17-23 Temmuz Haftası burç yorumları

Astrolog Hande Güç Onur yazdı

Merhaba sevgili okurlar; iyi bir hafta geçirmeniz, güzel başlangıçlar yapmanız dileğiyle ...

 

Haftaya Ay'ın yeniay pozisyonu almak üzere Güneş'e doğru ilerlediği bir yapı ile başlıyoruz. Akşam saatlerinde Yengeç Burcunun 25 derecesinde, Procyon sabit yıldızı üzerinde önemli bir yeniay gerçekleşecek ki bundan yeniay yazımızda detaylıca bahsedeceğiz. Dolayısıyla bu hafta  yeniayın ışığında ilerliyor olacak.

 

Haftanın ilk anına baktığımızda ise Ay yine Yengeç burcunda ve 17 derecede Güneş ile orblu kavuşumda. Bu ilk anda Wasat sabit yıldızı hakim. Bu da bizlere biraz  karamsar bir ruh hali, çalkantılı duygular, karışık bir zihin durumu verebilir. Aldığı açılar da duygusal yaralanmalara açık, dürtüsel bir görünüm veriyor, Güneş desteğine rağmen. Dolayısıyla diyebiliriz ki hafta boyunca karşımıza çıkacak konu ve koşulların bize yansıtacağı ruh hali çok da sevimli olmayabilecek. Zehirlenmelere açık bir görünümdür bu anlamda dikkat gerekir bu hafta boyunca. Böcek ve yılan sokmalarına da dikkat edilmesi gereklidir. Gözlerle ilgili sorunlar da verebilir.

 

Bu noktada kısaca yeniaydan da bahsedelim. Öncelikle Yengeç teması; aile, en yakınlarımız, yuva, evimiz, güvenliğimiz, en temel ihtiyaçlarımız, barınma, beslenme, anne, şevkat, ait hissetme, eski anılar, hatıralar, geçmişimiz, çocukluğumuz, eski eşyalar, koleksiyonlar, antikalar vb. çokça  konu ile ilintilidir. En önemlilerinden biri de zihnin geçmişe odaklı olabilecek olması anda kalmanın biraz güçleşmesi diyebiliriz. Konum olarak da Plüton'a karşıt, düğümlere kare bir yerleşimle gökyüzünde büyük bir kareye dahil olacak. Evet bu harekete geçiri bir enerji ama krizli ve kaotik, son derece de dönüştürücü ve bazılarımız için yıkıcı çalışabilecek de bir enerji. Plüton gibi bir jenerasyon gezegeninin baskısı hakimken, Kad Koç geçişi bireysel alanlarımızı belirleme adına otoriteye başkaldırı, mücadele ruhu verebilecek. Bu da beraberinde bazı toplumsal olayları alevlendirebilir. Procyon sabiti tıpkı Sirius gibi alfa bir yıldızdır. Her iki yıldız da Fransa ile ilişkilidir. Fransa'daki olaylarla ilgili yeni ataklar bekleyebiliriz. Procyon doktorlar, eczacılar, şifacılar hatta geçmiş dönemde simyacılarla da ilintili önemli bir yıldızdır. Bu konularla ilgili gelişmeler de duyabilir elbette bu 15 günlük süreçte. Biliyorsunuz yeniaylar etkisi giderek azalarak 15 gün boyunca etkili oluyorlar ve aslında başlangıçlar ile ilşikilendiriliyorlar. Ama burada bir takım sonlanmalar, bir nevi başlanguç için temiz zemin oluşturma söz konusu olabilecek. Plüton çürümüş yapıları koparıp atabilecek. Düğümlerin de Koç Terazi aksına geçiyor olması önümüzdeki 1,5 yılık süreçte özellikle ikili ilişkiler, ortaklıklar, hukuki konular, bireyselliğimiz gibi kavramları yoğunlaştıracak. Bu konularda dengeli ilerleyeneler çok etki almazken örneğin toksik bir ilişki içinde bireyselliğinden fazlaca ödün vererek zorla bir ilişkiyi ayakta tutma çabası gösteriyorsanız, evet bu görünüm sizleri etkileyecek. Ya da aman sorun çıkmasın agzımın tadı kaçmasın diye mücadeleden kaçındığınız alanlar varsa artık taşın altına elinizi sokmaya sizleri mecbur edecek. Çokça evlenme ve yine çokça boşanma haberleri de duyabileceğiz bu süreç zarfında. Bireyselliğimizin değerini anladığımız, bunun adına mücadele ettiğimiz ve dediğim gibi sağlıklı bir denge oluşturmamız adına gündemler yaşadığımız bir süreç olacak. Kad Koç transiti başta Koç etkililer olmak üzere, Aslan ve Yay burçlarına da iyi gelecek.

 17-23 Temmuz Haftası burç yorumları

Bir diğer önemli gündem de Kad Koç geçişinin 20 Nisan tutulmasını tetiklemesi. Zaten retro harekete geçen Plüto bu tetiği verirken kareden, etki pekişiyor olacak. Bu nedenle 20 Nisan tutulması gündemleri de yeniden etki alıyor olacak; depremsel aktiviteler dahil. Bu hafta Merkür de Dubhe ye gelerek 6 Şubat deprem anını tetikleyecek o nedenle dikkatli olmakta fayda var artçılarda artış yaşatabilir. Tabi Kad Koç geçişi daha mücadeleci ve savaşçı bir enerjiyi de tetikliyor olacak global anlamda otoritenin baskısına karşı mücadeleler görebileceğiz.

 

Yeniay Uranüs ve Neptün'den ise olumlu açılar alıyor. Enerjiyi sanatla sağaltmak, değişime, yeniliğe odaklanmak kaçış noktalarımız olacak. Sanatsal, yaratıcı, futuristik konularla ilgilenmek için uyumlu bir görünüm. Ama Merkür sert etkiler altında. İletişime haftanın ilk yarısı özellikle dikkat ertmekte fayda var. Mümkünse imza işlerini ötelemek, anlaşmaları, önemli konuşmaları ötelemek  iyi olacaktır. Evlenmek için de uygun günler değil maalesef. Yanılsamalara, iletişim krizlerine, abartılı tepkilere açığız. İnançlarla ilgili abartılı söylemler ve fanatizm de getirebilen bir görünüm var. Hesap kitap işlerinde de kontrollü ilerlemeliyiz, hata yapmamak adına.  Mars'a baktığımızda yeni adımlar adına sağlam temeller veren, hedeflere ulaşmayı kolaylaştıran görünümler yok maalesef. Bir iş başlatmak adına da uygun değil enerji. İlişkiler adına baktığımızda Venüs hala apexte jenerasyonların etkisinde, Lilith ile kavuşumda zaten retroya hazırlanıyor... Yani enerji burada da çok krizli ve kontrolsüz.  İkili ilişkilerde ani gündemler verebilecek, yine kadınlardan gelecek negatif etkiler, kıskançlıklar söz konusu olabilir bu anlamda da dikkatli olmakta fayda var. Merkür de Aslan burcunda ve o da Lilithe  doğru ilerlerken etki pekişiyor. Aslandaki kibir ve ego enerjisine düşüyor olmak da burada olumsuz çalışabilecek. Gerek düğüm geçişleri, gerek Venüs retro, lilith varlığı bunlar hep zaten aman dikkat enerjisine sokuyor bizleri  :))

 

Ani gelişmelere açık bir enerji hakim Uranüs hem yeniay hem de Plüto ile kontakta ve  hala Lilit ve Venüs ile karede. Gerçekten çarpıcı süpriz gündemler yaşatır bu görünümler. Akış birbirini tamamlarken, hem ilişkiler hem ekonomik anlamda ani gelişmelere hazır olmalıyız. Burada baskıdan kaçış da yenilikçi, özgürlükçü adımlarla geleceği için dediğim gibi toplumsal olaylar da bu alana dahil olabilecek.

 

 

Çarşamba günü Ay önce Dubhe de Merkür ile kavuşacak ki bu depremde etkili bir noktaydı tutulma tetiğini buradan almıştı Ay ile. Depremsellik oluşabilir bu gün bölgede. Mars da Chiron ile 135 lik açıda kazalara, yangınlara, yaralanmalara, yanık yaralanmalarına dikkat etmeliyiz.

 

 

Haftanın ikinci yarısı Mars Jüpiter ile uyumlu açıya, Merkür ise Uranüs ile kareye doğru ilerliyor olacak. Önümüzdeki hafta bu anlamda başlangıçlar adına daha destekleyici görünüyor. Merkür Uranüs karesi ise hala iletişim adına, anlaşmalar adına kaygan bir zeminde olduğumuzu gösteriyor.

