15 Temmuz Şehitler Anıtı için dikkat çeken öneri!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çeşitli defalar söz ettiği ancak henüz inşasına ilişkin bir açıklamanın yapılmadığı 15 Temmuz Şehitler Anıtıyla ilgili bir öneri geldi.

Milliyet Gazetesi'nde 15 Temmuz Şehitler Anıtı'nı gündeme getiren Samed Karagöz, "15 Temmuz Şehitler Anıtı’yla ilgili bir çalışma yapıldığına dair net bir açıklama henüz yapılmadı. Bence izlenecek en doğru yöntem uluslararası bir yarışma düzenlenmesidir" dedi. İşte o yazı:

Hain darbe girişiminin üzerinden aylar geçti. Devletin adeta kılcal damarlarına işlemiş olan Paralel İhanet Çetesi’nin üyeleriyle mücadelesi hız kesmeden devam ediyor. İnanıyorum ki devlet ve millet el ele vererek bu hainlerden ülkemizi tamamen kurtaracak.

15 Temmuz’un aziz hatırasını yaşatmak, ilerideki kuşaklara o melun geceyi öğretmek, unutmamalarını sağlamak tekrar böyle bir yapının oluşmaması için son derece önemli. Ülkemizin hemen hemen her yerinde meydanlara, caddelere, köprülere 15 Temmuz adının verilmesi, bazen çok alakasız yerlere(otogarlar gibi) verilse bile, bu açıdan çok önemli. Ayrıca geçtiğimiz günlerde Kültür Bakanımız Sayın Nabi Avcı’nın katılımıyla 15 Temmuz Müzesi Çalıştayı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldı. İnanıyorum ki yapılacak müze de yaşananların unutulmamasına fayda sağlayacaktır. Haklarını hiçbir şekilde ödeyemeyeceğimiz şehitlerimize de bu vesileyle tekrar tekrar şükranlarımı sunuyorum.

Niçin uluslararası?

Daha önce Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çeşitli vesilelerle bahsettiği 15 Temmuz Şehitler Anıtı da bu alanda hiç şüphesiz önemli bir boşluğu dolduracak. Lakin bu anıtla ilgili bir çalışma yapıldığına dair net bir açıklama henüz yapılmadı. Bence izlenecek en doğru yöntem Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bu anıt için uluslararası bir yarışma düzenlemesidir. Uluslararası bir jüriyle daha önceden ilan edilen alan ya da alanlara yapılacak anıt(lar) seçilebilir.

Peki niçin uluslararası? Çünkü bu darbe girişimi sadece Türkiye’ye yönelik olarak yapılmadı. Eğer bu darbe başarılı olsaydı bütün Ortadoğu’daki mazlum halklar da umutsuzluğa kapılacaktı, darbenin arkasındakiler “Dünya beşten büyüktür” diyen liderden “kurtulmuş” olacaklardı. Eğer bu yarışma uluslararası olursa bu, darbe girişimini Türkiye’de yaşamasa bile iliklerinde duyan tüm sanatçılar için kendilerini ifade edebilecekleri bir imkan oluşur hem de sık sık çeşitli vesilelerle gündeme gelen kültür-sanat devrimine belki bir faydası dokunabilir.

15 Temmuz Şehitler Anıtı için dikkat çeken öneri! ile ilgili etiketler 15 temmuz şehitler anıtı samed karagöz
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.