12 gün sonra bu büyük doğa olayı Türkiye’den de izlenebilecek! Kendinizi hazırlayın alarmınızı kurun!

Her yüzyılda sadece birkaç kez gerçekleşen göksel bir olaya hazır mısınız? Halkalı Güneş Tutulması, güneş tutulmasının meydana geldiği beş farklı yoldan en ender olanlarından biridir ve 2023 yılında gerçekleşeceği belirlendi. Peki, bu eşsiz olayın ne zaman ve nasıl gerçekleşeceğine ve nasıl gözlemleneceğine bakalım.

HALKALI GÜNEŞ TUTULMASI NASIL GERÇEKLEŞİR?

Halkalı bir güneş tutulması sırasında Ay, Güneş'in önünden geçer, ancak onu tamamen örtmez. Bunun yerine, Güneş'in etrafında güzel ve eşsiz bir görüntü oluşturan bir halka oluşturur. Doğa gözlemcileri büyük bir fırsat olan bu olaya tanıklık etmek için şimdiden hazırlıklar yapılıyor.

Merakla beklenmekte olan güneş tutulmaları maalesef Türkiye'den net bir şekilde gözlemlenemeyecek. Türkiye'den sadece kısmen görülebilecek olan bu tutulmayı izlemek isteyenlerin gerekli önlemleri almaları tavsiye ediliyor. Tam güneş tutulmasını gözlemlemenin en iyi yolu, tutulmaya en yoğun şekilde maruz kalan bölgelere seyahat etmektir.

2023 GÜNEŞ TUTULMASI NE ZAMAN?

12 gün sonra bu büyük doğa olayı Türkiye’den de izlenebilecek! Kendinizi hazırlayın alarmınızı kurun!

Halkalı Güneş Tutulması, 2023'te ilki 20 Nisan'da diğeri 14 Ekim'de olmak üzere iki kez gerçekleşecek. Bu, dünyanın dört bir yanındaki meraklıları için uzun zamandır beklenen bir görsel doğa şöleni. Bu güneş tutulması, "halkalı güneş tutulması" şeklinde olacak yani Ay, Güneş'i tamamen örtmeyecek ve çarpıcı bir ateş halkası etkisi yaratacaktır. Güneşin görünümü, gözlemcinin konumuna bağlı olarak hilal şeklinde bir ay olacaktır.

2023 Halkalı Güneş tutulmasının Türkiye'de en yoğun olduğu saatler 10:51-11:09 saatleri arasında olacak. Ancak bu doğa olayını izlemek için özel gözlük ya da filtreler kullanılması tavsiye ediliyor, çünkü gözümüzün doğrudan Güneş ışınlarına maruz kalması kalıcı hasara neden olabilir.

Halkalı Güneş tutulması, her yüzyılda sadece birkaç kez meydana gelen nadir ve benzersiz bir olaydır. Dünyanın dört bir yanındaki meraklılar ve doğa severler için doğanın çarpıcı bir görsel gösterisine tanık olmak için bir fırsattır. 2023 Halkalı Güneş tutulması, ilki 20 Nisan ve tekrar 14 Ekim olmak üzere iki kez gerçekleşecek ve Türkiye'den kısmen görülebilecek.

12 gün sonra bu büyük doğa olayı Türkiye’den de izlenebilecek! Kendinizi hazırlayın alarmınızı kurun! ile ilgili etiketler Güneş Tutulması
GÜNÜN VİDEOSU

Pres makinesinin içini kontrol eden patron feci şekilde can verdi! O anlar kamerada...

Kocaeli'de arızalanan pres makinesinin içine giren patron makinenin çalışması sonucu feci şeklide can verdi. Olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.