"1453" krizinde dergi kapatıldı, Genel Müdür görev başında! / ÖZEL HABER

SuperHaber, 1453 İstanbul Kültür ve Sanat Dergisi'nin kapatılmasına neden olan krizin perde arkasını açıklıyor! Skandaldan alınacak önemli dersler ve ibret verici mesajlar var...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kültür A.Ş tarafından yayınlanan 1453 İstanbul Kültür ve Sanat Dergisi'ni Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın isminin geçtiği bir duvar yazısına yer vermesi nedeniyle kapattı.

Dergiden sorumlu üç ismin iş akitleri feshedildi ve haklarında suç duyurusunda bulunulacağı açıklandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da kullanılan göresele sert tepki göstererek, "1453 İstanbul Kültür ve Sanat Dergisini kapattık. Dergideki yapılan adilik ve ahlaksızlıktır" dedi.

feglgregerg

SKANDAL "GELİYORUM" DEDİ

İBB'nin Kültür A.Ş. bölümü tarafından hazırlanan ve ücretsiz olarak dağıtılan yayının 27'nci sayısında 'hayvanlar' teması ele alındı.

3 Mayıs'ta raflarda yerini alan derginin, Ceyda Torun'un yönetmenliğini yaptığı "Kedi" belgesel filminin tanıtıldığı iç sayfasında "Erdo-Gone! - İnşallah, Maşallah" yazılı görsele yer verilmesi tepkiye neden oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Kültür AŞ tarafından yayınlanan 1453 İstanbul Kültür ve Sanat Dergisi son sayısındaki akıl ve izandan yoksun içerik sebebiyle kapatılmıştır. Derginin içerikten sorumlu Yayın Koordinatörü, Yazı İşleri Müdürü ve editörünün iş akitleri feshedilmiştir. Seviyesiz, saygısız ve provokatif içerik ile ilgili sorumlular hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulacaktır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

KÜLTÜR AŞ. YÖNETİMİ GELİŞMELERDEN HABERSİZ Mİ?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Bir yerlerden manipüle ediliyor. Bir yerlerden bunlar tezgahlanıyor" dese de, dergideki bu skandalı Kültür AŞ. yönetiminin nasıl fark etmediği merak konusu oldu. Oklar Kültür A.Ş Genel Müdürü Nevzat Kütük'ün üzerine çevrildi.

"Derginin prova baskısı, Kültür AŞ. Genel Müdürü'nden gizlendi mi, yoksa dergi yönetimin onayıyla mı yayınlandı?" sorusu ise henüz yanıt bulmadı.

gkrtjngrthhh

İBB'DE FETÖ İZİ

SuperHaber'e ulaşan bilgilere göre; yaşananlar üzerine "1453 İstanbul Kültür ve Sanat Dergisi" bir kalemde gözden çıkarılarak kapatıldı ancak, dergide çalışan FETÖ şüphelileri hakkında bu kadar net karar alınarak, haklarında işlem yapılmadı.

Dergide yer alan skandal "Erdoğan duvar yazısı" nedeniyle görevine son verilen bir kadın İBB personelinin, daha önce 15 Temmuz darbe girişimi soruşturmasında işten çıkarıldığı öğrenildi.

ferlgkethh

Ancak SuperHaber, AK Parti İl Teşkilatı'ndan bir ismin devreye girerek, söz konusu şahsı yeniden işe aldırdığı bilgisine ulaştı.

Yaşanan bu olay; FETÖ ile mücadelede "nüfuz kullanma ve yakınlarını kayırmanın" idareyi nasıl içinden çıkılmaz durumlarla karşı karşıya bıraktığının da ibretlik bir örneği olarak kayıtlara geçti. / SuperHaber

"1453" krizinde dergi kapatıldı, Genel Müdür görev başında! / ÖZEL HABER ile ilgili etiketler İBB İstanbul Büyükşehir Belediyesi kadir topbaş 1453 kültür aş.
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.