18 yaşından büyüklere ölüm hakkı

Ötanazi on yıllardır dünya genelinde tartışılan bir olgu. Kendini öldürme hakkı olarak tanımlayabileceğimiz ötanaziyi İspanya hükümeti yasalaştırmak için en ciddi adımı attı. Meclis'te 138'e karşı 198 oyla kabul edilen yasaya göre 18 yaşından büyük, tedavisi mümkün olmayan fiziksel ve zihinsel acıya maruz bırakan çaresiz hastalıklara sahip her İspanyol vatandaşı ötanazi talep edebilecek. Ancak ötanazi hakkının yasalaşması için senato ve tekrar meclisin onayı gerekiyor.

İspanya'da 20 yılı aşkın süredir tartışmalara neden olan ötanazi yasası, mecliste yapılan oylamada 138 aleyhte oya karşı 198 lehte oyla kabul edilip, senatoya gönderildi.

Yasanın, senato ve ardından yine mecliste onaylanıp, 2021 yılının ilkbaharında yürürlüğe girmesi planlanıyor.

Ötanazi için İspanyol vatandaşı ve 18 yaşından büyük olmak şartları getirildi. Yasaya göre, tedavisi mümkün olmayan, fiziksel veya zihinsel büyük acıya maruz kalan çaresiz hastalıklara yakalananlar kendi istekleriyle ötanazi talep edebilecek.

18 yaşından büyüklere ölüm hakkı

Daha önce Belçika, Hollanda, Lüksemburg, Kanada ve Avustralya ötanaziyi yasalaştırmıştı.

İspanya yasanın kabulü ile ötanazinin uygulanabileceği 6. ülke olacak.

Konuya ilişkin twitter hesabından bir mesaj yayımlayan İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, "Ülke için büyük bir sosyal kazanım. Özgürlükte, medeni haklarda ve onurda ilerliyoruz." dedi.

Yasaya, ana muhalefetteki sağ görüşlü Halk Partisi ile aşırı sağ görüşlü Vox Partisi ise tepki gösteriyor.

18 yaşından büyüklere ölüm hakkı ile ilgili etiketler İspanya yasa ötanazi
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.