15 Temmuz kahramanı komutan Gazi Tümgeneral Davut Ala'ya yeni görev

15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında İstanbul Kartaltepe Kışlası'nda çıkan çatışmada vücuduna isabet eden 8 kurşunla yaralanan Gazi Tümgeneral Davut Ala, Samsun Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı görevine atandı.

FETÖ'nün 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında vücuduna 8 kurşun isabet eden 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Davut Ala, Samsun Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı görevine atandı.

15 Temmuz'da, Kartaltepe Kışlası'nı hainlerin kurşunlarına rağmen darbecilere teslim etmeyen komutan Ala, geçen süre içinde 21'den fazla ameliyat geçirdi. Erzincan 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanlığı görevini yürüten Tümgeneral Ala, 10 Ağustos'ta onaylanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'na (Samsun) atandı. 15 Temmuz'un simge isimlerinden Davut Ala'nın adı İstanbul, Erzincan ve Sivas'ta caddelere verilmişti.

15 Temmuz kahramanı komutan Gazi Tümgeneral Davut Ala'ya yeni görev

"GEREKİRSE CANIMI VERMEYE HAZIRIM"

Erzincan'da 15 Temmuz kapsamında düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmayla Türkiye'yi duygulandıran Tümgeneral Davut Ala, bir parmağını kaybettiği hain gecede yaralanarak bir süre komada yatmıştı.

Tümgenaral Ala, o törende, "Bu hain darbe girişimi yüce milleti bölmek, parçalamak, yıkmak isteyen iç ve dış mihraklara karşı aynı Çanakkale Savaşı, İstiklal Savaşı'ndaki gibi büyük bir ders olarak Türk milletinin şanlı tarihindeki yerini almıştır. Bu millet için kalan 9 parmağımı ve gerekirse canımı dahi vermeye hazırım" demişti.

15 Temmuz kahramanı komutan Gazi Tümgeneral Davut Ala'ya yeni görev ile ilgili etiketler Samsun 15 Temmuz
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.