12 Dev Adam'ın EuroBasket 2022'deki rakibi belli oldu! Son 16 turunda Fransa ile eşleştik

A Milli Basketbol Takımımızın son 16 turundaki rakibi Fransa oldu. Türkiye-Fransa maçı 10 Eylül Cumartesi günü Berlin'de oynanacak.

12 Dev Adam EuroBasket'te grup liderliğini dramatik bir sonla kaçırdı. A Grubu'nun kapanışında İspanya'ya 72-69 yenilen Ay Yıldızlılar, 3 galibiyetle ikinci sırada tamamladı.

Adını bir üst tura yazdıran Ergin Ataman'ın ekibi son 16 turunda B Grubu'nu 3. sırada noktalayan Fransa ile karşılaşacak. 

TÜRKİYE - FRANSA MAÇI NE ZAMAN, HANGİ KANALDA?

EuroBasket 2022 son 16 turu Türkiye-Fransa maçı 10 Eylül Cumartesi günü oynanacak. Berlin'deki mücadelenin saati henüz açıklanmadı. Karşılaşma NTV ve NTVSpor.net'ten canlı yayınlanacak.

FRANSA'NIN YILDIZLARLA DOLU KADROSU

Fransa Milli Takımı'nda Evan Fournier (New York Knicks), Rudy Gobert (Minnesota Timberwolves), Theo Maledon (Oklahoma City Thunder) NBA'de forma giyiyor. Timothie Luwawu-Cabarrot ise son olarak Atlanta Hawks forması giymiş ve bu yaz serbest oyuncu statüsüne geçmişti.

Öte yandan Fransa, kadrosunda bulundurduğu EuroLeague yıldızlarıyla da dikkat çekiyor. Guerschon Yabusele (Real Madrid), Thomas Heurtel (serbest), Vincent Poirier (Real Madrid) kıtada forma giyen diğer yıldızlar. Geçen sezonu Pınar Karşıyaka'da geçiren Amathe M'Baye bu yaz transfer döneminde Anadolu Efes'e transfer oldu.

Milli Takımımız Fransa'yla EuroBasket 2011'de ikinci grup aşamasında karşı karşıya gelmiş ve sahadan 68-64 mağlup ayrılmıştı. Son olarak EuroBasket 2015 son 16 turunda karşı karşıya gelen iki ekibin mücadelesinden Fransa, 76-53 galip ayrılmıştı.

12 Dev Adam'ın EuroBasket 2022'deki rakibi belli oldu! Son 16 turunda Fransa ile eşleştik ile ilgili etiketler Türkiye Fransa FIBA 2022 Avrupa Basketbol Şampiyonası A Milli Erkek Basketbol Takımı 12 dev adam
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.