 

Perşembe günü Ay Venüs kavuşumu akşamüstü Regulus sabitinde, fazla kibirli çalışabilecek bir enerji dikkat etmeliyiz. Zaten konum olarak Venüs sıkıntılı bir yerde şu an. Kraliyet yıldızları savaşlarla da ilintilidir. Dünya çapında hareketlenme verebilir bu alanda da. Mars Satürn karşıt açısı da netleşirken enerji gergin çalışıyor bu gün. Ay da Mars ile kavuşup bu görünümü tetikleyecek. Cuma günü de bu etki devam ediyor olacak. Cuma ilerleyen saatlerde Ay ın Jüpiter uyumlu açısı dugusal doyumumuzu destekleyecek en azından ve  Mars da uyumlu açıya ilerliyor bu görünüm bazı başlangıçlar adına destekleyici olacak.

 17-23 Temmuz Haftası burç yorumları - Resim : 2

Cumartesi günü Ay Neptün karşıtı hem duygusal anlamda biraz depresif ve kaybolmuş hissetmemize sebep olurken bir yandan da yine Yod açıyı tetikliyor. Güçlü bir alan çalışıyor bir süredir gökyüzünde anlayacağınız. Venüs apexte ve durmaya hazırlanıyor. Gerçekten sert görünümler defalarca anlattım bu kalıbı yinelemiyorum ama ekonominize ve ilişkilerinize dikkat edin.  Ay Uranüs uyumlu açısı özgürlük isteyen bir yapıya sokacak bizleri. Değişimle uyumlu olacağız bu gün.  Pazar günü ise Merkür Uranüs karesi netleşiyor. Ay Neptün karşıtı da devam ederken bu kez Pllüton ile trine. Nispeten irademize daha hakimiz duygu kontrolü anlamında ama çenemizin bağlarını da sıkı tutmamız gereken bir gün. İletişim adına çok dürtüsel bir enerji. Aldığımız kararlarda sabit kalamayabiliriz, dürtüsel tepkiler verebilir, ani ve yanılsamalı kararlar alıp sonradan üzülebiliriz. Ağzımızdan çıkanları kontrol etmeye çalışalım. Ayrıca elektronik aletler, internet vb. iletişim alanında da sıkıntılar verebilir. Uçaklarla ilgili, elektronik aksam- iletişim sorunları da görülebilecektir.

 

Gelen hayırla gelsin, olanda zaten hayır vardır :)

Sevgilerimle ...

 

Haftanın tek tek burçlara getireceği etkilere bakacak olursak.

 

 

KOÇ VE YÜKSELEN KOÇLAR  : Sevgili Koç Burçları; pazartesi günü Yengeç burcunun 25 derecesinde bir yeniay gerçekleşecek. Sizler bu yeniayı 4. evinizde karşılıyor olacaksınız. Yengecin doğal evi de olan 4. ev aile, yuva, ev, güvenlik, barınma, gayrimenkul gibi kavramlarla ilintilidir. Biraz krizli çalışacak olan bu yeniay ev ve kariyer yaşantınız arasında denge kurmanızı gerektirebilir. Ev değişimi, yeni bir ev alma, kiralama, taşınma gibi gündemler verebilir, aile bireyleri ve onların ihtiyaçları ile ilgilenmeniz gereken süreçler getirebilir. Ailenizle daha fazla vakit geçirebilirsiniz. Kariyer alanında, toplum önünüzdeki statünüzde bazı değiimler getirebilir süreç. Kad burcunuza geçerken yaşam hedeflerinizi yeniden belirleyebilirsiniz. Sizler için olumlu etkiler getirecek bu değişim, ikili ilişkiler ve ortaklıklar alanında ise dikkatli olmanız gerektiğini vurguluyor. Bir takım hukuki süreçler, evlenme, boşanma gibi gündemler getirebilir bu 1,5 yıl sizlere. Bireysel hedeflerinizde mücadeleci ve atılgan bir tavırla kazanımlara açık olacaksınız. Venüs retro hareketine aşk evinizde başlayacak en dikkat etmesi gereekn gruptansınız denebilir. İlişkilerle sınanabilirsiniz. Kadınlardan gelecek negatif etkiler, ilişkide 3. şahıslar, geri dönen ex.ler söz konusu olabilecek. Uranüs de kare iken aman dikkat :)

 

 

BOĞA VE YÜKSELEN BOĞALAR : Sevgili Boğa  Burçları; pazartesi günü Yengeç burcunun 25 derecesinde bir yeniay gerçekleşecek. Sizler bu yeniayı 3. evinizde karşılıyor olacaksınız. Kardeş, kuzen, akraba, komşu gibi yakın çevrenizdekilerin ihtiyaçları ile ilgilenmeniz gerekebilir. Yeni bir eğitim, mini bir seyahat, bir ticari girişim gibi gündemler getirebilir. Yeni bir araç almanız, aracınızla ilgili sorunları gidermeniz mümkün. Trafikte dikkatli de olmalısınız. Yurtdışı gündemleriniz var ise şayet, eğitim, turistik amaçlı ziyaret, yerleşme, vize basvurusu, ticari girişimler vb. türdeki gündemlerinizde bir takım baskılanmalara maruz kalabilirsiniz. Uzakta yaşayan akrabalarınızı da buna dahil edebiliriz. Yine hukuki süreçlerde de bu etki olacaktır. Sezgileriniz bu anlamda size destek olabilir ve yeni, önü- geleceği açık, başka yollar denemeye yönelebilirsiniz bu yeniay etkisi ile. Düğümler 12-6 evinize geçerken, sağlığınızla ilgili gündemler, günlük rutinlerinizde, çalışma ortamınızda bir takım değişiklikler söz konusu olabilecek.

 

 

İKİZLER VE YÜKSELEN İKİZLER : Sevgili İkizler  Burçları; pazartesi günü Yengeç burcunun 25 derecesinde bir yeniay gerçekleşecek. Sizler bu yeniayı 2. evinizde karşılıyor

olacaksınız. Maddi kaynaklarınız, gelir-gider dengeniz, üretimleriniz, özdeğeriniz gibi kavramlarla ilgili 15 gün boyunca yoğun gündemleriniz olabilecek. Yeni maddi kazanç kapıları oluştumanız, belki yeni bir işe girmeniz olası. Bu anlamda yaratıcı etkiler alırken ani kararlara da sürüklenebilirsiniz. Ödemeler, krediler, primler, başkalarının parası gibi finansal alanlarda baskılanma yaşayabilirsiniz ve yeni yollar arayışına girebilirsiniz. Krediniz çıkmaz baska bankaya ya da fianansal kaynaklara yönelirsiniz gibi örneğin. Kısacası finansal gündem krizli çalışabilir. Önümüzdeki 1,5 yıl istek ve arzularınız adına daha mücadeleci ve hırslı olacaksınız. Ve bu size bir takım kazanımlar getirebilecek. Aşk hayatınızda da doğru sınırları oluşturduğunuz, denge sağlamaya çalıştığınız bir süreç verecek. Özellikle toksik yapılar adına da eleyici çalışabilecek. Yine çocuklarınızla, hobilerinizle ilgili gündemleriniz olabilecek.

 

YENGEÇ VE YÜKSELEN YENGEÇLER : Sevgili  Yengeç Burçları; pazartesi günü Yengeç burcunun 25 derecesinde bir yeniay gerçekleşecek. Burcunuzda gerçekleşen bu yeniayı 1. evinizde karşılıyor olacaksınız ve şüphesiz en yoğun etkiyi sizler alıyor olacaksınız. Bu günde doğanlar tüm yılı yenıayın yenilikçi ve dönüştürücü enerjisi ile karşılayacaklar ve hayatlarında gerek kariyer, gerek aile, yuva olsun önemli değişimlere kucak açıyor olacaklar. Enerji krizli ve biraz da yönlendirici çalışırken, sezgilerinin de desteği ile yaşamlarında yenilikçi adımları daha kolay ve cesurca atabilecekler. İkili ilişkiler ve ortaklıklar alanında, hatta bir kısmı da iş ortamında kendilerini bir süredir baskı altında hissediyor olabilirler sevgili Yengeçler. İşte tam da bu noktalarda ani kararlar almanız söz konusu olabilecek. Bazı yarardan çok zarar getiren ilişkiler sonlanabilir.  Kariyer alanında Kad transiti ile kazanım ve başarı, bireysel alanınızda daha mücadeleci olabilmenizle  gelecek. Bu alanda da önemli kararlar alabileceksiniz. Kad transiti konumu itibariyle toşumsal statü değişimi de getirebilecek. Yani evlilikler ya da boşanmalar sizler için de söz konusu. Özellikle yükselen Yengeç Burçları dış görünümlerinde de bir takım değişimler yapabilecekler bu yeniayla birlikte. Ailevi konular, ev alma-satma-taşınma da önemle gündeminizde olacak bu 1,5 yıllık süreç boyunca. Finansal konularda Eylül'e kadar çok dikkatli adım atmalısınız.

