120 kamu personeli alımı için ilan yayımlandı! İşte TÜSEB başvuru şartları...

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB), personel istihdamını genişleterek 120 kişilik kamu personeli alımı yapma kararı aldı. Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, TÜSEB bünyesinde çeşitli kadrolarda istihdam edilecek personeller için başvurular başladı. Peki TÜSEB başvuru şartları neler? TÜSEB hangi kadrolarda personel alımı yapacak? İşte ayrıntılar...

TÜSEB bünyesinde çeşitli kadrolarda istihdam edilecek personeller için başvurular 12 Haziran 2023 tarihinde başladı ve son başvuru tarihi ise 16 Haziran 2023 olarak belirlendi. Şoför, Psikolog, Avukat, İstatistikçi gibi farklı pozisyonlar için alımlar gerçekleştirilecek.

TÜSEB HANGİ KADROLARDA PERSONEL ALIMI YAPACAK?

-3 Şoför (Lise mezunu)

-6 Tekniker, 9 Programcı, 33 Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni (Ön Lisans mezunu)

-1 Psikolog, 2 Biyolog, 3 Avukat, 2 Mütercim Tercüman, 3 İstatistikçi, 56 Mühendis, 2 Kimyager (Lisans mezunu)

120 kamu personeli alımı için ilan yayımlandı! İşte TÜSEB başvuru şartları...

TÜSEB BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Başvuru yapacak adayların 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun ilgili maddelerinde belirtilen şartları taşıması gerekmektedir. Adaylar, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması gibi kontrollerden olumlu sonuç almalı, emeklilik, malullük veya yaşlılık aylığı almamalı, disiplin mevzuatına göre görevden veya meslekten ihraç edilmemiş olmalı ve kamu haklarından mahrum olmamalıdır.

Başvuran adayların 2022 Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda ilgili puan türünden en az 60 puan almış olmaları gerekmektedir. Ayrıca, İngilizce dil yeterliliği için YDS'den en az 50 puan alınması veya ÖSYM tarafından kabul edilen geçerli bir dil belgesine sahip olunması gerekmektedir. Adayların alım yapılacak kadrolara göre belirtilen eğitim şartlarını da karşılamaları beklenmektedir.

Şoför pozisyonları için adayların en az B sınıfı sürücü belgesine, SRC-2 ve SRC-4 belgelerine sahip olmaları ve en az 3 yıl önce alınmış sürücü belgesine sahip olmaları gerekmektedir. Ayrıca, sınav başvurusunun son gününde 30 yaşını doldurmamış olmaları gerekmektedir.

Başvurular İŞKUR'un resmi internet adresi üzerinden elektronik ortamda yapılmaktadır. Başvuru süreci ile ilgili daha fazla detayı İŞKUR'un ilan sayfasından öğrenebilirsiniz. Başvuruların tamamlanması için son tarih 16 Haziran 2023'tür.

120 kamu personeli alımı için ilan yayımlandı! İşte TÜSEB başvuru şartları... ile ilgili etiketler Türkiye
GÜNÜN VİDEOSU

Sokak köpekleri yasasına karşı çıkan imamın konuşması gündem oldu!

Hayvan sevgisi üzerine paylaşımlar yaparak geniş bir takipçi kitlesine sahip Mustafa Efe son zamanlarda sokak hayvanlarıyla ilgili yaşanan olaylar hakkında açıklama yaptı. Mustafa Efe yetkililere seslenerek uyutmak adı altında sokak hayvanlarını öldürülmesini içeren yasadan vazgeçilmesini istedi.