13-14 Haziran 2020 sokağa çıkma yasağı var mı? Hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı?

13-14 Haziran 2020 sokağa çıkma yasağı var mı? Normalleşme süreci sonrasında sokağa çıkma yasağına 1 hafta ara verildi. Vaka sayılarının seyrine göre hangi kararın alınacağı merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapacağı açıklama merakla bekleniyor. 13-14 Haziran 2020 sokağa çıkma yasağı var mı? Sorusunun cevabı araştırılmaya başlandı. İşte Hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı? Merak edilen detaylar haberimizde...

13-14 Haziran 2020 sokağa çıkma yasağı var mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapacağı açıklama merakla bekleniyor. 13-14 Haziran 2020 sokağa çıkma yasağı var mı? Sorusunun cevabı araştırılmaya başlandı. Normalleşme süreci sonrasında sokağa çıkma yasağına 1 hafta ara verildi. Vaka sayılarının seyrine göre hangi kararın alınacağı merak ediliyor. İşte Hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı? Merak edilen detaylar haberimizde...

Türkiye’de bundan daha önce 6 kez uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması son olarak ülke genelinde 15 şehirde uygulanıyordu.

Perşembe günü İçişleri Bakanlığı, 06-07 tarihleri arasında Sağlık Bakanlığı’ndan gelen tavsiyeler üzerine sokağa çıkma kısıtlaması olduğunu söylemiş bu gelişmenin ardından Cuma günü erken saatlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kısıtlamaları kaldırma kararı almıştı.

Haftalar sonra ilk kez bir haftasonunda sokağa çıkabilen 15 ildeki vatandaşlar rahatlığın tadını çıkardı. Kendini sokaklara ve kırlara atan vatandaşlar haftalar sonra rahat bir nefes almış oldu.

Bu hafta alınan karardan memnun olan vatandaşlar önümüzdeki hafta için yani 13-14 Haziran tarihinde kısıtlamanın olup olmayacağı konusunu düşünmeye başladı.

Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu, alınan tedbirlere sıkı sıkıya uyulması halinde kısıtlamaların kaldırılmasından yana görüş bildiriyor. Vatandaşlar da azami olarak kurallara uymaya çalışıyor ve kendini korumaya alıyor. Az sayıda vatandaşın kuralları çiğnemiş olması da küçük bir detay olarak göze çarpıyor.

13-14 HAZİRAN’DA KISITLAMA OLACAK MI?

Daha önceki haftalarda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yine sosyal medya sayfasından yaptığı açıklamada “Bir süre daha birbirimizden uzak kalmak zorundayız” diyerek vatandaşlardan sabırlı olmasını istemiş bu gelişmenin ardından 30-31 Mayıs 2020 tarihlerinde yine sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmıştı.

Bu gelişmeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında cümlelere dökmese de normalleşme takvimini takip eden vatandaşlar 1 Haziran tarihinden itibaren normalleşme takviminin uygulanacağını tahmin ederek kısıtlamanın olacağını biliyordu. Daha sonra konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı konu hakkında ilanını yaparak vatandaşların kafasındaki soru işaretlerini ortadan kaldırmıştı.

13-14 Haziran 2020 sokağa çıkma yasağı var mı? Hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı? ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Erdoğan 13 Haziran 13-14 Haziran 2020 sokağa çıkma yasağı var mı?
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.