 

ASLAN VE YÜKSELEN ASLANLAR : Sevgili Aslan Burçları; pazartesi günü Yengeç burcunun 25 derecesinde bir yeniay gerçekleşecek. Sizler bu yeniayı 12. evinizde karşılıyor olacaksınız. Yeniayda enerjiler zaten kontrolsüz görünürken sizler bir de 12. evden etki alacaksınız. 12. ev zaten kontrol ve irade oluşturabildiğimiz bir alan değil. Bu nedenle olan, gelen, gelişen her ne olursa olsun akışı deneyimlemeniz sizler için en rahat geçişi sağlayacaktır. Daha iç dünyanıza döndüğünüz, farkındalık geliştrimeye çalıştığınız bir 15 gün olabilir önünüzdeki süreç. Meditasyon, yoga, tetha, terapi vb. çalışmalar bilinçaltınızı rahatlatacaktır. Hatta etkili sabit yıldızın yapısı gereği şifalandırıcı bir süreç verebilecektir.  Neler getirebilir 12. evde bir yeniay dersek, hastane-sağlık gündemleri,  aktif ve yorgun bir bilinçaltı, artan rüyalar, güçlü sezgiler, ardınızdan dönen bazı işlerin, gizli düşmanlıkların önünüze serilmesi söz konusu olabilecek. Yaşam düzeniniz adına da önemli kararlar alabilirsiniz. Bir süredir dönüştüremediğiniz alışkanlılarınızı yeniden düzenlemeniz adına daha iradeli olabileceksiniz. Kad transiti güneşinizle uyumlu gerçekleşirken 9. evinizi tarıyor olacak. Bu da yurtdışı bağlantıılı bir takım adımlar atma fırsatı verebilir. Hukuki süreçlerinizde, akademik hayatta, yuksek eğitimde sizleri destekleyen bir transit olacaktır. Kişisel gelişim adına da destekleyici gündemler getirebilir 1,5 yıl boyunca. Yine yakın çevre ve akrabalar da bolca gündeminizde olabilecek gibi  gözüküyor. Ve meshur Venüs retrosu burcunuzda başlıyor eylül e kadar da devam. Tabiki yoğun etki alacaksınız. Hayattan aldığınız keyif, özdeğeriniz,  ikili ilişkileriniz, ekonomik durumunuz etki alacaktır. Yıllık döngüsüne bu retro ile girenleriniz de olacak hatta çoğunuz maalesef. Dolayısıyla etki yıl boyu sizlerle diyebiliriz. Maddi kaynaklarınızı korumak, ilişkilerinizde uyumu, dengeyi yakalamak önemli olacak.

 

 

BAŞAK VE YÜKSELEN BAŞAKLAR : Sevgili  Başak Burçları; pazartesi günü Yengeç burcunun 25 derecesinde bir yeniay gerçekleşecek. Sizler bu yeniayı 11. evinizde karşılıyor olacaksınız. Yaşam dair istek ve arzular, umutlar, dilekler, hedefler ile ilintili bir evden etki alırken bu alanlarda yeni kapılar açılabilir sizlere. Yeni ve daha yaratıcı hedefler, değişime daha açık bir yapı, eski ve çürümüş fikilrlerin yerini geleceğe daha uyumlu bir tık daha da cesur diyebileceğimiz yeni hedefelerin alması söz konusu olabilecek. Bunların yanı sıra yeni sosyal topluluk ve gruplara dahil olma yani yeni bir sosyal çevre söz konusu olabilecek. Daha sosyal bir 15 gün geçireceksiniz. Mars da burcunuzda ilerlerken yaşam enerjinizi yükseltecek, hedef odaklı yapacaktır sizleri. Bir süredir aşk ilişkillerinizde kendinizi baskı altında hissetmiş olmalısınız bu alanda da önemli kararlar yolda gözüküyor. Toksik yapıları eleyebilirsiniz. Yakın arkadaşlarınızın ihtiyaçları ile ilgilenmeniz de gerekebilir bu 15 gün boyunca. Kad transitini 2. evden alırken özdeğer,  maddi kayanklarınızı geliştirmek, çeşitlendirmek, bu alanda daha mücadeleci ve cesur olmak adına olumlu etkiler alıyor olacaksınız. Tabi maddi konularla ilgili sınavlar da söz konusu olabilecektir.

 

 

TERAZİ VE YÜKSELEN TERAZİLER : Sevgili Terazi Burçları; pazartesi günü Yengeç burcunun 25 derecesinde bir yeniay gerçekleşecek. Sizler bu yeniayı 10. evinizde karşılıyor olacaksınız. Kariyeriniz, işiniz, toplum önündeki statünüz ile ilgili önemli yenilikler ve kapılar açılabilir önünüzde. TErfi, iş değişimi getirebilir. Evlilik, boşanma vb. sebeplerle soyadı değişimi verebilir. Daha önece cesaret edemediğiniz dönüştürücü adımları attırabilir. Örneğin mesleğiniz için şehir değiştirmek gibi gündemler söz konusu olabilir.  Çünkü aile ve yuva - ev alanınız da dönüşümlere açık bir enerjide. Bir kısmınız yurtdışı seyahatleri planlayabilirsiniz. Sizler de önümüzdeki 1,5 yıl bıyunca ikili ilişkiler, ortaklılar, hayat hedefleriniz, sağlığınız, dış görünüşünüz gibi konularla meşgul olacaksınız muhtemelen. İlişkilerinizde daha bireysel ve mücadeleci olurken belki de Terazinin uyum yakalamak adına düştüğü toksik yanlarından, hiçbir şeye bulaşmayım başım ağrımasın uyum bozulmasın, aman ağzımızın tadı kaçmasın Ali Rıza Bey tavrından :))) biraz uzaklaşıp dengeye geleceksiniz.

 

 

AKREP VE YÜKSELEN AKREPLER : Sevgili Akrep  Burçları; pazartesi günü Yengeç burcunun 25 derecesinde bir yeniay gerçekleşecek. Sizler bu yeniayı 9. evinizde karşılıyor olacaksınız.  Uzaklar, yabancılar, yurtdışı ile ilgili konularda, akademik, hukuki süreçlerde bazı yenilikler ve dönüştürücü kararlar alabilir, cesaret edemediğiniz adımları atabilirsiniz. Yurtdışı bağlantılı vize başvurusu, pasaport, seyahatler, eğitim, ticaret gibi konular bu 15 gün gündeminizde yoğun olabilecek. Bir kısmınız ise sağlık sorunlarınızla da ilgilenebileceksiniz bu dönemde. Enerjinin kuvvetli ve dönüştürücü çalıştığı bu yeniay sizleri farklı bir farkındalık boyutuna da taşıyabilecek. Maneviyatınız, ruhsal ve kişisel gelişiminiz artabilecek. Bir süredir yakın çevreniz ve akrabalarınızdan baskılayıcı etkiler almış, zorlayıcı ilişkiler yaşamış olabilirsiniz; bu alanda dönüşümlere açıksınız bu nedenle. Almadığınız, yarım bıraktığınız eğitimler, ertelediğiniz seyahatler ile ilgili tamalayıcı kararlar alabilirsiniz. Çevrenizdeki manipülatif, baskın hatta despot kişilerle ilgili yeni kararlar alabilirsiniz. Önümüzdeki 1,5 sene boyunca yaşam düzeniniz, iş hayatınız adına bireysel anlamda çok daha mücadeleci bir yapıda olacaksınız ve bu alanları yeniden dengeleyecek kazanımlar elde edeceksiniz. Sağlığınızı da ihmal etmemelisiniz. Gizli düşmanlıklar adına da dikkatli olmalısınız bu süreç zarfında. Arkanızı kollayarak ilerlemeli gerekene de gerektiği gibi tepkinizi göstermekten çekinmemelisiniz.

