18 Mart resmi tatil mi? Bankalar ve kargolar 18 Mart'ta açık mı?

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü resmi tatil mi soruları bir kez daha gündeme gelirken aynı günde okullar, bankalar, hastaneler ve kargolar açık mı, çalışıyor mu sorularının yanıtları aranıyor. Peki, 18 Mart 2023 hangi güne denk geliyor?

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü tüm yurtta büyük bir coşkuyla kutlanacak. 2023 yılında 18 Mart tarihinin hafta sonunda Cumartesi gününe denk gelmesiyle birlikte bankalar, hastaneler ve kargolar açık mı, çalışıyor mu soruları gündeme geliyor.

18 Mart Resmi Tatil mi?

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü 2023 yılında Cumartesi gününe denk gelmektedir. 18 Mart resmi tatil değildir. Bu yüzden bankalar, hastaneler ve kargolar açık olacaktır. 18 Mart Çanakkale Zaferi, okullarda ve bazı resmi kurum ve kuruluşlarda, özel olarak hazırlanmış olan törenlerle beraber kutlanacaktır.

18 Mart resmi tatil mi

18 Mart'ın Önemi

I. Dünya Savaşı sırasında 18 Mart 1915 tarihinde Osmanlı İmparatorluğu'nun zaferiyle sona eren Çanakkale Deniz Savaşları'nın anıldığı gün. Başta Çanakkale olmak üzere tüm Türkiye'de resmî makamlarca çeşitli programlarla kutlanmakta ve ölen Türk askerleri anılmaktadır.

18 Mart resmi tatil mi? Bankalar ve kargolar 18 Mart'ta açık mı? ile ilgili etiketler 18 Mart Çanakkale
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.