı Kuvvetleri Adnan Doğu JİTEM kıbrıs barış harekatı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.