17 Şubat Dünya Kediler Günü nedir, önemi ne, ne zaman ortaya çıktı?

17 Şubat, dünya genelinde kutlanan özel günler arasında yer alan Dünya Kediler Günü, Türkiye'de de büyük ilgi görmekte. Bu özel günün tarihçesi, kutlama sebepleri ve etkinlikleri merak konusu oluyor. Bu neticede 'Dünya Kediler Günü ne zaman?' veya 'Dünya Kediler Günü tarihçesi' gibi sorular ve konu başlıkları arama motorlarında araştırılıyor. Peki, 17 Şubat Dünya Kediler Günü nedir, önemi ne, ne zaman ortaya çıktı? İşte, 17 Şubat Dünya Kediler Günü hakkında merak edilenler...

17 Şubat, dünya çapında kutlanan özel günler arasında yer alan Dünya Kediler Günü, Türkiye'de de büyük bir ilgiyle karşılanmaktadır. Bu özel günün kökeni, kutlama nedenleri ve etkinlikleri, merak konusu haline gelmiştir. Bu bağlamda, "Dünya Kediler Günü ne zaman?" veya "Dünya Kediler Günü tarihçesi" gibi sorular ve konu başlıkları, internet kullanıcıları tarafından arama motorlarında sıkça araştırılmaktadır. Peki, 17 Şubat Dünya Kediler Günü nedir, neden önemlidir ve nasıl ortaya çıktı? İşte, 17 Şubat Dünya Kediler Günü hakkında merak edilenler...

17 Şubat Dünya Kediler Günü nedir, önemi ne, ne zaman ortaya çıktı?

17 ŞUBAT DÜNYA KEDİLER GÜNÜ NE ZAMAN VE NEREDE ORTAYA ÇIKTI?

Dünya Kediler Günü'nün kökeni, 1990 yılında İtalyan gazeteci Claudia Angeletti'nin Tuttogatto gazetesinde yaptığı bir çağrıya dayanıyor. Angeletti, okuyucularından Ulusal Kedi Günü için bir tarih önermelerini istedi. Kazanan öneri, Oriella Del Col'un önerisi olan 17 Şubat oldu.

DÜNYA KEDİLER GÜNÜ NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Şubat ayının Kova burcu ayı olması, burç özelliklerinin kedilere benzetilmesi, Romen rakamlarıyla yazılan 17 sayısının anlamlı olması ve İtalyan folkloründeki kedilerin ve cadıların ayı olan şubatın etkisiyle 17 Şubat tarihi seçildi. Bu tarih, İtalya'dan başlayarak birçok Avrupa ülkesine yayılarak Dünya Kediler Günü halini aldı.

DÜNYA KEDİLER GÜNÜ HANGİ GÜN?

Dünya genelinde "Kediler Günü" olarak farklı tarihlerde kutlamalar yapılmaktadır. Uluslararası Kediler Günü en geçerli olan tarih olup 8 Ağustos'ta kutlanırken, Amerika'da 29 Ekim, Rusya'da 1 Mart, Japonya'da ise 22 Şubat gibi farklı tarihlerde kutlamalar gerçekleşmektedir.

DÜNYA KEDİLER GÜNÜ NASIL KUTLANIR?

Türkiye'de de birçok kedisever, 17 Şubat'ta Dünya Kediler Günü'nü özel bir şekilde kutlamaktadır. Bu özel gün, genellikle kedilere sevdiği yiyecekleri alarak beslemek, sosyal medyada kedi fotoğrafları ve videolarını paylaşmak, sokak kedileri için mama bırakmak ve kedi evleri yapmak gibi etkinliklerle kutlanır.

Türkiye, evde kedi besleme sıralamasında dünya genelinde 11. sırada yer almaktadır. Nüfusun yaklaşık yüzde 19'u evde kedi beslemektedir. İstanbul ise dünyada "kediler şehri" olarak anılan en büyük kentlerden birisidir.

17 Şubat Dünya Kediler Günü nedir, önemi ne, ne zaman ortaya çıktı? ile ilgili etiketler kedi
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.