 

 

YAY VE YÜKSELEN YAYLAR : Sevgili  Yay Burçları; pazartesi günü Yengeç burcunun 25 derecesinde bir yeniay gerçekleşecek. Sizler bu yeniayı 8. evinizde karşılıyor olacaksınız.

Sağlığınızla ilgili konuları ihmal etmemelisiniz bu 15 gün boyunca. Bir takım derin korkularınız, geçmişe dair bilinçaltınızda kalmış anılarınız tetik alabilecek. Mental olarak yorucu da görünebilen bu süreç sizin bunları şifalandırarak dönüştürmeniz adına aslında bir fırsat veriyor olacak. Yeni bir terapi almak, meditasyon vb. bilinçaltını sağaltıcı çalışmalar yapmak adına uygun bir görünüm bu yeniay. Bazılarınız minik operasyonlar geçirebilir. İhmal ettiğiniz bazı durumları bu anlamda önünüze getirip çözümlemenizi isteyebilecektir gökyüzü. Finansal olarak da dikkate almanız gereken bir yeniay. Maddi kaynakarınız, kazanımlarınız, üretim alanınızda bazı dönüşümler getiriyor olacak. Bu alanda bir süredir Plüton baskısı alıyordunuz ki hala alıyorsunuz ama yakında ilerleyerek o evden gşdecek.  Belki bu  anlamda da cesaret edemediğiniz adımlar, yeni iş kolları hatta bir hobinizden artık para kazanmaya başlamanız mümkün olabilecek. Çünkü  1,5 yıl boyunnca da kad transiti 5. evinizde yani hobiler evinizde aynı zamanda. Yine çocuklarınızla ilgili güzel gelişmeler, aşk hayatınızda kazanımlar verebilecek bu konum. Güneşiniz de zaten Kad Koç transitinde uyumlu açı alacak. Sizler için güzel bir 1,5 yıl olacak. Yeni bir ilişki, yeni bir çocuk da getirebilir sizlere bu transit. Aynı zamanda sigorta, emeklilik, prim, kredi, nafaka, miras gibi konularda gelişmeler yaşayabileceksiniz ve bazı atmanız gereken adımları başvuruları yapabileceksiniz.

 

 

OĞLAK VE YÜKSELEN OĞLAKLAR : Sevgili  Oğlak Burçları; pazartesi günü Yengeç burcunun 25 derecesinde bir yeniay gerçekleşecek. Sizler bu yeniayı 7. evinizde karşılıyor olacaksınız. İkili ilişkileriniz, evliliğiniz, ortaklarınız, varsa danışmanlarınızla ilgili gelişmeler açık bir 15 gün sizleri bekliyor. Yeni bir ilişki, var olanla ilgili dönüştürücü kararlar, yeni bir iş ortaklığı ve yeni danışmanlar söz konusu olabilecek. Açık düşmanlar da bu ev ile ilgilidir bu anlamda da dikkat etmekte fayda var o alan da tetik alabilir elbette. Uzun süredir burcunuzda seyreden Plüto siz ve yaşam hedeflerinizi ciddi baskıladı ve bazı önemli değişimler yaşadınız muhtemelen yaşamlarınızda. Seçip geldiğiniz bu yaşam döngüsü adına zor bir etki olduğunu kabu etmek lazım ama bir çoğunuz da anka gibi küllerinizden doğdunuz tekrar ve tekrar ... ve hep daha da güçlenerek. Retro hareketi sonrası artık bu alandan çıkacak olan Plüto sizlere de rahat bir  nefes aldıracak. Ama son deneyimlerini de yaşatıyor şu an sizlere. Önemli kararlar arifesinde olabilirsiniz bu nedenle yaşamınıza dair. Özellikle önümüzdeki 1,5 sene ailevi gündemleriniz ve kariyeriniz daha çok yer alacak hayatlarınızda. Taşınma, şehir değişikliği, kariyer ile ilgili değişimler, evlenme, boşanma söz konusu olabilecek sizler için de. Venüs retrosu finansal gündemlerinizi etkileyebilecek bir pozisyonda. Ödemeleriniz, krediler, primler, gelir gider dengeniz, ortaklı paralarınız, eşinizin parası, nafaka gibi konularda dikkatli adımlar atmalısınız 5 Eylül'e kadar.

 

 

KOVA VE YÜKSELEN KOVALAR : Sevgili  Kova Burçları; pazartesi günü Yengeç burcunun 25 derecesinde bir yeniay gerçekleşecek. Sizler bu yeniayı 6. evinizde karşılıyor olacaksınız. Günlük rutinlerinizi düzene sokmak, yeni bir iş hayatına geçiş, sağlığınızla ilgili bir takım şifalandırıcı süreçler söz konusu olabilecek. Plüton bir süredir farkındalık geliştirmeniz adına sizi baskıladı bilinçaltınızı dönüştürdü ve biraz bunalttı da bir çoğunuzu. Şimdi bunların getirisi ile cesur kararlar almanız, yaşam koşullarınızı değiştirmeniz söz konusu olabilecek. İş yerinde mobinge uğruyorsanız örneğin artık bu baskıyı çekmek istemyecek ve iş değişimi kararı alabileceksiniz. Spora, diyete, bir tedaviye başlamak gibi gündemleriniz de olabilir bu 15 gün boyunca. Sağlık ihmal edilmemeli bunu da vurgulayalım. Yeni bir evcil hayvan da gelebilir ailenize. Kad Koç transitini 3. evinizden alırken bol bol seyahat gündeminiz olabilir. Yakın çevrenizle daha fazla vakit geçirmeniz, yakınlarınızla olan ilişkilerinizde bireysel sınırlarınızı da koruduğunuz dengeli bir tavra gelmeniz ve tabi  bunlara sebep olabilecek olaylarla karşılaşmanız mümkün. Ticaret, eğitim, reklam-pazarlama gibi alanlarda bazı hakettiğiniz kazanımlarınızın meyvelerini toplayabilirsiniz. Yurtdışı bağlantılı gündemleriniz de olabilecektir bu 1,5 yıl boyunca. 25 Temmuzda başlayan Venüs retro süreci sizlerin ikili ilişkiler ve ortaklıklar evinizde gerçekleceği için, Lilith kavuşumu da söz konusu olduğu için bir takım negatif etkiler alabileceksiniz 5 Eylül'e kadar. Kadınlardan gelebilecek zarar, yozlaşmış - toksik ilişkilerle ilgili kopuşlar ve yine yüzeysel ilişkilere çekilme

şeklinde de çalışabilir. Dikkatli olmalısınız.

 

BALIK VE YÜKSELEN BALIKLAR : Sevgili  Balık Burçları; pazartesi günü Yengeç burcunun 25 derecesinde bir yeniay gerçekleşecek. Sizler bu yeniayı 5. evinizde karşılıyor olacaksınız. Yeni bir aşk, yeni bir iş, yine gülecek bir neden lazım :)) Evet sizler için yeni bir aşk, yeni bir bebek, bir hobinizi işe çevirmek gibi gündemler verebilir. Toksik, manipülasyon ve baskı gördüğünüz bir ilişkiyi sonlandırmanın başlangıcı da olabilir ama ... Özellike sosyal çevrenizi ve yakın arkadaşlarınızı da bu anlamda br eliminasyondan geçirmeniz söz konusu olabilecek. Yakın arkadaş çevreniz için bir süredir değişim çarkları dönüyor zaten. Şu anki enerji de oldukça etkili. Yaşam hedefleriniz, istekleriniz  hatta dileklerinizin dahi dönüşümden geçtiği bu süreçte çok da direnç gösteremeyeceksiniz ama akışa bırakmak, akışla uyumlanmak da zaten sizin işiniz :) Değişim adına etkiler destekleyici çalışıyor allahtan. ama kararlar ani olabilecek. Yeniay sezgilerinizi iyice arttırabilecek, aynı zmanda hayattan keyif aldığınız, hoş, romantik bir etki verebilecek.  Önümüzdeki 1,5  sene emeklerinizin maddi anlamda kazanıma dönüştüğü bir döngü verebilecek sizlere. Hayatınızın merkezinde belki de gelir-giderleriniz ve mali tablonuz olacak. Bireysel mücadeleniz ve savaşma gücünüz bu alanda artıyor. Yine ödemeler, krediler, prim ve nafaka, ön hukuki süreçler gibi alanlarla ilgili de yoğun olabileceksiniz. Öz güveninizin arttığını hissedeceksiniz.

