120 bin dolarlık muzu ağzına attı!

İtalyan sanatçı Maurizio Cattelan'nın duvara bantlanmış muzdan oluşan eseri geçen hafta 120 bin dolara satılarak olay yaratmıştı. Performans sanatçısı David Datuna, o muzu duvardan indirerek yedi.

Geçtiğimiz hafta 120 bin dolara alıcı bulan ‘duvara bantlanmış muz’, bir başka sanatçı tarafından yenildi.

Performans sanatçısı David Datuna, muzu duvardan çıkarıp yerken görüntülendi.

İtalyan sanatçı Maurizio Cattelan’ın ‘Komedyen’ ismi verilen eseri, Miami’deki Perrotin-Art Basel Galerisi’nde bir duvarda sergileniyordu. Cattelan, bir manavdan alınmış muzların koli bandıyla duvara sabitlenmesiyle ortaya çıkardığı eserinden üç adet ‘üretmişti’. Bunların ikisi geçtiğimiz hafta 120 biner dolar satılmış, birinin fiyatının 150 bin dolara kadar çıktığı açıklanmıştı.

120 bin dolarlık muzu ağzına attı!

Performans sanatçısı David Datuna ise dün, muzlardan birini duvardan aldı, kabuğunu soydu ve mideye indirdi. Datuna bu anın görüntülerini Instagram’da, “Bu da benim sanat performansım. Maurizio Cattelan’ın eserlerine bayılıyorum ve bu enstalasyonu gerçekten çok seviyorum. Çok lezzetli” mesajıyla paylaştı.

120 bin dolarlık muzu ağzına attı! - Resim : 2

Galeri çalışanları bu harekete ilk başta tepki gösterse de kısa süre içinde muzun yerine bir yenisi kondu. Galeri direktörü Lucien Terras, Miami Herald gazetesine açıklamasında “Datuna sanat eserini yok etmedi. Muz, bir fikir” dedi.

Datuna’nın performansı sonrasındaysa, yeni muzun da yenmemesi için eserin çevresine polis konuşlandırıldı.

 

120 bin dolarlık muzu ağzına attı! ile ilgili etiketler İtalyan Miami muz sanat eseri
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.