155 metre uzunluğundaki ABD savaş gemisi İzmit Körfezi'ne demir attı! 96 adet füze taşıyor...

Dün İstanbul boğazına giriş yapan ABD donanmasına ait 155 metre uzunluğundaki savaş gemisi USS Nitze, bugün İzmit Körfezi'ne demir attı. Marmara Denizi'nde 2-3 gün kalması beklenen gemi 96 adet füze taşıyor. Gemiyi İstanbul'da demirlendiği dakikalarda ABD Büyükelçisi Jeffry L. Flake ziyaret etti.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) donanmasına ait 155 metre uzunluğundaki USS Nitze adlı savaş gemisi dün İstanbul Boğazına giriş yapmış ve Dolmabahçe açıklarına demir atmıştı.

Savaş gemisi ise bugün Kocaeli İzmit Körfezi Donanma Komutanlığı açıklarında demir attı. Gemiye, Sahil Güvenlik Komutanlığı botu da eşlik etti.

 155 metre uzunluğundaki ABD savaş gemisi İzmit Körfezi'ne demir attı! 96 adet füze taşıyor...

 BÜYÜKELÇİ GEMİYİ ZİYARET ETMİŞTİ

ABD Büyükelçisi Jeffry L. Flake ve ABD Başkonsolosu Julie A. Eadeh gemiye dün sabah saatlerinde ziyarette bulunmuştu. Büyükelçi Flake ve Başkonsolos Eadeh'i, gemi komutanı Yarbay Katie Jacobson ve gemide bulunan subaylar karşılamıştı.

155 metre uzunluğundaki ABD savaş gemisi İzmit Körfezi'ne demir attı! 96 adet füze taşıyor... - Resim : 2

MARMARA BÖLGESİ'NDE 2-3 GÜN KALACAK

Geminin İtalya'dan, Türkiye'ye NATO ittifakının güçlendirilmesi etkinlikleri kapsamında olağan ziyarette bulunmak amacıyla hareket ettiği, Marmara Bölgesi'nde iki-üç gün kalarak ayrılacağı öğrenildi.

155 metre uzunluğundaki ABD savaş gemisi İzmit Körfezi'ne demir attı! 96 adet füze taşıyor... - Resim : 3

96 ADET FÜZE TAŞIYOR, STATİK RADAR SİSTEMİNE SAHİP

Hava, denizaltı savunma ve deniz taarruzu kapsamında faaliyet gösteren USS Nitze gemisinin ön tarafında bulunan ağır topla birlikte, gemiye entegre hücrelerde bulunan 96 adet füze taşıdığı, statik radar sistemine de sahip olduğu belirtildi. Yaklaşık, 155 metrelik uzunluğa sahip geminin içinde bir de helikopter bulunuyor.

155 metre uzunluğundaki ABD savaş gemisi İzmit Körfezi'ne demir attı! 96 adet füze taşıyor... ile ilgili etiketler ABD İzmit
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.