 

 

 

 

 

 

17-23 Temmuz Haftası

 

 

Merhaba sevgili okurlar; iyi bir hafta geçirmeniz, güzel başlangıçlar yapmanız dileğiyle ...

 

Haftaya Ay'ın yeniay pozisyonu almak üzere Güneş'e doğru ilerlediği bir yapı ile başlıyoruz. Akşam saatlerinde Yengeç Burcunun 25 derecesinde, Procyon sabit yıldızı üzerinde önemli bir yeniay gerçekleşecek ki bundan yeniay yazımızda detaylıca bahsedeceğiz. Dolayısıyla bu hafta  yeniayın ışığında ilerliyor olacak.

 

Haftanın ilk anına baktığımızda ise Ay yine Yengeç burcunda ve 17 derecede Güneş ile orblu kavuşumda. Bu ilk anda Wasat sabit yıldızı hakim. Bu da bizlere biraz  karamsar bir ruh hali, çalkantılı duygular, karışık bir zihin durumu verebilir. Aldığı açılar da duygusal yaralanmalara açık, dürtüsel bir görünüm veriyor, Güneş desteğine rağmen. Dolayısıyla diyebiliriz ki hafta boyunca karşımıza çıkacak konu ve koşulların bize yansıtacağı ruh hali çok da sevimli olmayabilecek. Zehirlenmelere açık bir görünümdür bu anlamda dikkat gerekir bu hafta boyunca. Böcek ve yılan sokmalarına da dikkat edilmesi gereklidir. Gözlerle ilgili sorunlar da verebilir.

 

Bu noktada kısaca yeniaydan da bahsedelim. Öncelikle Yengeç teması; aile, en yakınlarımız, yuva, evimiz, güvenliğimiz, en temel ihtiyaçlarımız, barınma, beslenme, anne, şevkat, ait hissetme, eski anılar, hatıralar, geçmişimiz, çocukluğumuz, eski eşyalar, koleksiyonlar, antikalar vb. çokça  konu ile ilintilidir. En önemlilerinden biri de zihnin geçmişe odaklı olabilecek olması anda kalmanın biraz güçleşmesi diyebiliriz. Konum olarak da Plüton'a karşıt, düğümlere kare bir yerleşimle gökyüzünde büyük bir kareye dahil olacak. Evet bu harekete geçiri bir enerji ama krizli ve kaotik, son derece de dönüştürücü ve bazılarımız için yıkıcı çalışabilecek de bir enerji. Plüton gibi bir jenerasyon gezegeninin baskısı hakimken, Kad Koç geçişi bireysel alanlarımızı belirleme adına otoriteye başkaldırı, mücadele ruhu verebilecek. Bu da beraberinde bazı toplumsal olayları alevlendirebilir. Procyon sabiti tıpkı Sirius gibi alfa bir yıldızdır. Her iki yıldız da Fransa ile ilişkilidir. Fransa'daki olaylarla ilgili yeni ataklar bekleyebiliriz. Procyon doktorlar, eczacılar, şifacılar hatta geçmiş dönemde simyacılarla da ilintili önemli bir yıldızdır. Bu konularla ilgili gelişmeler de duyabilir elbette bu 15 günlük süreçte. Biliyorsunuz yeniaylar etkisi giderek azalarak 15 gün boyunca etkili oluyorlar ve aslında başlangıçlar ile ilşikilendiriliyorlar. Ama burada bir takım sonlanmalar, bir nevi başlanguç için temiz zemin oluşturma söz konusu olabilecek. Plüton çürümüş yapıları koparıp atabilecek. Düğümlerin de Koç Terazi aksına geçiyor olması önümüzdeki 1,5 yılık süreçte özellikle ikili ilişkiler, ortaklıklar, hukuki konular, bireyselliğimiz gibi kavramları yoğunlaştıracak. Bu konularda dengeli ilerleyeneler çok etki almazken örneğin toksik bir ilişki içinde bireyselliğinden fazlaca ödün vererek zorla bir ilişkiyi ayakta tutma çabası gösteriyorsanız, evet bu görünüm sizleri etkileyecek. Ya da aman sorun çıkmasın agzımın tadı kaçmasın diye mücadeleden kaçındığınız alanlar varsa artık taşın altına elinizi sokmaya sizleri mecbur edecek. Çokça evlenme ve yine çokça boşanma haberleri de duyabileceğiz bu süreç zarfında. Bireyselliğimizin değerini anladığımız, bunun adına mücadele ettiğimiz ve dediğim gibi sağlıklı bir denge oluşturmamız adına gündemler yaşadığımız bir süreç olacak. Kad Koç transiti başta Koç etkililer olmak üzere, Aslan ve Yay burçlarına da iyi gelecek.

 

Bir diğer önemli gündem de Kad Koç geçişinin 20 Nisan tutulmasını tetiklemesi. Zaten retro harekete geçen Plüto bu tetiği verirken kareden, etki pekişiyor olacak. Bu nedenle 20 Nisan tutulması gündemleri de yeniden etki alıyor olacak; depremsel aktiviteler dahil. Bu hafta Merkür de Dubhe ye gelerek 6 Şubat deprem anını tetikleyecek o nedenle dikkatli olmakta fayda var artçılarda artış yaşatabilir. Tabi Kad Koç geçişi daha mücadeleci ve savaşçı bir enerjiyi de tetikliyor olacak global anlamda otoritenin baskısına karşı mücadeleler görebileceğiz.

 

Yeniay Uranüs ve Neptün'den ise olumlu açılar alıyor. Enerjiyi sanatla sağaltmak, değişime, yeniliğe odaklanmak kaçış noktalarımız olacak. Sanatsal, yaratıcı, futuristik konularla ilgilenmek için uyumlu bir görünüm. Ama Merkür sert etkiler altında. İletişime haftanın ilk yarısı özellikle dikkat ertmekte fayda var. Mümkünse imza işlerini ötelemek, anlaşmaları, önemli konuşmaları ötelemek  iyi olacaktır. Evlenmek için de uygun günler değil maalesef. Yanılsamalara, iletişim krizlerine, abartılı tepkilere açığız. İnançlarla ilgili abartılı söylemler ve fanatizm de getirebilen bir görünüm var. Hesap kitap işlerinde de kontrollü ilerlemeliyiz, hata yapmamak adına.  Mars'a baktığımızda yeni adımlar adına sağlam temeller veren, hedeflere ulaşmayı kolaylaştıran görünümler yok maalesef. Bir iş başlatmak adına da uygun değil enerji. İlişkiler adına baktığımızda Venüs hala apexte jenerasyonların etkisinde, Lilith ile kavuşumda zaten retroya hazırlanıyor... Yani enerji burada da çok krizli ve kontrolsüz.  İkili ilişkilerde ani gündemler verebilecek, yine kadınlardan gelecek negatif etkiler, kıskançlıklar söz konusu olabilir bu anlamda da dikkatli olmakta fayda var. Merkür de Aslan burcunda ve o da Lilithe  doğru ilerlerken etki pekişiyor. Aslandaki kibir ve ego enerjisine düşüyor olmak da burada olumsuz çalışabilecek. Gerek düğüm geçişleri, gerek Venüs retro, lilith varlığı bunlar hep zaten aman dikkat enerjisine sokuyor bizleri  :))

 

Ani gelişmelere açık bir enerji hakim Uranüs hem yeniay hem de Plüto ile kontakta ve  hala Lilit ve Venüs ile karede. Gerçekten çarpıcı süpriz gündemler yaşatır bu görünümler. Akış birbirini tamamlarken, hem ilişkiler hem ekonomik anlamda ani gelişmelere hazır olmalıyız. Burada baskıdan kaçış da yenilikçi, özgürlükçü adımlarla geleceği için dediğim gibi toplumsal olaylar da bu alana dahil olabilecek.

 

 

Çarşamba günü Ay önce Dubhe de Merkür ile kavuşacak ki bu depremde etkili bir noktaydı tutulma tetiğini buradan almıştı Ay ile. Depremsellik oluşabilir bu gün bölgede. Mars da Chiron ile 135 lik açıda kazalara, yangınlara, yaralanmalara, yanık yaralanmalarına dikkat etmeliyiz.

 

 

Haftanın ikinci yarısı Mars Jüpiter ile uyumlu açıya, Merkür ise Uranüs ile kareye doğru ilerliyor olacak. Önümüzdeki hafta bu anlamda başlangıçlar adına daha destekleyici görünüyor. Merkür Uranüs karesi ise hala iletişim adına, anlaşmalar adına kaygan bir zeminde olduğumuzu gösteriyor.

