18 yaşından küçüklere satılamayacaklar

Musa Dinç'in yazdığı ve içinde bir tilkinin ayıya tecavüzünün anlatıldığı Gül ve Düşün adlı çocuk kitabı ile Selma Aydın'ın kaleme aldığı Yolsuz Dere adlı kitap hakkında muzır neşriyat ilamı verildi. Resmi Gazete'de yer alan ilama göre her iki kitap 18 yaşından küçüklere satılamayacak, okullar tarafından alınamayacak ve alenen tezgahlarda satışı gerçekleştirilemeyecek.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu, Musa Dinç'in 'Gül ve Düşün' kitabı ile Selma Aydın'ın kaleme aldığı 'Yolsuz Dere' kitabının 18 yaşından küçüklerin maneviyatı ve gelişimleri üzerinde muzır ve müstehcen tesir yapacak nitelikte olduğu yönünde karar verdi.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan ilama göre; kitaplarda yer alan bazı ifade ve tasvirlerin, 18 yaşından küçüklerin maneviyatı ve gelişimleri üzerinde muzır ve müstehcen tesir yapacak nitelikte olduğu belirtildi.

Her iki kitabın da Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kanunu uyarınca, açık sergilerde ve seyyar dağıtıcılar tarafından satılması artık mümkün değil.

Ayrıca iki kitap teşhir, sipariş ve ilan edilemeyecek, 18 yaşından küçüklere gösterilemeyecek, küçüklere para karşılığı veya ücretsiz verilemeyecek ve okullar tarafından satın alınamayacak.

 

18 yaşından küçüklere satılamayacaklar ile ilgili etiketler gül ve düşün yolsuz dere Musa Dinç selma aydın
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.