15 Temmuz şehidi ikizlerin mezarına alçak saldırı

Adana'da 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit edilen polis memuru ikiz kardeşler Ahmet ve Mehmet Oruç'un mezarları tahrip edildi. Manzarayı görünce şok geçiren baba Ali Oruç, "Oğullarım size ne yaptı, vatan için şehit oldular. Hainler bu yapılır mı?" diyerek gözyaşı döktü.

Merkez Yüreğir ilçesi Ali Hocalı Mahallesi'ndeki 15 Temmuz şehitleri Ahmet ve Mehmet Oruç kardeşler ile akrabalarına ait mezar taşları bugün kırılıp tahrip edildi.

Polisin haber vermesiyle mezarlığa gelen yakınları gördükleri manzara karşısında gözyaşlarını tutamadı. Yakınları mezarları başında dualar etti.

15 Temmuz şehidi ikizlerin mezarına alçak saldırı

2016'daki darbe girişiminde Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığının Gölbaşı'ndaki tesislerinin F-16 savaş uçaklarınca bombalanması sonucu şehit düşen ikizlerin babası Ali Oruç, "Oğullarım size ne yaptı, vatan için şehit oldular. Hainler bu yapılır mı" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

15 Temmuz şehidi ikizlerin mezarına alçak saldırı - Resim : 2

Şehit ikizlerin babası eski Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ı telefonla arayıp olayı anlatırken gözyaşı döktü. Şehit ikizlerin babasını emniyet müdür yardımcıları teskin etmeye çalıştı.

Oğlunun mezarının tahrip edildiğini polislerden öğrendiğini söyleyen bir kişi, "Mezara geldik. Görünce çok üzüldük. Mezar taşından ne istemişler, böyle şey olur mu" diye tepki gösterdi.
Olayı gerçekleştiren kişi ya da kişilerin belirlenmesi için geniş çaplı çalışma başlatıldı. (İHA)

15 Temmuz şehidi ikizlerin mezarına alçak saldırı ile ilgili etiketler 15 Temmuz Şehit baba Adana mezar
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.