 

Perşembe günü Ay Venüs kavuşumu akşamüstü Regulus sabitinde, fazla kibirli çalışabilecek bir enerji dikkat etmeliyiz. Zaten konum olarak Venüs sıkıntılı bir yerde şu an. Kraliyet yıldızları savaşlarla da ilintilidir. Dünya çapında hareketlenme verebilir bu alanda da. Mars Satürn karşıt açısı da netleşirken enerji gergin çalışıyor bu gün. Ay da Mars ile kavuşup bu görünümü tetikleyecek. Cuma günü de bu etki devam ediyor olacak. Cuma ilerleyen saatlerde Ay ın Jüpiter uyumlu açısı dugusal doyumumuzu destekleyecek en azından ve  Mars da uyumlu açıya ilerliyor bu görünüm bazı başlangıçlar adına destekleyici olacak.

 

Cumartesi günü Ay Neptün karşıtı hem duygusal anlamda biraz depresif ve kaybolmuş hissetmemize sebep olurken bir yandan da yine Yod açıyı tetikliyor. Güçlü bir alan çalışıyor bir süredir gökyüzünde anlayacağınız. Venüs apexte ve durmaya hazırlanıyor. Gerçekten sert görünümler defalarca anlattım bu kalıbı yinelemiyorum ama ekonominize ve ilişkilerinize dikkat edin.  Ay Uranüs uyumlu açısı özgürlük isteyen bir yapıya sokacak bizleri. Değişimle uyumlu olacağız bu gün.  Pazar günü ise Merkür Uranüs karesi netleşiyor. Ay Neptün karşıtı da devam ederken bu kez Pllüton ile trine. Nispeten irademize daha hakimiz duygu kontrolü anlamında ama çenemizin bağlarını da sıkı tutmamız gereken bir gün. İletişim adına çok dürtüsel bir enerji. Aldığımız kararlarda sabit kalamayabiliriz, dürtüsel tepkiler verebilir, ani ve yanılsamalı kararlar alıp sonradan üzülebiliriz. Ağzımızdan çıkanları kontrol etmeye çalışalım. Ayrıca elektronik aletler, internet vb. iletişim alanında da sıkıntılar verebilir. Uçaklarla ilgili, elektronik aksam- iletişim sorunları da görülebilecektir.

 

Gelen hayırla gelsin, olanda zaten hayır vardır :)

Sevgilerimle ...

 

Haftanın tek tek burçlara getireceği etkilere bakacak olursak.

 

 

KOÇ VE YÜKSELEN KOÇLAR  : Sevgili Koç Burçları; pazartesi günü Yengeç burcunun 25 derecesinde bir yeniay gerçekleşecek. Sizler bu yeniayı 4. evinizde karşılıyor olacaksınız. Yengecin doğal evi de olan 4. ev aile, yuva, ev, güvenlik, barınma, gayrimenkul gibi kavramlarla ilintilidir. Biraz krizli çalışacak olan bu yeniay ev ve kariyer yaşantınız arasında denge kurmanızı gerektirebilir. Ev değişimi, yeni bir ev alma, kiralama, taşınma gibi gündemler verebilir, aile bireyleri ve onların ihtiyaçları ile ilgilenmeniz gereken süreçler getirebilir. Ailenizle daha fazla vakit geçirebilirsiniz. Kariyer alanında, toplum önünüzdeki statünüzde bazı değiimler getirebilir süreç. Kad burcunuza geçerken yaşam hedeflerinizi yeniden belirleyebilirsiniz. Sizler için olumlu etkiler getirecek bu değişim, ikili ilişkiler ve ortaklıklar alanında ise dikkatli olmanız gerektiğini vurguluyor. Bir takım hukuki süreçler, evlenme, boşanma gibi gündemler getirebilir bu 1,5 yıl sizlere. Bireysel hedeflerinizde mücadeleci ve atılgan bir tavırla kazanımlara açık olacaksınız. Venüs retro hareketine aşk evinizde başlayacak en dikkat etmesi gereekn gruptansınız denebilir. İlişkilerle sınanabilirsiniz. Kadınlardan gelecek negatif etkiler, ilişkide 3. şahıslar, geri dönen ex.ler söz konusu olabilecek. Uranüs de kare iken aman dikkat :)

 

 

BOĞA VE YÜKSELEN BOĞALAR : Sevgili Boğa  Burçları; pazartesi günü Yengeç burcunun 25 derecesinde bir yeniay gerçekleşecek. Sizler bu yeniayı 3. evinizde karşılıyor olacaksınız. Kardeş, kuzen, akraba, komşu gibi yakın çevrenizdekilerin ihtiyaçları ile ilgilenmeniz gerekebilir. Yeni bir eğitim, mini bir seyahat, bir ticari girişim gibi gündemler getirebilir. Yeni bir araç almanız, aracınızla ilgili sorunları gidermeniz mümkün. Trafikte dikkatli de olmalısınız. Yurtdışı gündemleriniz var ise şayet, eğitim, turistik amaçlı ziyaret, yerleşme, vize basvurusu, ticari girişimler vb. türdeki gündemlerinizde bir takım baskılanmalara maruz kalabilirsiniz. Uzakta yaşayan akrabalarınızı da buna dahil edebiliriz. Yine hukuki süreçlerde de bu etki olacaktır. Sezgileriniz bu anlamda size destek olabilir ve yeni, önü- geleceği açık, başka yollar denemeye yönelebilirsiniz bu yeniay etkisi ile. Düğümler 12-6 evinize geçerken, sağlığınızla ilgili gündemler, günlük rutinlerinizde, çalışma ortamınızda bir takım değişiklikler söz konusu olabilecek.

 

 

İKİZLER VE YÜKSELEN İKİZLER : Sevgili İkizler  Burçları; pazartesi günü Yengeç burcunun 25 derecesinde bir yeniay gerçekleşecek. Sizler bu yeniayı 2. evinizde karşılıyor

olacaksınız. Maddi kaynaklarınız, gelir-gider dengeniz, üretimleriniz, özdeğeriniz gibi kavramlarla ilgili 15 gün boyunca yoğun gündemleriniz olabilecek. Yeni maddi kazanç kapıları oluştumanız, belki yeni bir işe girmeniz olası. Bu anlamda yaratıcı etkiler alırken ani kararlara da sürüklenebilirsiniz. Ödemeler, krediler, primler, başkalarının parası gibi finansal alanlarda baskılanma yaşayabilirsiniz ve yeni yollar arayışına girebilirsiniz. Krediniz çıkmaz baska bankaya ya da fianansal kaynaklara yönelirsiniz gibi örneğin. Kısacası finansal gündem krizli çalışabilir. Önümüzdeki 1,5 yıl istek ve arzularınız adına daha mücadeleci ve hırslı olacaksınız. Ve bu size bir takım kazanımlar getirebilecek. Aşk hayatınızda da doğru sınırları oluşturduğunuz, denge sağlamaya çalıştığınız bir süreç verecek. Özellikle toksik yapılar adına da eleyici çalışabilecek. Yine çocuklarınızla, hobilerinizle ilgili gündemleriniz olabilecek.

 

YENGEÇ VE YÜKSELEN YENGEÇLER : Sevgili  Yengeç Burçları; pazartesi günü Yengeç burcunun 25 derecesinde bir yeniay gerçekleşecek. Burcunuzda gerçekleşen bu yeniayı 1. evinizde karşılıyor olacaksınız ve şüphesiz en yoğun etkiyi sizler alıyor olacaksınız. Bu günde doğanlar tüm yılı yenıayın yenilikçi ve dönüştürücü enerjisi ile karşılayacaklar ve hayatlarında gerek kariyer, gerek aile, yuva olsun önemli değişimlere kucak açıyor olacaklar. Enerji krizli ve biraz da yönlendirici çalışırken, sezgilerinin de desteği ile yaşamlarında yenilikçi adımları daha kolay ve cesurca atabilecekler. İkili ilişkiler ve ortaklıklar alanında, hatta bir kısmı da iş ortamında kendilerini bir süredir baskı altında hissediyor olabilirler sevgili Yengeçler. İşte tam da bu noktalarda ani kararlar almanız söz konusu olabilecek. Bazı yarardan çok zarar getiren ilişkiler sonlanabilir.  Kariyer alanında Kad transiti ile kazanım ve başarı, bireysel alanınızda daha mücadeleci olabilmenizle  gelecek. Bu alanda da önemli kararlar alabileceksiniz. Kad transiti konumu itibariyle toşumsal statü değişimi de getirebilecek. Yani evlilikler ya da boşanmalar sizler için de söz konusu. Özellikle yükselen Yengeç Burçları dış görünümlerinde de bir takım değişimler yapabilecekler bu yeniayla birlikte. Ailevi konular, ev alma-satma-taşınma da önemle gündeminizde olacak bu 1,5 yıllık süreç boyunca. Finansal konularda Eylül'e kadar çok dikkatli adım atmalısınız.

