1500 polisle gece operasyonu... Adana Emniyet Müdürü Selami Yıldız bizzat yönetti

Adana'da 1500 polisin katılımıyla kent genelinde asayiş uygulaması yapıldı. Uygulamaya polis helikopteri, havadan destek verdi. Emniyet Müdürü Selami Yıldız da bizzat denetlemelere katıldı

Adana Emniyet Müdürü Selami Yıldız'ın talimatıyla 'Adana Güven 1 Operasyonu' adı altında asayiş uygulaması gerçekleştirildi. 1500 polisin katıldığı, 4 eğitimli detektör köpeğin kullanıldığı uygulamada helikopter ile havadan destek verildi.

Kent geneli 25 sabit noktada önleyici yol denetimi yapılırken, 10 bölgede umuma açık yerlerde incelemelerde bulunuldu. Sabit nokta yol denetiminde detektör köpeklerle arama yapılırken, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nde görevli kadın polisler ise okulların açılması nedeniyle aileleri bilgilendirici broşürler dağıttı.

ewfkjweff

1 POLİS YARALANDI

Kontrol noktasında plakasız bir motosiklet, dur ihtarında bulunan polis memuruna çarptı. Olayın ardından kaçmaya çalışan motosikletli sürücüsü Doğan D., uzaklaşamadan yakalandı. Doğan D. gözaltına alınırken, yaralı polis ise hastaneye kaldırıldı. Polis memurunun bacağının kırıldığı belirtilirken, genel sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Adana Emniyet Müdürü Selami Yıldız da yaralı polisi hastanede ziyaret ederek, durumu hakkında bilgi aldı.

frwfrerrr

EMNİYET MÜDÜRÜ DENETLEMELERE KATILDI

Emniyet Müdürü Selami Yıldız, telsizden anons yaparak denetime katılan polislerin öncelikle güvenlik önlemlerine dikkat etmelerini istedi. Denetlemelerin vatandaşların huzuru için yapıldığını vurgulayan Yıldız, anonsta vatandaşların özgürlük alanlarına dikkat edilmesi konusunda uyarıda bulundu. Daha sonra denetlemelere katılan Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada "Suç ve suçluyla mücadele bizim birinci önceliğimiz. Asla uyuşturucu, terör ve benzeri suç gruplarına müsaade etmeyeceğiz. Adanamızı huzurlu ve güvenli bir şehir haline getirmek bizim mutlak sorumluluğumuzdur" dedi.

Yıldız, uygulama sırasında arama yapılan bir otomobilde bulunan iki kız çocuğuna ise oyuncak hediye etti. Uygulama gece yarısına kadar devam etti.

Adana Emniyet Müdrülüğü'nden de operasyon hakkında şu açıklama yapıldı;

16.09.2017 Cumartesi günü saat 20:00 itibariyle ''ADANA HUZURU GÜVEN 1 OPERASYONU'' adı altında 2 aşamalı olarak, karma 200 Ekip, 1500 personel ve 4 Eğitimli Dedöktör köpek ile Hava ve Sualtı Grubu destekli 25 noktada sabit önleyici yol ve 10 bölgede Umuma Açık Yer denetimi yapılmıştır.

flrreg

Saat 20:00-21:30 arasında Sabit Önleyici Yol Uygulaması ve 22:30-01:00 saatleri arasında Umuma Açık Yer Uygulamasında;

* 15097 Şahsın GBT Kaydı sorgulanmıştır.

* 26 Aranan Şahıs yakalanmış, 1 Şahıs gözaltına alınmış, 17 şahsa adli ve idari işlem yapılmış, işlemler sonucunda 3853 TL para cezası ve 4 işyerine idari işlem uygulanmıştır.

* 1 Adet Ruhsatsız Av tüfeği, 3 Adet Ruhsatsız tabanca yakalanmıştır.

* Satışa hazır 100 fişek (392 Gr) Esrar, 23,65 Gr Eroin, 20 Adet sentetik Uyuşturucu hap ele geçirilmiştir.

* 1059 Adet Gümrük Kaçağı sigara yakalanmıştır.

* 6250 araç kontrol edilmiş, 14 Aranan araç yakalanmış, 34 araça 32.555 TL cezai işlem uygulanmış, 13 araç trafikten men edilmiştir.

1500 polisle gece operasyonu... Adana Emniyet Müdürü Selami Yıldız bizzat yönetti ile ilgili etiketler Adana Operasyon polis asayiş
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.