15 Temmuz’da bankalar, PTT, hastaneler açık mı?

15 Temmuz’da bankalar, PTT, hastaneler açık mı? TBMM kararı ile resmi tatil ilan edilen 15 Temmuz tarihinde çalışanlar 3 günlük tatil yapma fırsatı buldular. Devlet daireleri ve özel işlerin olabileceği kurumların çalışma tarihleri araştırılmaya başlandı. İşte 15 Temmuz’da bankalar, PTT, hastaneler açık mı? Merak edilen detaylar haberimizde...

15 Temmuz’da bankalar, PTT, hastaneler açık mı? Devlet daireleri ve özel işlerin olabileceği kurumların çalışma tarihleri araştırılmaya başlandı. 15 Temmuz’da 2016 yılında FETÖ tarafından darbe girişiminde bulunulmuş ve birçok vatandaş hayatını kaybetmişti. 15 Temmuz Pazartesi günü şehitler anılacak.TBMM kararı ile resmi tatil ilan edilen 15 Temmuz tarihinde çalışanlar 3 günlük tatil yapma fırsatı buldular. İşte 15 Temmuz’da bankalar, PTT, hastaneler açık mı? Merak edilen detaylar haberimizde...

15 TEMMUZ’DA BANKALAR, PTT, HASTANELER, ECZANELER AÇIK MI?

15 Temmuz Pazartesi günü hastaneler açık olacak ancak bazı doktorlar resmi tatil yapacak. Çoğunlukla nöbetçi doktorlar çalışacak. Eczaneler kapalı olacak, nöbetçi eczaneler çalışacak. Büyük PTT şubeleri açık olacak, diğerlerinin kapalı olması bekleniyor. Kargo firmaları ise özel kurumlar olduğu için değişiklik gösteriyor, bu nedenle vatandaşlar ilgili firmanın müşteri hizmetleriyle görüşebilir. Ayrıca bankalar da kapalı olacak.Açıklama merakla bekleniyor.

15 TEMMUZ RESMİ TATİL Mİ?

15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü, geçtiğimiz dönemlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde alınan karar doğrultusunda resmi tatil olarak ilan edilmişti.

TBMM’de 15 Temmuz tarihinin resmi tatil olarak ilan edilmesiyle ilgili karar şöyleydi;

MADDE 1- (1) Ankara İline bağlı “Kazan İlçesi”nin adı “Kahramankazan” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 2- (1) 17.3.1981 tarihli ve 2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanunun 2 nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “ve 1 Mayıs günü” ibareleri “,1 Mayıs günü ve 15 Temmuz günü” olarak ve birinci fıkrasının (C) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“C) 1 Ocak günü yılbaşı tatili, 1 Mayıs günü Emek ve Dayanışma Günü ve 15 Temmuz günü Demokrasi ve Direnme Hakkı Günü tatilidir.”

 

15 Temmuz’da bankalar, PTT, hastaneler açık mı? ile ilgili etiketler FETÖ Türkiye Ankara TBMM Pazartesi 15 Temmuz 15 Temmuz darbe girişimi Darbe tatil demokrasi
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.