19 MAYIS 2023 BOĞA YENİAYI

19 Mayıs 2023 cuma günü Boğa burcunun 28 derecesinde saat 18.53'de bir yeniay gerçekleşecek. Güvenlik, sağlamlık, keyif, konfor arayışımız ön planda olurken, üretim, sanat, maddi değerler, para ve ekonomiyi de konuşuyor olacağız. Daha realist, daha maddesel tarafta kalacak gündemler. Anın yükseleni de Akrep burcunda ve 5 Mayıs tutulması ile aynı derecelerde. Demek ki gündemimiz benzer minvalde ilerliyor olacak. Ortam yine çok huzurlu değil. Çevremizi saran koşullar hala kaotik.

Yeniay yöneticisi Venüs ile yarım karede ama Ay ile de karşılıklı ağırlamada. Vatan, aile, güvenlik gündemleri de önem kazanacak demek oluyor bu önümüzdeki 15 günlük süreç için ve biraz zorlanabileceğiz.

 Boğa burcunun doğası gereği sakin ve sağlam adımlar atma eğilimi, yatırımlarımızı değerlendirme, ekonomik koşulları ön plana ve güvenceye alma, yaşamdan keyif alma, estetik değerleri daha fazla önemseme, yaratma isteği-sanatla uğraşma-  daha ön plana çıkacaktır. Ve tabi iştahımız da açılacak. Kilo almamaya çalışın :))

 19 MAYIS 2023 BOĞA YENİAYI

An haritasında yeniay 7. evde bu da bizim toprak, gıda, güvelikle ilgili ve  finansal konularda bazı yeni ortaklılara anlaşmalara imza atabileceğimizin yanısıra yabancı üleklerin  bazı düşmanca tavırlarına da maruz kalabileceğimizi gösteriyor ki bazı konsolosluklarda vize işlemleri durdurulmuş örneğin. Zaten Mars da 9. evde ve 29 derece bu haber de şaşırtıcı değil anlayacağınız.

 

Yeniay Mars'tan olumlu açı alırken onunla da karşılıklı ağırlamada ve Mars bu kez anaretik derecede. Allahtan Yeniay da 29 derecede değil, olsa  bu mevcut koşulları çok daha zora sokardı. Burada krizli de olsa akacak olan bir enerji veriyor kombinasyon. Tabi o Mars Jüpipter ve Plüton ile T karede olunca bu tetik o gergin enerjiyi de fitiller mi dersek evet mümkünü var. Ama dileyelim ki  aradaki olumlu açı bu anlamda kolaylaştırıcı olsun ve irade çalışsın. 2 seçim arası bu dönem sıkıntısız, olaysız atlatılabilinsin. Özgürlük ve adalaet arayışı güç savaşlarına dünüşmesin.  29 derecede Yengeç yerleşimli bir Mars düşük olduğu bu konumda vatan, güvenlik, aile gibi kavramlarda kontrolsüz tepkiler vermemize tek başına yeterliyken,  bir de T kare ayağını oluşturuyor. Kısacası enerji burada gergin çalışır. Galeyana gelememek, sakin kalabilmek. Hak adalet arayışı yaparken abartılı yollara baş vurmamak çok önemli olacak. Çünkü bunu fitilleyecek enerji mevcut. Bireysel hayatlarımızda ise bazı adımları atmamızı kolaylaştırıcı etkiler verebilecek Mars'ın bu olumlu açısı.

 

Yeniay'a bir diğer olumlu açı da Neptün'den geliyor aynı zamanda Mars ile Neptün de olumlu açıda. Bu bir anlamda bazı başlangıçlar için manevi destek görebileceğimizi de gösteriyor. Akışta kalmamızı kolaylaştırıcı etkiler de verecek bizlere.  Yaratıcılığımız artacak, yaratıcılık gerektiren işlerle ilgili başlangıçlar  yapmamız, ömncülük etmemiz söz konusu olabilecek. Ruhani anlamda da bizleri besleyecek diyebiliriz. Sprituel, meditatif tüm çalışmalar için uygun zamanlar. Sezgiler, rüyalar aktifleşir. Bir yandan toprak grubu Boğa burcunda bir yeniaya dokunan Mars ve Neptün de maalesef depremsellik verebilecek. Özellikle deniz tabanlı depremlerde artış öngörebiliriz. Yine Plüton karşıtı da yanardağ patlamaları, yangınlar, patlamalar, terör olayları gibi riskli gündemler verebilir.  Yine Uranüs teması da olduğu için ani ve süpriz gündemler de devam edecektir.