 

ASLAN VE YÜKSELEN ASLANLAR : Sevgili Aslan Burçları; pazartesi günü Yengeç burcunun 25 derecesinde bir yeniay gerçekleşecek. Sizler bu yeniayı 12. evinizde karşılıyor olacaksınız. Yeniayda enerjiler zaten kontrolsüz görünürken sizler bir de 12. evden etki alacaksınız. 12. ev zaten kontrol ve irade oluşturabildiğimiz bir alan değil. Bu nedenle olan, gelen, gelişen her ne olursa olsun akışı deneyimlemeniz sizler için en rahat geçişi sağlayacaktır. Daha iç dünyanıza döndüğünüz, farkındalık geliştrimeye çalıştığınız bir 15 gün olabilir önünüzdeki süreç. Meditasyon, yoga, tetha, terapi vb. çalışmalar bilinçaltınızı rahatlatacaktır. Hatta etkili sabit yıldızın yapısı gereği şifalandırıcı bir süreç verebilecektir.  Neler getirebilir 12. evde bir yeniay dersek, hastane-sağlık gündemleri,  aktif ve yorgun bir bilinçaltı, artan rüyalar, güçlü sezgiler, ardınızdan dönen bazı işlerin, gizli düşmanlıkların önünüze serilmesi söz konusu olabilecek. Yaşam düzeniniz adına da önemli kararlar alabilirsiniz. Bir süredir dönüştüremediğiniz alışkanlılarınızı yeniden düzenlemeniz adına daha iradeli olabileceksiniz. Kad transiti güneşinizle uyumlu gerçekleşirken 9. evinizi tarıyor olacak. Bu da yurtdışı bağlantıılı bir takım adımlar atma fırsatı verebilir. Hukuki süreçlerinizde, akademik hayatta, yuksek eğitimde sizleri destekleyen bir transit olacaktır. Kişisel gelişim adına da destekleyici gündemler getirebilir 1,5 yıl boyunca. Yine yakın çevre ve akrabalar da bolca gündeminizde olabilecek gibi  gözüküyor. Ve meshur Venüs retrosu burcunuzda başlıyor eylül e kadar da devam. Tabiki yoğun etki alacaksınız. Hayattan aldığınız keyif, özdeğeriniz,  ikili ilişkileriniz, ekonomik durumunuz etki alacaktır. Yıllık döngüsüne bu retro ile girenleriniz de olacak hatta çoğunuz maalesef. Dolayısıyla etki yıl boyu sizlerle diyebiliriz. Maddi kaynaklarınızı korumak, ilişkilerinizde uyumu, dengeyi yakalamak önemli olacak.

 

 

BAŞAK VE YÜKSELEN BAŞAKLAR : Sevgili  Başak Burçları; pazartesi günü Yengeç burcunun 25 derecesinde bir yeniay gerçekleşecek. Sizler bu yeniayı 11. evinizde karşılıyor olacaksınız. Yaşam dair istek ve arzular, umutlar, dilekler, hedefler ile ilintili bir evden etki alırken bu alanlarda yeni kapılar açılabilir sizlere. Yeni ve daha yaratıcı hedefler, değişime daha açık bir yapı, eski ve çürümüş fikilrlerin yerini geleceğe daha uyumlu bir tık daha da cesur diyebileceğimiz yeni hedefelerin alması söz konusu olabilecek. Bunların yanı sıra yeni sosyal topluluk ve gruplara dahil olma yani yeni bir sosyal çevre söz konusu olabilecek. Daha sosyal bir 15 gün geçireceksiniz. Mars da burcunuzda ilerlerken yaşam enerjinizi yükseltecek, hedef odaklı yapacaktır sizleri. Bir süredir aşk ilişkillerinizde kendinizi baskı altında hissetmiş olmalısınız bu alanda da önemli kararlar yolda gözüküyor. Toksik yapıları eleyebilirsiniz. Yakın arkadaşlarınızın ihtiyaçları ile ilgilenmeniz de gerekebilir bu 15 gün boyunca. Kad transitini 2. evden alırken özdeğer,  maddi kayanklarınızı geliştirmek, çeşitlendirmek, bu alanda daha mücadeleci ve cesur olmak adına olumlu etkiler alıyor olacaksınız. Tabi maddi konularla ilgili sınavlar da söz konusu olabilecektir.

 

 

TERAZİ VE YÜKSELEN TERAZİLER : Sevgili Terazi Burçları; pazartesi günü Yengeç burcunun 25 derecesinde bir yeniay gerçekleşecek. Sizler bu yeniayı 10. evinizde karşılıyor olacaksınız. Kariyeriniz, işiniz, toplum önündeki statünüz ile ilgili önemli yenilikler ve kapılar açılabilir önünüzde. TErfi, iş değişimi getirebilir. Evlilik, boşanma vb. sebeplerle soyadı değişimi verebilir. Daha önece cesaret edemediğiniz dönüştürücü adımları attırabilir. Örneğin mesleğiniz için şehir değiştirmek gibi gündemler söz konusu olabilir.  Çünkü aile ve yuva - ev alanınız da dönüşümlere açık bir enerjide. Bir kısmınız yurtdışı seyahatleri planlayabilirsiniz. Sizler de önümüzdeki 1,5 yıl bıyunca ikili ilişkiler, ortaklılar, hayat hedefleriniz, sağlığınız, dış görünüşünüz gibi konularla meşgul olacaksınız muhtemelen. İlişkilerinizde daha bireysel ve mücadeleci olurken belki de Terazinin uyum yakalamak adına düştüğü toksik yanlarından, hiçbir şeye bulaşmayım başım ağrımasın uyum bozulmasın, aman ağzımızın tadı kaçmasın Ali Rıza Bey tavrından :))) biraz uzaklaşıp dengeye geleceksiniz.

 

 

AKREP VE YÜKSELEN AKREPLER : Sevgili Akrep  Burçları; pazartesi günü Yengeç burcunun 25 derecesinde bir yeniay gerçekleşecek. Sizler bu yeniayı 9. evinizde karşılıyor olacaksınız.  Uzaklar, yabancılar, yurtdışı ile ilgili konularda, akademik, hukuki süreçlerde bazı yenilikler ve dönüştürücü kararlar alabilir, cesaret edemediğiniz adımları atabilirsiniz. Yurtdışı bağlantılı vize başvurusu, pasaport, seyahatler, eğitim, ticaret gibi konular bu 15 gün gündeminizde yoğun olabilecek. Bir kısmınız ise sağlık sorunlarınızla da ilgilenebileceksiniz bu dönemde. Enerjinin kuvvetli ve dönüştürücü çalıştığı bu yeniay sizleri farklı bir farkındalık boyutuna da taşıyabilecek. Maneviyatınız, ruhsal ve kişisel gelişiminiz artabilecek. Bir süredir yakın çevreniz ve akrabalarınızdan baskılayıcı etkiler almış, zorlayıcı ilişkiler yaşamış olabilirsiniz; bu alanda dönüşümlere açıksınız bu nedenle. Almadığınız, yarım bıraktığınız eğitimler, ertelediğiniz seyahatler ile ilgili tamalayıcı kararlar alabilirsiniz. Çevrenizdeki manipülatif, baskın hatta despot kişilerle ilgili yeni kararlar alabilirsiniz. Önümüzdeki 1,5 sene boyunca yaşam düzeniniz, iş hayatınız adına bireysel anlamda çok daha mücadeleci bir yapıda olacaksınız ve bu alanları yeniden dengeleyecek kazanımlar elde edeceksiniz. Sağlığınızı da ihmal etmemelisiniz. Gizli düşmanlıklar adına da dikkatli olmalısınız bu süreç zarfında. Arkanızı kollayarak ilerlemeli gerekene de gerektiği gibi tepkinizi göstermekten çekinmemelisiniz.

