1,5 yaşındaki çocuğu enkazdan çıkaran Macar kurtarma görevlisi gözyaşlarını tutamadı

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem felaketinin ardından tüm dünya depremzedeler için seferber oldu. Hatay'da görev alan Macar arama kurtarma ekibi dün gece saatlerinde 10 saatlik çalışma sonrası 1.5 yaşındaki bir çocuğu enkazdan çıkardı. Kurtarma çalışması sonrası ise basına açıklamalarda bulunan kurtarma ekibinin lideri gözyaşlarını tutamadı.

Yalova Çiftlikköy İtfaiyesi ile Macaristan'dan gelen ekibin çalışma yürüttüğü Gazipaşa Mahallesi Adnan Menderes Caddesi 15. Sokak'taki 5 katlı apartmanın enkazında ses duyuldu. Macaristan'dan gelen ekipler, şimdiye kadar 16 depremzedeyi sağ salim enkazdan çıkardı. Macar arama kurtarma ekiplerinden biri, Hatay'daki Gün Apartmanı'nın enkazında Çekya ekipleriyle birlikte çalışıyor. Ekipler, bir baba, bebek ve bir erkek çocuğu kurtarmayı başardı. 

1,5 yaşındaki çocuğu enkazdan çıkaran Macar kurtarma görevlisi gözyaşlarını tutamadı

1.5 YAŞINDAKİ KIZ ENKAZDAN ÇIKARTILDI

Yine Macaristan ekibinin dün gece yaptığı kurtarma çalışması dünyada gündem oldu. Söz konusu olayda ekipler Hatay'da 10 saatlik bir çalışma sonucunda 1.5 yaşındaki çocuğu enkaz altından çıkardı.

1,5 yaşındaki çocuğu enkazdan çıkaran Macar kurtarma görevlisi gözyaşlarını tutamadı - Resim : 2

Kurtarma çalışması sonrası basına açıklamalarda bulunan Macaristan Kurtarma ekibin lideri László Pavelcze basına açıklamalarda bulundu. Pavelcze o anlarda gözyaşlarını tutamadı. 

1,5 yaşındaki çocuğu enkazdan çıkaran Macar kurtarma görevlisi gözyaşlarını tutamadı - Resim : 3

Kısa bir süre sonra Macaristan Büyükelçisi de konuyla ilgili Twitter hesabından bir açıklama yaptı. Viktor Mátis söz konusu olayla ilgili şöyle bir değerlendirmede bulundu:

Videonun dili önemli değil. Bir küçük kız 10 saat çalışma ardından kurtarıldı. Arkadaş en çevik kurtarmacılardan biri. 50'den fazla felaket gördü. "Genelde duygulanmıyorsun" diyorlar. Haydi devam.

YUNAN EKİBİN SEVİNCİ KAMERALARA YANSIMIŞTI

Öte yandan İskenderun'daki arama kurtarma çalışmalarına katılan Yunanistan Özel Afet Müdahale Birimi (EMAK), 50 yaşındaki babayla 6 yaşındaki kızı enkazdan sağ olarak çıkardı. Yunan ekibin küçük kızı enkazdan sağ olarak çıkardığı anlarda yaşadığı sevinç görülmeye değerdi. Uzun süre birbirine sarılan Yunan ekipler, gözyaşlarına hakim olamadı.

1,5 yaşındaki çocuğu enkazdan çıkaran Macar kurtarma görevlisi gözyaşlarını tutamadı - Resim : 4

Yunan ekip aynı bölgede ayrıca 15 yaşındaki bir çocuğu da sağ çıkardı. Aynı enkazdaki 17 yaşında bir genç kızın ve 40 yaşındaki erkeğin ise cansız bedenine ulaştığını belirttiler. 

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis sosyal medya hesabından yaptığı Türkçe paylaşımda, “İçimizi acıyla dolduran görüntüleri, bizi umutla dolduran görüntüler takip ediyor. Yunanlar ve Türkler yan yana, hayat kurtarmak için birlikte savaşıyorlar” dedi.

1,5 yaşındaki çocuğu enkazdan çıkaran Macar kurtarma görevlisi gözyaşlarını tutamadı ile ilgili etiketler Macaristan deprem Hatay
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.