18 yaş üzeri gençlerin dikkatine! Bakanlık müjdeledi: GSS prim desteği başladı! GSS prim desteğinden kimler yararlanabilir?

Oluşturduğu yardım modelleri aracılığı ile birçok farklı kategori altında ihtiyaç sahiplerine destek olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu kez de Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçları için kesenin ağzını açtı. Yeni destek modeli kapsamında gençlere seslenen bakanlık, detayları açıkladı.

40’ı aşkın destek modeli aracılığı ile ülke sınırları içerisinde yaşayan ve yardıma muhtaç olan milyonlarca kişiye hem ayni hem de nakdi desteklerde bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sene başında güncellenmiş olan maaş tutarları kapsamında yardım tutarlarını da artırdı. Bu kapsamda hem düzenli hem de belirli süreli nakit desteklerine devam eden bakanlık, bu kez de yalnızca muhtaç gençleri ilgilendiren yeni bir duyuru yayınladı. Ülkemizde yürürlükte olan Genel Sağlık Sigortası sistemine yönelik yeni bir yardım modeli düzenlemiş olduğunu belirten Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, söz konusu modele ilişkin detayları paylaştı.

Herhangi bir işte sigortalı olarak çalışmaya devam eden ya da sigortalı olan vatandaşların sorumluluğunda olan aile bireylerine sunulan Genel Sağlık Sigortası hizmeti, sağlık alanında ücretsiz bir şekilde hizmet alınabilmesini sağlamaktadır. Bu kapsamda Genel Sağlık Sigortası primlerinden sorumlu olma durumu da kişinin yaşına ve eğitim durumuna bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Konu ile ilgili olarak güncel bir açıklamada bulunmuş olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sorumluluk durumu oluşmadan başvuruda bulunan muhtaç gençlere GSS prim desteğinin verileceğini bildirmiştir. Peki, bakanlık GSS prim desteğini kimlere verir? GSS prim desteğinden yararlanmak için hangi şartların sağlanması gerekir?

GSS PRİM DESTEĞİNDEN KİMLER YARARLANABİLİR?

18 yaş üzeri gençlerin dikkatine! Bakanlık müjdeledi: GSS prim desteği başladı! GSS prim desteğinden kimler yararlanabilir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu gereğince 18 yaşını aşmamış olan çocuklara anne ve babalarının sigortalı olup olmadıkları göz önünde bulundurulmaksızın Sosyal Güvenlik Kurumu üzerinden doğrudan sağlık hizmetlerinden faydalanmak hakkı tanınır. Herhangi bir sosyal güvencesi olmayan ve hanesinin aylık toplam geliri güncel asgari ücretin 3’te 1’inden fazla olmayan kişilere ise bakanlık tarafından GSS prim desteği verilir.

GSS PRİM DESTEĞİ BAŞVURU EKRANI

Liseden mezun olan gençlere 20, üniversiteden mezun olan gençlere ise 25 yaşlarına kadar GSS prim desteğinin verileceğini belirten bakanlık, destekten yararlanabilmek için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına şahsen müracaat edilmesi gerektiğini ifade etti.

18 yaş üzeri gençlerin dikkatine! Bakanlık müjdeledi: GSS prim desteği başladı! GSS prim desteğinden kimler yararlanabilir? ile ilgili etiketler GSS
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.