15 Temmuz gelecek nesillere tiyatroyla anlatılacak...

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin içine sızan Fettullahçı Terör Örgütü mensuplarının 15 Temmuz’da kalkıştığı hain darbe girişimi tiyatro oyunu haline getirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin içine sızan Fettullahçı Terör Örgütü mensuplarının 15 Temmuz’da kalkıştığı hain darbe girişimi tiyatro oyunu haline getirildi.

15 Temmuz Demokrasi Zaferi Derneği’nin girişimi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin himayisende sahneye taşınan “15 Temmuz: Diriliş” adlı oyunun galası 24 Mayıs Çarşamba günü Esenler’de bulunan İBB Prof. Dr. Adem Baştürk Kültür Merkezi’nde saat 20.00’da yapılacak.

Oyunda, 15 Temmuz gecesi, asker kılığına girmiş teröristlerin ve bunlara canını ortaya koyarak direnenlerin hikayesinin anlatıldığını belirten 15 Temmuz Demokrasi Zaferi Derneği Başkanı Necmi Hatipoğlu, hain darbe girişiminin hafızalarda taze tutulması için herkese görev düştüğünü söyledi. Hatipoğlu, derneklerinin kuruluş amacının “demokrasiye sahip çıkmak” olduğunun altını çizerek, hain darbe girişiminde demokrasimize canı pahasına sahip çıkan milletimizin tüm dünyaya demokrasi dersi verdiğini kaydetti ve şunları söyledi:

İNSAN HAFIZASI MAALESEF UNUTUYOR

“İnsan hafızası maalesef unutuyor. Biz de bu gerçekten hareketle, özellikle genç nesillerin, demokrasimize daha çok sahip çıkması gerektiği inancıyla harekete geçtik ve derneğimizi kurduk. Sanat çevresindeki dostlarımızı harekete geçirdik ve o geceyi en yalın haliyle anlatan bir senaryoyu hep beraber oluşturduk. Arkadaşlarımız konunun hassasiyeti nedeniyle son derece titiz çalıştı. Büyükşehir Belediyemiz de salonlarını ve imkanlarını bizlere açarak destek oldu. Cumhurbaşkanımız da geçenlerde ülkemizin sanat çevresine seslenerek, 15 Temmuz’un tiyatro, sinema gibi sanatsal faaliyetlerle anlatılması gerektiğini ancak bu konuda yeterince hassasiyet gösterilmediğini söylemişti. Umuyorum ve diliyorum ki ortaya doğru ve amacına hizmet edecek bir oyun çıkmıştır. Bütün halkımızı oyunumuzun galasına bekliyoruz.”

Senaryosunu Orhan Yılmaz Ertuğrul’un kaleme aldığı, Fatih Yemez’in yönetmenliğini üstlendiği tek perdelik “15 Temmuz: Diriliş” isimli oyunun oyuncu kadrosunda ise Fatih Yemez, Sezer Yıldırım, Oğuz Tabak, Sedat Erdiş, Fatih Korkmaz, Damla Ergin, Aslı Yavaş, Atakan Kısa, Samet Özcan ve Nigar Bahadırgısı yer alıyor.

15 Temmuz gelecek nesillere tiyatroyla anlatılacak... ile ilgili etiketler 15 Temmuz tiyatro oyunu
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.