15 Mayıs Antalya iftar saati!

15 Mayıs Antalya iftar saati! 11 ayın sultanı olarak da bilinen Ramazan ayında tüm İslam alemi oruç görevini yerine getirmeye çalışıyor. İnternette ise iftar saati ve akşam ezanının kaçta okunduğu araştırılıyor. Biz de sizler için Antalya iftar vaktini araştırdık ve haberimize ekledik. Peki Antalya'da akşam ezanı kaçta okunuyor? Bugün iftar saat kaçta? İşte 15 Mayıs Antalya iftar saati ve detaylar...

15 Mayıs Antalya iftar saati! Türkiye'nin en büyük illerinden biri olan Antalya'da vatandaşlar oruç ibadetlerini gerçekleştiriyor. Merak edilen konu ise iftar saati. İnternette Antalya'da akşam ezanı saat kaçta okunuyor, bugün iftar vakti ne zaman sorularına yanıt aranıyor. Biz de bu konuyu inceledik ve haberimize ekledik. Peki 15 Mayıs günü Antalya'da akşam ezanı saat kaçta okunuyor? İftar vakti ne zaman? İşte Antalya'nın bugünkü iftar saati ve detaylar...

15 MAYIS ANTALYA İFTAR SAATİ!

Antalyalılar Ramazan ayının 10. orucunu açmak için hazırlıklarını yaparken, iftar saatini de araştırıyor.  Ramazan ayının 10. günü olan 15 Mayıs 2019'da Antalya'da iftar saati, 20:04 olarak gözükmektedir.

İLK İFTAR HAKKARİ'DE, SON İFTAR EDİRNE'DE

İşlek, 6 Mayıs Pazartesi günü ramazan ayının başlayacağını ve 29 gün süreceğini belirterek, Türkiye genelinde ramazanın birinci günü ilk imsakın Ardahan ve Iğdır'da saat 03.13'te yaşanacağını, ilk iftarın ise saat 19.06'da Hakkari'de açılacağını söyledi.

BU SENE RAMAZAN AYI KAÇ GÜN SÜRECEK?

Bu yıl Ramazan ayı, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı kameri ay hesaplamalarına göre, şevval ayının hilali, ramazanın 29'uncu gününün akşamı görüleceği için 29 gün sürecek.

KAÇ SAAT ORUÇ TUTACAĞIZ?

Oruç, Müslümanların sabah imsak vaktinden akşam güneş batana kadar midesini yiyeceklerden, dilini sudan, tüm duyu organlarını haramdan uzak tuttuğu bir ibadettir. Ramazan boyunca Müslümanlar gün içinde oruç tuttukları gibi, ibadet dolu da bir ay geçirirler. 2019'da Türkiye'de Ramazan Ayı boyunca ortalama oruç süresi 16,5 ile 17 saat arasında olacak. 

EN KISA ORUÇ TUTAN ÜLKELER

En kısa orucun tutulacağı ülke Arjantin olacak. Oruç süresi 9 saatten daha kısa sürecek. En kısa oruç tutan ülkeler Nijerya, Endonezya, Etiyopya ve Brezilya gibi ülkelerde de oruç süresi oldukça kısa olacak.

İFTAR NEDİR?

İftar, oruç müddeti sona erdikten sonra yenen yemektir. İftar vakti ise, oruç yasaklarının sona erdiği vakit anlamında olup, güneşin batma vaktidir. Bu vakitle birlikte akşam namazının vakti de girmiş olur.

İFTAR AÇMAKTA ACELE ETMENİN FAZİLETİ

İftar açarken acele etmek gerekir. Nitekim Ebû Hüreyre’den (r.a.) rivayet edildiğine göre Resûlullah şöyle buyurmuştur:“Allah Teâlâ şöyle buyurdu: Kullarımın bana en sevgili olanı, oruç açmakta acele davranandır.” (Tirmizî, Savm 13)

15 Mayıs Antalya iftar saati! ile ilgili etiketler Antalya 15 Mayıs iftar
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.