12 Mart Cumartesi günü eğitime ara verilen iller

Son günlerde ülke genelinde etkisini gösteren kar yağışından dolayı çeşitli illerde her türlü eğitime ara verildi. İşte o iller...

Son günlerde etkisini artıran kar yağışı nedeniye 12 Mart Cumartesi günü bazı illerde eğitime kar molası verildi. 

 

BİTLİS'TE KAR TATİLİ

Bitlis'te yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle bazı kurslar cumartesi günü tatil edildi.

Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, "Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartlarından dolayı, Bitlis merkez okullarımızda devam eden destekleme - yetiştirme kursları ve özel eğitim kurslarına 12 Mart Cumartesi 1 gün ara verilmiştir" denildi.

 

ERZİNCAN'DA EĞİTİM FAALİYETLERİNE ARA VERİLDİ 

Erzincan genelinde etkili olan kar yağışı sebebiyle yaşanabilecek olumsuzlukları engellemek için Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel tüm kademeler ile Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerinde 12-13 Mart tarihlerinde eğitim ve öğretim faaliyetlerine ara verildiği belirtildi.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Olumsuz hava şartlarından dolayı 12-13 Mart 2022 tarihlerinde özel kurslar, rehabilitasyon merkezleri, destekleme ve yetiştirme kursları, özel okulların telafi kursları ve tüm eğitim faaliyetlerine ara veriyoruz” denildi.

 

RİZE'DE EĞİTİME KAR ARASI

Rize merkez ve ilçelerinde etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.
Bugün öğle saatlerinde başlayan kar yağışı akşam saatlerinde şiddetini arttırdı. Ulaşımı olumsuz etkileyen kar yağışı nedeniyle cumartesi günü için eğitime 1 gün ara verildi.

Rize Valiliği tarafından yapılan açıklamada "İlimizde devam eden yoğun kar yağışı ve buna bağlı riskler değerlendirilerek, İlimiz genelinde Millî Eğitim Bakanlığı'na bağlı Bilim Sanat Merkezleri, örgün ve yaygın eğitim kurumlarının tüm kademelerindeki her türlü kurslar, özel öğretim kursları, çeşitli kurslar ve özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde 12 Mart 2022 (Cumartesi) günü eğitim öğretime bir gün süre ile ara verilmesine karar verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

(İHA)

12 Mart Cumartesi günü eğitime ara verilen iller ile ilgili etiketler 12 Mart Kar tatili 12 Mart cumartesi okullar tatil mi eğitime ara
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.