 

 

YAY VE YÜKSELEN YAYLAR : Sevgili  Yay Burçları; pazartesi günü Yengeç burcunun 25 derecesinde bir yeniay gerçekleşecek. Sizler bu yeniayı 8. evinizde karşılıyor olacaksınız.

Sağlığınızla ilgili konuları ihmal etmemelisiniz bu 15 gün boyunca. Bir takım derin korkularınız, geçmişe dair bilinçaltınızda kalmış anılarınız tetik alabilecek. Mental olarak yorucu da görünebilen bu süreç sizin bunları şifalandırarak dönüştürmeniz adına aslında bir fırsat veriyor olacak. Yeni bir terapi almak, meditasyon vb. bilinçaltını sağaltıcı çalışmalar yapmak adına uygun bir görünüm bu yeniay. Bazılarınız minik operasyonlar geçirebilir. İhmal ettiğiniz bazı durumları bu anlamda önünüze getirip çözümlemenizi isteyebilecektir gökyüzü. Finansal olarak da dikkate almanız gereken bir yeniay. Maddi kaynakarınız, kazanımlarınız, üretim alanınızda bazı dönüşümler getiriyor olacak. Bu alanda bir süredir Plüton baskısı alıyordunuz ki hala alıyorsunuz ama yakında ilerleyerek o evden gşdecek.  Belki bu  anlamda da cesaret edemediğiniz adımlar, yeni iş kolları hatta bir hobinizden artık para kazanmaya başlamanız mümkün olabilecek. Çünkü  1,5 yıl boyunnca da kad transiti 5. evinizde yani hobiler evinizde aynı zamanda. Yine çocuklarınızla ilgili güzel gelişmeler, aşk hayatınızda kazanımlar verebilecek bu konum. Güneşiniz de zaten Kad Koç transitinde uyumlu açı alacak. Sizler için güzel bir 1,5 yıl olacak. Yeni bir ilişki, yeni bir çocuk da getirebilir sizlere bu transit. Aynı zamanda sigorta, emeklilik, prim, kredi, nafaka, miras gibi konularda gelişmeler yaşayabileceksiniz ve bazı atmanız gereken adımları başvuruları yapabileceksiniz.

 

 

OĞLAK VE YÜKSELEN OĞLAKLAR : Sevgili  Oğlak Burçları; pazartesi günü Yengeç burcunun 25 derecesinde bir yeniay gerçekleşecek. Sizler bu yeniayı 7. evinizde karşılıyor olacaksınız. İkili ilişkileriniz, evliliğiniz, ortaklarınız, varsa danışmanlarınızla ilgili gelişmeler açık bir 15 gün sizleri bekliyor. Yeni bir ilişki, var olanla ilgili dönüştürücü kararlar, yeni bir iş ortaklığı ve yeni danışmanlar söz konusu olabilecek. Açık düşmanlar da bu ev ile ilgilidir bu anlamda da dikkat etmekte fayda var o alan da tetik alabilir elbette. Uzun süredir burcunuzda seyreden Plüto siz ve yaşam hedeflerinizi ciddi baskıladı ve bazı önemli değişimler yaşadınız muhtemelen yaşamlarınızda. Seçip geldiğiniz bu yaşam döngüsü adına zor bir etki olduğunu kabu etmek lazım ama bir çoğunuz da anka gibi küllerinizden doğdunuz tekrar ve tekrar ... ve hep daha da güçlenerek. Retro hareketi sonrası artık bu alandan çıkacak olan Plüto sizlere de rahat bir  nefes aldıracak. Ama son deneyimlerini de yaşatıyor şu an sizlere. Önemli kararlar arifesinde olabilirsiniz bu nedenle yaşamınıza dair. Özellikle önümüzdeki 1,5 sene ailevi gündemleriniz ve kariyeriniz daha çok yer alacak hayatlarınızda. Taşınma, şehir değişikliği, kariyer ile ilgili değişimler, evlenme, boşanma söz konusu olabilecek sizler için de. Venüs retrosu finansal gündemlerinizi etkileyebilecek bir pozisyonda. Ödemeleriniz, krediler, primler, gelir gider dengeniz, ortaklı paralarınız, eşinizin parası, nafaka gibi konularda dikkatli adımlar atmalısınız 5 Eylül'e kadar.

 

 

KOVA VE YÜKSELEN KOVALAR : Sevgili  Kova Burçları; pazartesi günü Yengeç burcunun 25 derecesinde bir yeniay gerçekleşecek. Sizler bu yeniayı 6. evinizde karşılıyor olacaksınız. Günlük rutinlerinizi düzene sokmak, yeni bir iş hayatına geçiş, sağlığınızla ilgili bir takım şifalandırıcı süreçler söz konusu olabilecek. Plüton bir süredir farkındalık geliştirmeniz adına sizi baskıladı bilinçaltınızı dönüştürdü ve biraz bunalttı da bir çoğunuzu. Şimdi bunların getirisi ile cesur kararlar almanız, yaşam koşullarınızı değiştirmeniz söz konusu olabilecek. İş yerinde mobinge uğruyorsanız örneğin artık bu baskıyı çekmek istemyecek ve iş değişimi kararı alabileceksiniz. Spora, diyete, bir tedaviye başlamak gibi gündemleriniz de olabilir bu 15 gün boyunca. Sağlık ihmal edilmemeli bunu da vurgulayalım. Yeni bir evcil hayvan da gelebilir ailenize. Kad Koç transitini 3. evinizden alırken bol bol seyahat gündeminiz olabilir. Yakın çevrenizle daha fazla vakit geçirmeniz, yakınlarınızla olan ilişkilerinizde bireysel sınırlarınızı da koruduğunuz dengeli bir tavra gelmeniz ve tabi  bunlara sebep olabilecek olaylarla karşılaşmanız mümkün. Ticaret, eğitim, reklam-pazarlama gibi alanlarda bazı hakettiğiniz kazanımlarınızın meyvelerini toplayabilirsiniz. Yurtdışı bağlantılı gündemleriniz de olabilecektir bu 1,5 yıl boyunca. 25 Temmuzda başlayan Venüs retro süreci sizlerin ikili ilişkiler ve ortaklıklar evinizde gerçekleceği için, Lilith kavuşumu da söz konusu olduğu için bir takım negatif etkiler alabileceksiniz 5 Eylül'e kadar. Kadınlardan gelebilecek zarar, yozlaşmış - toksik ilişkilerle ilgili kopuşlar ve yine yüzeysel ilişkilere çekilme

şeklinde de çalışabilir. Dikkatli olmalısınız.

 

BALIK VE YÜKSELEN BALIKLAR : Sevgili  Balık Burçları; pazartesi günü Yengeç burcunun 25 derecesinde bir yeniay gerçekleşecek. Sizler bu yeniayı 5. evinizde karşılıyor olacaksınız. Yeni bir aşk, yeni bir iş, yine gülecek bir neden lazım :)) Evet sizler için yeni bir aşk, yeni bir bebek, bir hobinizi işe çevirmek gibi gündemler verebilir. Toksik, manipülasyon ve baskı gördüğünüz bir ilişkiyi sonlandırmanın başlangıcı da olabilir ama ... Özellike sosyal çevrenizi ve yakın arkadaşlarınızı da bu anlamda br eliminasyondan geçirmeniz söz konusu olabilecek. Yakın arkadaş çevreniz için bir süredir değişim çarkları dönüyor zaten. Şu anki enerji de oldukça etkili. Yaşam hedefleriniz, istekleriniz  hatta dileklerinizin dahi dönüşümden geçtiği bu süreçte çok da direnç gösteremeyeceksiniz ama akışa bırakmak, akışla uyumlanmak da zaten sizin işiniz :) Değişim adına etkiler destekleyici çalışıyor allahtan. ama kararlar ani olabilecek. Yeniay sezgilerinizi iyice arttırabilecek, aynı zmanda hayattan keyif aldığınız, hoş, romantik bir etki verebilecek.  Önümüzdeki 1,5  sene emeklerinizin maddi anlamda kazanıma dönüştüğü bir döngü verebilecek sizlere. Hayatınızın merkezinde belki de gelir-giderleriniz ve mali tablonuz olacak. Bireysel mücadeleniz ve savaşma gücünüz bu alanda artıyor. Yine ödemeler, krediler, prim ve nafaka, ön hukuki süreçler gibi alanlarla ilgili de yoğun olabileceksiniz. Öz güveninizin arttığını hissedeceksiniz.

 

 

 

 

 

 

Diğer Yazıları