195 milyon yıllık mermerde mucizevi "Bismillah" yazısı çıktı! Tamamen doğal oluşumlu

Antalya Korkuteli ilçesinde bulunan bir mermer işletme sahasında olağanüstü bir keşif yapıldı. Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi'ne gönderilen mermerde yapılan inclemede 195 milyon yıllık olduğu tespit edilirken "Bismillah" yazılı figürlerin tamamen "doğal" oluşumlu olduğuna vurgu yapıldı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Geçtiğimiz günlerde Antalya Korkuteli İlçesi Taşkesiği Köyü'ndeki bir mermer ocağında işlenmek için kesilen taşın üstünde beliren figür, işçilerin dikkatini çekti. Üzerindeki tozun alınmasıyla, figürün Arapça "Bismillah" yazısıyla aynı olduğu görüldü. Bir işçinin görüntüleri kaydetmesinin ardından, mermer plaka incelenmek üzere Süleyman Demirel Üniversitesi'ne gönderildi. Burada bilim insanları Prof. Dr. Fuzuli Yağmurlu, Prof. Dr. Raşit Altındağ ve Prof. Dr. Nazmi Şengün tarafından üzerinde araştırma yapılan plakanın analiz sonuçlarında ilginç bir keşif gerçekleşti.

195 milyon yıllık mermerde mucizevi "Bismillah" yazısı çıktı! Tamamen doğal oluşumlu

195 MİLYON YIL ÖNCEKİ JURASSIC DÖNEMİNDEN FOSİLLERDE ORTAYA ÇIKTI

Üniversite raporuyla tescillenen ve plakayı oluşturan dolomitik kireçtaşı üzerinde, “Jurassic” dönemde 195 milyon yıl önce yaşamış deniz canlılarına ait fosillerin, biyoklastik kalıntıları tespit edildi. Rapor da adını Avrupa Alplerindeki Jura dağlarından alan kalıntıların, plakanın bazı kesimlerinde yoğunlaşma gösterdiği de kaydedildi.

195 milyon yıllık mermerde mucizevi "Bismillah" yazısı çıktı! Tamamen doğal oluşumlu - Resim : 2

KALP ŞEKLİNDE VE "DOĞAL"OLUŞUMLU

Raporda plaka üzerinde yer alan ve Arapça "Bismillah" yazılı figürlerin "tamamen doğal" oluşumlu olduğuna vurgu yapıldı. Yazıların kalp şeklindeki kabuklu deniz canlılarına ait kalıntıların zamanla parçalanıp biçim değiştirmesi ve dizilmesi sonucunda meydana geldiği belirtildi. Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ögke’nin verdiği bilimsel raporda ise mermer üzerindeki Arapça figürlerin, Kur’an-ı Kerim’de geçen ve “Allah’ın adıyla anlamındaki ‘Bismillah’ kelimesiyle aynı karakter olduğu ifade edildi.

195 milyon yıllık mermerde mucizevi "Bismillah" yazısı çıktı! Tamamen doğal oluşumlu - Resim : 3

Öte yandan midyelerin nasıl bir araya gelerek böyle bir yazının ortaya çıktığı bilim insanları tarafından araştırılıyor. Dünyayı adeta ayağa kaldıran "Bismillah" yazısının Yahoo ile birlikte tam 700 internet gazetesinde yayınlandığı belirtiliyor.

195 milyon yıllık mermerde mucizevi "Bismillah" yazısı çıktı! Tamamen doğal oluşumlu - Resim : 4

KOCAELİ'DE  2015 YILINDA MERMERDE ALLAH YAZISI GÖRÜLMÜŞTÜ

2015 yılında Kocaeli'deki bir mermer deposunda çalışan usta kestiği mermerdeki "Allah" yazısını görünce şoke olmuştu. oldu.Otuz yıllık mermer ustası olduğunu söyleyen Hüseyin Günhan çalıştığı atölyede mermer kesiminde çalıştığı esnada son kestiği mermer plaka dikkatini çekmişti. Mermeri inceleyen Hüseyin Günhan, üzerindeki yazının Arapça harflerle "Allah" yazısına benzerliğini görünce hemen kesme makinasını durdurarak parçayı tezgahtan indirmişti. Kesimden kurtardığı parçayı atölyedeki arkadaşlarına gösteren ve şaşkınlık içerisinde kalan Günhan, meslek hayatında ilk kez böyle bir durumla karşılaştıklarını ifade etmişti.

"AĞLAYASIM GELDİ"

Üzerinde "Allah" yazan mermer parçayı görünce çok duygulandığını belirten Günhan, "Ağlayasım geldi, tüylerim diken diken oldu. Böyle bir şeyle karşılaştığım için çok sevindim. Önceki kestiklerimizde fark edemedik ve onları montajda kullandık, bu parçada dikkatimizi çekti. Böyle bir eseri kabul ederlerse Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Bey'e hediye etmek istiyoruz." demişti.

195 milyon yıllık mermerde mucizevi "Bismillah" yazısı çıktı! Tamamen doğal oluşumlu ile ilgili etiketler fosil Antalya mermer bismillah
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.