 

Jüpiter de henüz Boğa burcuna geçmiş durumda enerji orada da acemi çalışacak. Boğada zaten bir stelyum varlığı mevcut. Toprak grubundaki bu kombinasyon özellikle Jüpiter ileri derecelere doğru gelirken depremselliği arttırabilir. Jüpiter aynı zamanda Kad ile de kavuşumda son derece kadersel etkiler bunlar. Düğümleri işe kattığımızda zaten gökyüzü grand cross yapar vaziyette. Enerji o denli güçlü çalışır ki burada...

 

Bireysel yaşamlarımızda da önemli kadersel süreçlere yöneltebilir bizleri bu kombinasyon. Dirensek de bazı şeyleri oldurabilir. Bir şekilde itici ve harekete geçirici etki verecektir. Toprak grubu burçlara ciddi ilişki, evlilik, bebek vaad edebilir.

 

Yeniay Pleiades bölgesinde. Trident dediğimiz bu bölge aslında Neptün yönetimindedir. bu durumda yeniayın Neptün ile olan açısına da bakıyorum ki o da olumlu bir açı. Pleiades'te bir yeniay olayları net görememe, konu ve kavramlara kör bakma verebilir. Bunun yanısıra gözlerle ilgili sorunlarda da artış verebilir. Yine şeker hastalarının dikkatli olması gereken bir dönemdir. Tetkiklerinizi, ilaçlarınızı ihmal etmeyin.

 

Aynı zamanda Mars 29 derece Yengeç ile anaretik ve krizli bir eylemsel ve dürtüsel enerji çalıştırıyor olması dışında, 20 Nisan tutulmasını da kareden tetikliyor. İkili ilişkiler adına dikkat edilmesi gereken bir süreç. Ve karmadaki bazı hatalarımızın önümüze gelmeye devam edeceği, hesap kesiminin devam edeceği günler. 5 Mayıs tutulması da yükselen derecesinde. İrinli yapıların temizlenmeye devam ettiğine tanık olacağız. Sıradan bir yeniay değil anlayacağınız. Karmayı T karenin ayağından önümüze fırlatıverecek :) Ne demiştik ekşi yemeyenin karnı ağrımayacak.  Asc derecesi de 8 Kasım 2022 tutulmasına da karşıt açıda ve tetik verebilecek. Deprem bölgelerinde artçılarda artış gözlemlenebilir.

 

Bir yandan Mars'ın yükselen yöneticisi olması ve 9. evde yer alması yurt dışı bağlantılı konuları, medya, uluslarası iletişim, yabancı paralarla ilgili konular, konut kredileri ile ilgili gelişmeler gibi gündemler verebilir. Çünkü yükselende Akrep var ve yeniay Boğa burcunda. Krediler, vergiler, borçlar, yeraltına dair hersey ( Madenler, petrol, depremler), mafyatik konular ve tabi bankacılık işlemleri ki en çok da buradan zorlayacak gibi gözüküyor, bunlar hep Akrep temasına dair ve çevremizi saran koşullar buradan gelecek. Boğa zaten doğrudan para, finans, güvenlik, konfor ve toprak. Anlıyacağınız ana krizli yapılar buradan gelecek. Gıda sıkıntısı, beslenme, gayrimenkulde bir takım krizleri de Mars'ın derece ve konumu getirebilecek. Geçtiğimiz hafta itibariyle kredi kartı ile kuyum alışı durduruldu örneğin yine nakit avans çekimi de. Bu tarz haberleri duyabileceğiz yazık ki. Ekonomik anlamda tedbirlerinizi maksimumda tutun gerekirse ihtiyaclarınızı stoklayın derim açıkcası.

 

Son olarak sakin ve ititdal içinde kalmamız gereken günlerden geçiyoruz tüm dünya insanları olarak. Birlik ve bütünlük bilincini bozmadan yol almamız gereken bir süreç. Kimse öteki değil herkes dünya gezegeninde varolan insanlığın bir parçası. Ortak noktalara bakmayı denemeliyiz, ayrıştırıcı öğelere değil ...

 

Gelen hayırla gelsin, olan hayrımıza olsun.

Sevgilerimle...

 

 

( Tek tek burçlara olan etkisini haftalık yazımızdan okuyabilirsiniz. )

Diğer Yazıları