12 Dev Adam kayıp! Sinan Erdem'de Sırbistan'a 79-72 mağlup olduk

A Milli Erkek Basketbol Takımı, FIBA 2023 Dünya Kupası Elemeleri I Grubu ikinci maçında Sinan Erdem Spor Salonu’nda karşılaştığı Sırbistan’a 79-72’lik skorla mağlup oldu.

FIBA 2023 Dünya Kupası Elemeleri I Grubu ikinci maçında A Milli Erkek Basketbol Takımı evinde Sırbistan ile mücadele etti. Müsabakaya hızlı başlayan Sırbistan, Nikola Jokic’in boyalı alandan bulduğu sayılarla ilk periyodu 26-11 önde tamamladı. İkinci periyotta milliler özellikle Alperen Şengün ile hücumda biraz etkinliğini arttırsa da Jovic’i pota altında tutmakta zorlandı ve Nikola Kalinic’in son saniyede uzaktan attığı üçlükle Sırbistan devreye 21 sayı farkla 47-28 üstün girdi.

EN SKORER 24 SAYIYLA NIKOLA JOKIC

Üçüncü periyotta ay-yıldızlılar, Cedi Osman, Melih Mahmutoğlu ve Alperen Şengün’ün önderliğinde farkı 7 sayıya kadar düşürdü (48-55). Sırbistan, Guduric ve Kalinic ile üç sayı çizgisinin gerisinden sayılar bulsa da milliler, Ercan Osmani’nin son saniyelerde bulduğu üçlükle periyodu 65-55 geride kapattı. Son periyodun başında Milli Takım, Furkan Korkmaz ve Cedi Osman’ın basketleri ile farkı 4 sayıya düşürdü (62-66). Cedi Osman’ın üst üste bulduğu basketlerle son 3 dakika kala maçta eşitlik sağlandı (71-71). Son anlarda kritik hatalar yapan milliler, parkeden 79-72’lik skorla mağlup ayrıldı.

Karşılaşmanın en skoreri Sırbistan’da 24 sayı ile oynayan Nikola Jokic olurken, millilerde de Cedi Osman 22 sayı ile maçı tamamladı.

KAPALI GİŞE OYNANDI

A Milli Basketbol Takımı’nın Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynadığı Sırbistan maçında tribünler tamamen doldu. Taraftar mücadeleye boyunca tezahüratlarıyla millilere destek oldu.
Türkiye - Sırbistan karşılaşmasını özel bir isim de takip etti. Dünyaca ünlü Sırp tenisçi Novak Djokovic, eşiyle birlikte saha kenarından maçı izledi.

12 Dev Adam kayıp! Sinan Erdem'de Sırbistan'a 79-72 mağlup olduk ile ilgili etiketler Türkiye Sırbistan A Milli Erkek Basketbol Takımı 12 dev adam FIBA 2023 Dünya Kupası Elemeleri Sinan Erdem Spor Saonu
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.